недеља, 05. март 2017.

Трик: Ослободите се перути преко ноћи


By on 11:36


Трик од старих Римљана.

Перут је једно страшно зло, који утиче на око 50% одраслих широм света, и најчешће код мушкараца. То је претерано љуштење коже и скалпа, што утиче на наш изглед и самим тим самопоштовање. Проблем достиже свој врхунац око двадесете године, а често нестаје негде у педесетим.

Претерано љуштење коже главе и перут, сходно томе, било би  присуство гљиве Питироспорум овале , перут се такође може приписати факторима као што су стрес, лоша исхрана, хормоналне промене, пад имуног система, и слично. 

На тржишту постоје многи производи дизајнирани да се баве досадном перути, а имамо за вас трик који је за косу много више пријатељскији, а и за новчаник. :)

Све што је потребно су два састојка: кокосово уље и сок од лимуна .

Ову методу су користили у старом Риму, актуелна је до данас, јер заправо ради боље од свих других производа из продавнице. 

Поступак


Топло кокосово уље ставите на свој скалп и оставите целу ноћ. Када се пробудите, вашој коси додајте лимунов сок, оставите пола сата, а затим добро оперите косу.

Процес можете поновити ако желите, јер неће штетити вашем скалпу.
Ако вам је непријатно да спавате са кокосовим уљем на глави, можете то учинити и преко дана.


Зашто се то ради? 
Кокосово уље има умирујуће дејство на кожу главе, јер је то природни убица гљивица, сок од лимуна је одличан лек за чишћење и један од највећих природних средстава за смањење перути. Поред тога, сок од лимуна убија гљивице, дезинфикује кожу главе, уклања мртву кожу и смањује свраб.