среда, 22. фебруар 2017.

Naučnici upozoravaju: preterano sedenje štetnije čak i od pušenja!Kada se pogledate u ogledalo, čini li vam se da izgledate starije nego što stvarno jeste?
Ako je tako, razmislite o tome koliko vremena provedete sedeći – na kauču, stolici, sofi, za radnim stolom.
Jedan, dva, pet ili - deset sati dnevno?
Osim prehrane, kvalitetnog sna i loših navika, na vašu biološku dob utiče i to koliko se krećete.
Nova istraživanja otkrila su da je preterano sedenje jedna od najopasnijih navika savremenog doba koja znatno ugrožava vaše zdravlje i kvalitet života.

недеља, 19. фебруар 2017.

Kako da vaš pas bude zdrav - najbolja hrana za pse! Sамо reci "Nе" korporacijama pseće hraneСамо реци "Не" корпорацијама псеће хранеМесо је најбоља храна за вашег пса .... ништа друго није ни близу.

Пси имају кратак пробавни тракт.


Права храна; права пилетина, ћуретина, говедина, дивљач, јагњетина, риба. Мала количина свежег поврћа и воћа. Повремено јогурт или јаја...

Све више ветеринара у свету даје подршку домаћој храни. Пси су припитомљени већ 15.000 година (то је невероватно, зар не?). И све то време, све до 1930-их, они су храњени правим месом или рибом. Понекад неко поврће, домаћи хлеб, млеко...

Пси нису јели грануле до 1930. То је почело када су месне и житаричне индустрије почеле да траже тржиште за своје одбачене намирнице које нису могле да прођу УСДА инспекцију.
.

киблаСве што не прође УСДА инспекцију то иде у прехрамбену канту за кућне љубимце; најгоре месо препуно антибиотика и хормона, најгоре масти и конзерванси да храна траје што дуже што одговара и компанијама које производе и продавцима. Конзерванси укључују БХА и БХТ , а оба су осумњичена за изазивање рака, према подацима Светске здравствене организације.
Затим, ту је гадан етоксиквин , који је произведен као гумени конзерванс. Одељење за пољопривреду га наводи као пестицид. ОСХА га наводи као опасну хемикалију.


Маркетиншке фирме су агресивно промовисале ову ужасну идеју у јавности. Данас зарађују милијарде долара корпорације хране за кућне љубимце и ветеринари.


На сајту се тврди да се све производи у Кини у једној компанији која пакује све робне марке.
Како храна за псе утиче на здравље вашег пса


Сваки дан, несрећни пси парадирају кроз ветеринарске службе. Они пате од:
  • коже и проблема са крзном
  • проблема са варењем
  • проблема са зглобовима и још много тога...
Иста ствар као и код људи. Прво се нешто промовише као здраво а касније сазнамо да је то било изузетно штетно. 


Више о овом можете читати на сајту;

http://www.yourpurebredpuppy.com/health/articles/feeding-homemade-dog-food.html