петак, 30. јануар 2015.

Неки проблеми панкреаса, јетре или плућа? Открива лице


By on 23:19

лице
Погледајте само јагодице, усне и образе да сазнате унапред ако је Ваше тело почело старити? Очигледно, да. Старење је веома комплексан феномен у коме главну улогу носе слободни радикали. То су токсични молекули кисеоника, који су нуспроизвод организма услед неуравнотежене дијете, злоупотребе алкохола, физичког и психолошког стреса, лекова, пушења, изложеност зрачењу и загађења животне средине. Слободни радикали оштећују ћелијску мембрану, а нарочито интерних органела тзв. митохондрије, успори епидерм делове и изазивају оксидацију, чиме започињу прогресивно погоршање ткива.
Обратите пажњу на кожу: то је карта непогрешива 

За традиционалним лековима, нарочито кинеске медицине, први орган који се провери да ли је тело стари је кожа, интерфејс између енергије унутар и изван: кожа је место где играте праве "битке", а боре су знаци тих сукоба. Умор појединачних органа се манифестује формирањем специфичних знакова старења, који се могу прецизно локализовати. Да видимо који су најчешћи.
Имате знакове старења на јагодицама?

Тражећи помоћ кинески лекари сматрају да су плућа "господар енергије", а као такав орган председава здрављем коже уопште. Плућа су погођена ексцесном топлотом или хладноћом, што може пореметити функцију, и чак лош задах због блокаде дијафрагме. Резултат је у финалном страдању коже, која се запуши са отпадом и слободним радикалима.
У случају респираторног дистреса, је од велике помоћи инфузија топле воде са две или три кришке корена ђумбира, оставите да стоји 15-20 минута у течности. Пијте две шоље дневно овог чаја у циклусу од месец дана.
Обратите пажњу на део између носа и усана? 

Слезина и панкреас су ослабљени. 
Слезина председава у свим функцијама везивног ткива и регулише транспорт суплемената који их хране и елиминишу отпад. Уколико енергија слезине и панкреаса слаби, један од главних ефеката је смањење у могућност замене ткива и, на лицу, појава бора у подручју између горње усне и носа.
У овом случају, корисно је пити два пута дневно чашу сока од грожђа  који се може добити чак и код куће  центрифугирањем грожђа без коштица: јер оживи слезину и такође има ефекат чишћење за кожу.
Образи су мало 'попуцали? То је јетра која је напрегнута
Међу акцијама јетре је такође укључено да усклади микроциркулацију и тако да негује кожу. Умор, масна исхрана, стрес ремети функцију јетре чак и по цену здравља коже лица и тела, која може појавити боре у подручју образа.
Да помогнете јетру, узмете шољу чаја са етарским уљем горке наранџе за храну (3 капи) и наном (кашичица сувог лишћа), једном дневно: побољшава варење од стране јетре.