уторак, 28. јул 2015.

Основни Допринос Омега масних киселина за наше здравље!




Есенцијалне масне киселине су главни градивни блокови мембране наших ћелија, ткива, органа и целог организма. Они дефинишу наше здравље , менталну и физичку способност , а такође и наш изглед. Омега 3 и 6 масне киселине су неопходне за нормално функционисање, али чињеница је да однос уноса ових есенцијалних масних киселина је од кључног значаја за наше здравље.

У прошлости, људи су конзумирали велике количине омега - 3 масних киселина и ниске у омега - 6 где еволуција односа се променила у корист омега - 6 масних киселина.
Омега 3

Њихов биланс је неопходан за нормално функционисање:

- Кардиоваскуларни систем,

- Функција локомоторног система ,

- Гастроинтестинална функција,

- Губитак тежине (помаже у излучивању воде из бубрега, смањује апетит, смањује симптоме депресије)

- Хормонска равнотежа

- Антитуморска активност

- Флексибилност коже

- Обичан развој детета

- Генетски израз

Стога, препоруке су однос: омега-3: омега 6, који се израчунава од 1:10 до 1:15 максималног нивоа скале 1:03 до 1:05.Према тежини, потребне есенцијалне масне киселине су 15 мл / 42 фунти (маса).



Омега - 3 масне киселине се налазе у масним рибама (туна, скуша, сардине), семену лана, бундеве, сенфа, соје, ораха,лиснатог поврћа, Спирулина, маслиново уље, хладно цеђено уље и намирнице богате омега - 6 масним киселинама су воће , поврће, ораси, житарице, семенке и др..

Избор хране у недељном менију обезбеђује адекватан унос есенцијалних масних киселина, уз смањење или укидање засићених и транс масти.

Кожа је најбољи показатељ уноса есенцијалних масних киселина. Добро прилагођен унос есенцијалних масних киселина даје кожи меку и баршунаст изглед.

Симптоми за недостатак есенцијалних масних киселина су бројни:

-Хиперактивност, Неспособност да се концентрише, деца са тешкоћама у учењу, спорији раст

-болести бубрега

- инсулинска резистенција, висок крвни притисак,

-Спонтани абортус (жене) и стерилитет (мушкарци)

-Висок Холестерол, триглицериди, липопротеини,

- Слично артритису

-Редукција Нивоа тестостерона

-Дисфункција Штитасте жлезде и надбубрежне жлезде

Депресију, промене у понашању

-Губитак косе, екцем и други проблеми коже.

Дакле, требало би да размислите о томе да ли ћете конзумирати основне масне киселине омега.

http://www.losingweightdone.com/

Energetska astrologija





«Razumevanje čakri i multidimenzionalne ljudske anatomije je kritično za davanje smisla vezi koja postoji između ljudi i planetarnih pozicija na njihovom rođenju što može uticati na psihologiju, ponašanje i duhovne obrasce kroz život individue.»
Dr Richard Gerber


Mehanizmi delovanja astrologije
Tipičan argument protiv astrologije od strane nauke je da u prirodi postoje samo 4 sile: gravitaciona, elektromagnetna, jake i slabe nuklearne sile. Samo dve od navedenih sila – gravitaciona i elektromagnetna – su dalekog dometa. Dejstvo gravitacione sile zbog udaljenosti planeta nije moguće, a ovo je na šaljiv način izneo Karl Sagan opaskom da je dejstvo gravitacije babice na novorođenče veće od gravitacije Plutona. Dakle, preostaje nam još elektromagnetna sila, čije se dejstvo smanjuje sa rastojanjem čak više nego kod gravitacione sile. Ipak, dr Pirsi Sejmur, poštovani autoritet na polju kosmičkog magnetizmasmatra da je ovo dejstvo moguće zbog efekta zvanog rezonanca - „Solarni sistem deluje kao međupovezana mreža planetarnih polja i njihovih rezonancija, u kome Sunce, Mesec i planete „telegrafiraju“ svoje poruke ka nama preko magnetnih signala“.
Može se reći da horoskop predstavlja našu mapu u kojoj pozicije planeta predstavljaju genetsku predispoziciju i kodiranost za određene cikluse putem fenomena rezonancije. U astrologiji mi prepoznajemo da dolazi do aktiviranja određene natalne simbolike u vreme kada se aktuelni tranziti poklope sa našom natalom pozicijom. Ovo je u saglasju sa Pirsijevim zaključkom da je astrologija zasnovana na magnetnim uticajima Sunca uzrokovanim uticajima planeta sunčevog sistema kada formiraju međusobno određene geometijske odnose (u astrologiji ove odnose nazivamo aspektima).
Ipak, sve ovo možemo posmatrati iz još dublje perspektive. Lekar internista dr Ričard Gerber (poznat je po svom bestseleru “Vibratorna medicina”) smatra da je Pirsijevo stanovište da je magnetni mehanizam dejstva astrologije ispravan, ali da je ovde nije reč o feromagnetizmu, već o suptilnim magnetnim energijama, koje se mogu izmeriti samo sa SQUID aparatima (supersonducting quantum interference device). Na ovim principima se zasniva i kvantna medicina. Kvalitativno, ova suptilna magnetna polja imaju isti biološki efekat kao visoko intenzivna konvencionalna magnetna polja. S druge strane njihovo dejstvo neopadaja sa udaljenošću (kao kod konvencionalne EM sile), već ima efekat na velikim udaljenostima.
Horoskop i energetska kodiranost
Magnetno kodiranje koje se odigrava na rođenju ostvaruje svoj uticaj tokom života natusa preko energetskih centara – čakri, koje predstavljaju polja suptilne magnetne energije koja su u interakciji sa planetama sunčevog sistema preko njihovih suptilnih elektromagnetnih polja. Čakre su spojne tačke u kojoj se misli, emocije i energija pretvaraju u materiju. Direktna povezanost čakri sa planetama nam daje mogućnost da posmatrajući nečiji horoskop utvrdimo na kom energetskom nivou postoji problem, a koji, ukoliko se isceli, izmeniće se i događaji, psihološki ili fiziološki problemi koji odatle nastaju. Može se reći da je čakra fiziološka kapija kroz koju se mentalna, energetska i emotivna realnost pretvara u fizičku.
Sedam glavnih čakri su povezane sa sedam planeta. Od stanja svake čakre, od toga kako je razvijena i kako funkciniše, zavisi i kvalitet života, jer ovi energetski centri predstavljaju nivo fiziologije gde se odigrava pretvaranje inteligencije u materiju. Skeniranjem čakri, odmah bismo mogli videti u kojim oblastima života će postojati problemi. Stoga natalni horoskop i čakra horoskop predstavljaju osnovu za astrološko i energetsko isceljivanje.
Kroz natalni horoskop mi dobijamo uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Pozicije planeta u znacima i kućama, kao i aspekti, retrogradnost i slično, pokazuju našu energetsku anatomiju i fiziologiju, a čakra horskop daje detaljniji uvid u funkcionisanje svakog od ovih sedam centara. Radeći na popravljanju kvaliteta na svakoj od čakri mi evoluiramo, razvijamo finije nivoe svesti unutar sebe, koji omogućavaju mnogo više slobode, izvlače nas iz onoga što nazivamo uslovljenošću ili karmom, te omogućavaju praktikovanje slobodne volje. Kada sistematski radimo sa svojom životnom energijom i predvidljivim prirodnim ciklusima, tada ono što zovemo kriza postaje priliv energije i pogonsko gorivo, kojim prevazilazimo prepreke koje postaju stepenice na našem daljem putu. Vreme u životu kada se aktiviraju ovi natalni izazovni (putem tranzita, sekundarnih progresija) predstavlja potencijalno najgore ili najbolje vreme. Glavni cilj rada sa energetskim centrima je povećane nivoa svesti osobe sa kojom radimo.
Astrološko isceljivanje
Rad sa našom energetskom strukturom se odvija na 4 nivoa: Vazduh (misli, ideje, uverenja, mentalna stabilnost), Vatra (energija, volja, vitalnost, samopouzdanje), Voda (emocije, psihološki problemi, problemi u odnosima) i Zemlja (snaga fizičkog tela i eventualni problemi na fizičkom nivou).
Analizom natalnog i čakra horoskopa, kao i na osnovu intervjua sa klijentom mi izvodimo zaključak u kom energetskom centru postoji blokada (planete), na kom nivou je taj problem (element), i da li je problem sa prednjim čakrama (Yang polaritet) ili sa zadnjim (Yin polaritet).
Najcelovitije i najbrže se ostvaruju rezultati kada se deluje istovremeno na sva 4 nivoa, ali ako neko dolazi isključivo zbog emotivnih teškoća tada će biti potrebno raditi primarno na elementu Vode i to pre svega kroz upotrebu biljnih ili životnjskih vodenih esencija. Ako je problem prisutan samo na fizičkom nivou, tada će se moći primeniti i samo tehnike iz nivoa Zemlje (čišnjenje organizma i balansiranje elemenata kroz ishranu).
Ipak, bez obzira sa kojim problemom je osoba došla potrebno je uvek tretirati i srčanu čakru. Naime, srčana čakra predstavlja mesto prelaza donjih i gornjih čakri, te predstavlja osnovnu čakru koja balansira sve ostale čakre. Neophodno je da Anahata (srčana čakra – Mesec) bude uvek protočna i čista da bi sve ostalo dobro funkcionisalo. Stoga je uvek potrebno najpre poći od isceljivanja problema srčane čakre (Meseca u natalnom horskopu). Ovo je slično kao kada na fizičkom nivou radimo čišćnjenje nekog organa, kada se uvek preporučuje da se počne sa čišćenjem jetre, jer je ona glavni organ za metabolisanje toksina, pa je potrebno da bude u dobrom stanju. Ova analogija se na energetskom nivou može primeniti na srčanu čakru.
Sledeća tabela prikazuje povezanost elemenata (4 elementa + ETER) i polariteta (Yin i Yang) sa pristupnim tehnikama isceljivanja putem Energetske Astrologije:
Svaka čakra je povezana sa različitim duhovnim lekcijama i izazovima na putu evolucije i sazrevanja naše Duše. Prepoznavanje ovih energija i svestan rad sa njima posebno je bitno u ovom vremenu podizanja kundalini energije na ličnom nivou i na nivou planete Zemlje. Astrološko znanje nam daje mogućnost izbora da li će dinamičan period 2012. – 2018. biti oštećujući ili pak period potpune regeneracije i buđenja našeg tela, uma, emocija i svesti.
 «Spiritualnost se meri sposobnošću fiziologije da održava kosmičku svest»
Aleksandar Imširagić
http://profesionalnaastrologija.com/


AstroHealing - Balansiranje energetskih centara




Zapadna kultura sve više uvažava znanje istočnjačke medicine i filozofije koje je ustanovljeno još pre hiljadu godina da je sve energija. Svi posedujemo energetske centre ili čakre (na sanskrtu kolo ili vrtlog) koje su središta energije i svesti u ljudskom organizmu. Kao vrtlozi energije i središta snage ovi centri su transformatori energije i naše telo povezuju sa univerzalnom kosmičkom energijom.Čakre ovu energiju upijaju, razlažu i energetskim kanalima ili meridijanima šalju u žlezde sa unutrašnjim lučenjem, u nervni sistem i krv, pripremajući je za fizičke, duhovne i mentalne procese. Stoga, nepravilan rad i blokiranost određene čakre može se odraziti kao dizbalans i problem na fizičkom, duhovnom ilimentalnom nivou i da bi živeli svoj pravi život, tu energiju je potrebno dovesti u balans. Sama spoznaja i razumevanje da neki energetski centar ne radi kako treba, zapravo je podsticaj i inicijacija kod svakoga u radu na sebi.
          Sedam glavnih čakri su smeštene u sredini tela duž kičmenog stuba od početka karlice do temena glave i svaka ima određeni element, boju i analognu planetu. Prva čakra se vezuje za Marsa, 2. čakra za Veneru, 3. čakra za Sunce, 4. čakra za Mesec, 5. čakra za Merkura, 6. čakra za Jupitera i 7. čakra za Saturna. Transcendentne planete su povezane sa ostalim trima čakrama koje su van tela, Uran je povezan sa 8. čakrom koja se nalazi 5-6 cm iznad glave (nastaje kruženjem 3. i 5. čakre ili Sunca i Merkura), zatim Neptun se vezuje za 11. čakru koja je za dužinu šake iznad glave (nastaje kruženjem 2. i 6. čakre ili Venere i Jupitera) i na kraju,Plutonova 10. čakra koja se nalazi 60 - 120 cm ispod nogu (nastaje kruženjem 1. i 7. čakre ili Marsa i Saturna).
          Spoj astrologije, energetske astrologije i astrohilinga daje nam uvid u vezu između natalnog horoskopa kao energetske mape osobe (planete, kuće i astrološke serije) i energetskih centara ili čakri. Na taj način dobijamo potpuno novu spoznaju u kojoj je svaki izazovni aspekt zapravo samo disbalans između dva energetska centra čiju vibraciju je potrebno dovesti u balans, jer kroz ova mesta svetlost ne prolazi u punoj meri i na nekom nivou postoji grč ili blokada koji ne dozvoljavaju energiji da kruži. Te neudobne vibracije mogu se odraziti na nivou elementa zemlje (snaga tela ili određeni problemi na fizičkom nivou), na nivou elementa vode (emocije, problemi u odnosima ili psihološki problemi) na nivou elementa vatre (samopouzdanje,volja, energija i vitalnost) i na nivou elementa vazduha ( mentalna stabilnost, misli, uverenja, ideje).
          Nadalje će biti reči o svakom od ovih energetskih centara: na šta se oni odnose, na koje funkcije utiču, kako se prepoznaje dizbalans i koji su astrološki pokazatelji za to, kao i kakose određeni dizbalansi mogu ispoljavati na raznim nivoima i aspektima života samog klijenta.To razumevanje izazovnih aspekata na najdubljem energetskom nivou astroterapeutu daju mogućnost da konkretnim tehnikama pomogne klijentu da tu energiju dovede u balans. Tehnike koje se koriste za balansiranje energetskih centara i neudobnih pozicija i aspekata planeta u natalnom horoskopu su: korišćene vibratornih esencija, energetske vežbe, afirmacije i određeni saveti oko posta i ishrane. Naravno, klijentu koji već prepoznaje određene nepravilnosti u nekom od centara i ima potrebu da nešto izmeni i popravi tu energiju, poptrebno je predočiti da su to zapravo duhovne lekcije, karmički izazovi i zadaci koje treba da savlada. Klijent može samo uz razumevanje svojih natalnih kodova ili obrazaca da svesno i na lagan način pristupi balansiranju tih neudobnih delova, da razvija svest i slobodnu volju i na taj način izađe iz nesvesnih ili podsvesnih uticaja određenih okolnosti i uslovljenosti.
Prva čakra
          Prva čakra ili Muladara (sanskrt.) je koren i temelj čitavog energetskog tela osobe i osnova na kojoj se razvijaju sve ostale čakre. Prvoj čakri pripada element zemlje, jer se preko njepreuzima i prerađuje energija iz zemlje i prirode. Prteko ove korenske čakre se povezujemo sa svojim zemaljskim precima i genetikom predaka, tako da se može reći da nas ona najviše povezuje sa DNK kodom. Ovde se zapravo najdirektnije povezujemo sa teritorijom na kojoj smo rođeni (mesto, grad, država) i svojim arhetipom koji nas uslovljava tradicijom, kao i porodičnim i teritorijalnim uverenjima koji nam određuju indentitet i daju osećaj pripadnosti. Za ovu čakru se kaže i da daje „plemensku moć“ osobi.
          Prva čakra se nalazi u dnu kičme, primarno se odnosi na Marsa i njegovog dispozitora, ali i na serije 1 i 8 (planeta u 1. i 8. kući, vladare 1. i 8. kuće i planete u znaku Ovna i Škorpiona). Kao temelj svih čakri ova animalna čakra ima funkciju preživljavanja i povezana je sa instinktima, jer se ovde povezujemo sa animalnimsvetom i sa najstarijim delovima mozga. Njena energija ide iz dna kičme nadole kroz butine i potkolenicu do stopala, a odatle ide u zemlju služeći nam kao koren koji nas “uzemljuje” i daje stabilnost.Ovde se takođe povezujemo i sa jezgrom Zemlje ili 10. Plutonovom čakrom koja predstavlja „reku predaka“ i određena nasleđena sećanja koja mogu da budu neudobna ili oštećujuća i da sputavaju dobar protok i kruženje energije. Sama ta činjenica govori da u dizbalansu možemo imati osećaj nepripripadanja i neprihvaćenosti u porodici, genetici, domu, mestu rođenja, državi, pa čak i planeti na kojoj smo rođeni. Ovde postoji instinktivna potrebada fizički zaštitimo sebe ili nekog člana porodice (mehanizam bori se ili beži) i tek kada se postigne prihvatljiva ravnoteža u ovom delu, možemo opuštenije da se okrenemo zadovoljavanju drugih potreba.
          Prva čakra je crvene boje, povezana je sa nadbubrežnom žlezdom (svaka čakra ima vezu sa nekom žlezdom sa unutrašnjim lučenjem) i u telu utiče i na rep kičme, išijadični nerv, rektum, anus, noge i stopala. Njen zadatak je da odgovori na svaku radnju ili impuls koji na bilo koji način ugrožava preživljavanje. Funkcija 1. čakre je davanje temelja fizičkom telu i identitetu, preživljavanje,izdržljivost i održavanje života, fizičke snage i zdravlja. Element zemlje osim što ukazuje da smo preko nje povezani sa precima, takođe i govori da kroz nju dobijamo sposobnost materijalizacije (kuća, novac, sigurnost, hrana, zdravlje)
          Kako ova čakra govori o pravu na život i na materijalizaciju, kod nje je strah bazični problem (strah u vezi preživljavanja, strah od napuštanja zajednice ili strah od gubitka reda). Zbog toga je i logično što je ova čakra povezana sa nadbubrežnom žlezdom koja luči adrenalin, jer čim osetimo da smo ugroženi (racionalno ili iracionalno) uključuje nam se adrenalinski mehanizam koji organizmu daje energiju da može da beži ili da se bori.Svaka neravnoteža u ovoj čakri kada se mnoge stvari doživljavaju kao preteće, može dovesti do čestog uključivanja adrenalinskog mehanizma, što iscrpljuje organizam i dovodi do hronične ili “adrenalne“ iscrpljenosti, što je zajedno sa stresom sve češći problem današnjice.U mehanizmu stresa zajedno sa 1. čakrom učestvuje i 3. čakra koja je anatomski i energetski povezana sa 1.čakrom preko nadbubrežnih žlezda, jer 1. čakra se odnosi na adrenalin i srž nadbubrežnih žlezda a 3. čakra na kortikosteroide iz kore nadbubrežnih žlezda. Ova čakrazapravo predstavlja ratnika koji nas štiti (Mars) i važna je za imuni sistem, jer utiče na otpornost na stres i na osjetljivost na alergije.
          Balansirana 1. čakra daje osobi osećaj sigurnosti zbog prepoznavanja i mogućnosti integracije u porodičnom indentitetu i socijalnom okruženju. Ova osoba ima jak osećaj stabilnosti, sigurnosti, zaštićenosti, iskonsko povjerenje i samopouzdanje da može da zaštiti sebe.Takođe, takva osoba ima sposobnost da se opusti i relaksira, jer ima udoban osećaj u telu, fokusirana je na sve događaje oko sebe i izražava dobar nivo tolerancije. Dobro kruženje energije na fizičkom nivou ovde pre svega daje veliku fizičku i seksualnu energiju, vitalnost, dobre reflekse, izdržljivost, dobro zdravlje i otpornost na bol, kao i otpornost na spoljne faktore kao što su virusi, hladnoća, previsoka spoljna temperatura i sl.
          Disbalansiranost ili poremećaj u 1. čakri ukazuje da osoba izbegava da rešava lekcije povezane sa ovom čakrom zbog osećaja straha i manjka životne energije. Kod nje je slaba izdržljivosti, uočava se fizička nestabilnost i iscrpljenost, jer osoba nema jasan osećaj koliko može fizički da izdrži i nema jasan osećaj za fizičke potrebe svog tela (hrana, fizičke aktivnosti ili fizički napor i sl.). Manjak protoka energije u 1. čakri govori da osoba može da deluje izgubljeno, da ima osećaj nestabilnosti ili osećaj da ne može da se osloni na sebe.Usled konstantnog straha za egzistenciju,ova osoba sebi ne daje mogućnost nekog daljeg napretka, plaši se bilo kakvih promena (stan, posao, partner i sl.), zatim ima stalne strahove za svoje zdravlje i mogućnosti oboljenja, ili ima strah da će je neko fizički napasti i povrediti. Stalna prisutniost određenih strahova kada se mnoge stvari doživljavaju kao preteće, ukazuje da ova osoba nema unutrašnji mir, stalno je u nekom grču, ne može da se opusti i odmori, jer stalno nešto radi, zapravo fizički, emocionalno ili psihički je aktivna, te ima problem sa spavanjem ili sa neprijatnim snovima.
          Zbog bazičnog problema očuvanja sopstvenih granica (fizičkih i psihičkih) uočava se ifizička ili psihička preosetljivost osobe. Reakcije osobe mogu dvojako da se ispolje, ona ili pokazuje ishitrene reakcije i akcije (ima tzv.„kratak fitilj“) u vidu spoljne agresije, iliizbegava konflikte i povlači se, kada agresiju usmerava ka sebi. Ova osoba je možda previše konektovana na prošlost, na sećanje gena i predaka i plaši se budućnosti, ili stalno teži nekoj imaginarnoj budućnosti, ali se plaši promena, što u oba slučaja daje neprisutnost sadašnjem trenutku i nefokusiranost na „sada i ovde“, što generalno znači da ne živi svoj „pravi“ život, već kroz nju žive sećanja predaka. Zbog toga osoba ima manjak koncentracije, poremećaj određenih životnih ritmova, netolerantnost, slabo samopouzdanje, osećaj nezaštićenosti i slabosti, kao i veliku potrebu da se oslanja na druge (egzistencijalno u materjalnom smislu, ali ponekad i bukvalno u fizičkom smislu). Ove osobe uglavnom teško preuzimaju odgovornost, jer ne mogu zbog svoje veće ili manje lične nesigurnosti da se oslone sami na sebe, te podršku traže u drugima, kao neki vid spoljne sigurnosti i zaštite. Zbog bazičnog nepoverenja prema samom sebi,osoba može postati podložnai određenim porocima ili nekim opsesivno - kompulzivnim poremećajima i da sigurnost pronalazi u nekim ličnim samo za nju bitnim pravilima i ritualima.
          Sam osećaj da mora da se oslanja na druge i nemogućnosti da sama stoji na svojim nogama ili zbog nesposobnosti da se smiri, opusti i odmori, kod ove osobe može na fizičkom nivou da se ispolji kao stvaran, realan problem sa nogama. Osim toga, na fizičkom nivou dizbalans može da dovede i do: slabe cirkulacije i stalnog fizičkog osećaja hladnoće, lošegimuniteta, slabosti mišića, išijasa iliproblema sa doljnjim delom kičme, podložnosti infekcijama i upalama, pucanju kapilara, stvaranju modrica, visokog ili niskog krvnog pritiska, proširenih vena, upale debelog creva,opstipacije, hemoroida, slabokrvnosti, preterane težine ili neuhranjenosti, problema sa kožom i kostima.
         Duhovna životna lekcija ili izazov za 1. čakru kao što se vidi iz svega navedenog je učenje o materijalnom svetu. Ona predstavlja bazičnu energiju (Mars) koja je temelj (Saturn) svim ostalim energetskim centrima, jer osoba sa slabom energijom ne može kvalitetno i na pozitivan način da razvije ostale energetske centre. Osim toga, niska energija, umor i iscrpljenost daju i nisko stanje svesti osobi, pa uticaj 7. čakre i Saturna u takvim uslovima daje samo ponavljanje negativnih obrazaca i okolnosti, što generalno predstavlja začarani krug uzroka (Mars) i posledice (Saturn). Prva čakra je u balansu kada je na pozitivan način povezanasa 4. Mesečevim centrom i kruži sa energijom 7. Saturnove čakre, što osobu tada uzemljuje i daje joj stabilnost, jer Mars inače egzaltira u Saturnovom znaku Jarca.Balans Meseca i 4. čakre biće tema u nekom od narednih članaka, ali propusnost srčane čakre obezbeđuje čistotu i dobrotu što je uslov za mogučnost propuštanja energije iz jednog nivoa u drugi i za uspostavljanje balansa između dva suprotna nivoa. Propustnost Mesečeve 4. čakre je inače jako bitna za balansiranje svih energetskih centara, jer ova čakra je centar svih energetskih centara i spaja osnovne 3 donje čakre sa 3-ma gornjim časkrama. Srčana čakra je zapravo kao osovina oko koje se uspostavlja kruženje energije suprotnih parova donjih i gornjih čakri (nesvesno i svesno, zemlja i nebo) Četvrta Mesečeva čakra je posebno bitna za 1. Marsov centar, jer Mars je u padu u Mesečevom znaku Raka i on se tu najteže snalazi, što generalno potvrđuje da je čoveku najteži i najveći zadatak da prihvati sam sebe.
          Stabilnost 1. čakre je dobra podloga i osnova za 2. čakru koja osobi daje zadovoljstvo i potrebu za skladom, stabilna 2. čakra  je dobar temelj za 3. čakru itd. Rad na balansu energetskih centara uvek gradi jednu stabilnu vertikalu koja je put u procesu sazrevanja Duše i put ostvarenja svog pravog ili višeg Ja.

Nastavak u sledećem članku gde će biti reči o:
- Astrološki pokazatelji dizbalansa u 1. čakri
- Balansiranje 1. čakre u Astrohilingu

Literatura:
- Lekcije iz „Energetske Astrologije“  i „Astro Healing“-a Instituta za astrološka istraživanja i edukaciju „Johannes Kepler“

http://profesionalnaastrologija.com/

понедељак, 20. јул 2015.

Једноставан трик да уклоните пестициде из воћа и поврћа


У последње време чујемо све више и више о случајевима у којима воће и поврће  увозимо из различитих земаља и да су пуни пестицида. Због страха какво воће и поврће купујемо брига за наше здравље је потпуно оправдана.


Препоручујемо вам да испробате овај трик како би се опустили и били сигурни да је све што конзумирамо здраво: Ставите воду и мало сирћета у посуду и потопите воће или поврће у ову мешавину. Нека остане 15 минута, а затим оперите воће или поврће добро водом.




Сирће убија 98% бактерија и пестицида. На овај начин, воће и поврће које унесете ће бити здравије за ваше тело.

недеља, 19. јул 2015.

Без маске: НАТО агенда



natooo
Транспарентна транзиција Србије из депоније осиромашеног уранијума у отпадну депонију нежељених имиграната није случајност. На делу је завршна фаза НАТО агенде зацртане у Братислави 2000-е године.
Дејтонски потписи нису били крај демолирања Балкана, већ само кратки тајм-аут. Недуго након проглашења Слободана Милошевића за „гаранта мира и стабилности на Балкану“, западни планери су почели скицирање Рамбујеа.
Ултиматум у Рамбујеу, куцан на 85 страна, у члану 2 (45 страна) предвиђа да 28,000 војника НАТО пакта буде стационирано на подручју СР Југославије. Војна окупација није била једини циљ – под контролу НАТО држава планирано је стављање свих природних и енергетских ресурса, индустрије и политичког живота у Србији.
ia 2
Немачки министар спољњих послова Клаус Кинкел је још 1998-е на скупу Bertelsmann фондације о додатном усавршавању ЕЗ, изјавио да ће:
    „Србија у свим даљим европских процесима бити на губитку, те да ће бити сведена на енклаву Балкана“
Бриљантна идеја ултиматума у Рамбујеу била је да НАТО чиновници буду окупационе власти, док би за спровођење наредби биле задужене домаће марионете. Председник Милошевић је одбио ултиматум, Србија је бомбардована, а НАТО ђаци сада спроводе идеје зацртане пре две деценије.
Отворено писмо Willy Wimmer-а немачком канцелару Шредеру потврдило је праве намере наших „западних пријатеља“. НАТО конференција у Братислави, одржана крајем априла – почетком маја 2000-е године декларисала је своју стратегију меморандумом у 11 тачака.
НАТО „drang nach Osten“ подразумева елиминацију било каквог могућег отпора. Рестаурација новог европског „рајха“ предвидело је Србију као колатералну штету евро-интеграције. Тачка 8 НАТО агенде предвиђа да:
„Србија мора трајно да буде искључена из европског развоја“
Изолација и разграђивање су већ договорени и потписани са челницима ЕЗ. Споразуми и процеси брендирани као регионализација, реадмисија и инклузија су само технички називи за етничко чишћење Србије од Срба.
ia 1
Такозвана „регионализација“ Србије предвиђа поделу Републике на етничке регионе са елементима пуне државности. Регионализација ће дати легитимност разграђивању Србије на саставне делове. Као посебне регије превиђене су Војводина, Рашка (Санџак), Београд и Централни део Србије.
Шумадија и Поморавље као аутентичне, изворне српска регије ће бити и највећа жртва НАТО агенде. Насилна промена демографске структуре није никаква „теорија завере“, већ сурова реалност Централне Србије.
  „регион Централне Србије (Шумадија и Поморавље) предвиђени су за постепено пребацивање из ЕУ депортоване ромске популације без држављанства и њихову легализацију“ – Биљана Ђоровић, Печат
Промена Устава, као и измене закона о држављанству биле су само увод у потписивање низа врло неповољних међународних докумената. Комплетна „документација“ за добијање српског држављанства за азиланте избачене из ЕЗ, своди се на усмену изјаву два сведока. Споразумом о редмисији из 2007-е, Србија је претворена у отпадну депонију Европе.
Свођење Србије на преткумановске границе биће адекватно испраћено етничким чишћењем од Срба, помоћу насилне промене демографске структуре. Тачка 2-1 споразума о реадмисији подразумева прихватање и збрињавање – без посебних формалности:
„лица која не испуњавају услове за боравак на територији државе (ЕЗ)“
Све што је потребно за депоновање нежељених имиграната из ЕЗ у Србију је „могућност претпоставке да је то лице држављанин Србије“. Према споразуму о реадмисији држава је дужна прихвати и супружнике, као и венчану и невенчану децу имиграната избачених из Европе.
Поплава наводних „азиланата“ има можда и најопасније последице по Србију. Стотине хиљада имиграната из блиско-источне регије и еболне Африке сачињавају војно способни мушкарци просечне доби око 25 година. Њихов несметан улазак, финансијско, здравствено и стамбено питање носи са собом много већи проблем.
За милионску најезду азиланата, Србије није никакав „транзит“ већ крајње одредиште њиховог пута. Тачка 3-1 споразума о реадмисији обавезује Србију да прихвати, здравствено, материјално и стамбено збрине:
„било ког држављанина треће земље – или лице без држављанства, за које је могуће претпоставити да је прешло границу Србије у транзиту“
У оптималном случају, дојучерашњи борци Ал-Каиде (ИСИС) који успеју да прескоче заштитне зидове којим је Србија – као санитарни кордон Европе ограђена, биће након кратког времена депортовани назад – у Србију. Потписаним споразумима, по кратком поступку постаће наши пуноправни суграђани.
Термини инклузије и интеграције крију у себи нов талас привилегованог запошљавања у државним службама, праћен адекватним поклањањем кућа и станова – направљених новцем грађана Србије. Порески обвезници финансираће бесплатну здравствену негу и, такође бесплатно школовање наших будућих „суграђана“ из Ирака, Сирије, Авганистана и Либије.
Приоритетни пројекти режима, аутопут Ниш-Приштина-Тирана и брзе пруге Београд-Скадар су ништа друго до изградња НАТО инфраструктуре нашим парама. Према анонимним изворима, пројекат Београдског „водењака“ скрива изградњу студењака за 10,000 Арапа, такође новцем грађана Србије.
Културоцид – Cultural Genocide, који се две деценије спроводи над Србима за циљ има потпуно уништење националних, верских и историјских елемената. Ваљевска Грачаница и рано-хришћанска Црква на коридору 10 нису преседан, већ модус операнди физичког уништења народа разарањем његове историје.
 
Спровођење Братиславског меморандума у надлежности је НАТО ђака, рођених у другим државама – за које погрешно мислимо да су Срби, само зато што им се презимена завршавају на „ић“.
НАТО агенда је Србима наменила судбину Курда.
    – са перспективом да буду истребљени много брже
из окупиране Србије:
Периша
infoanonimni
———-
Референце:
—————
 http://wp.me/p1Fuk8-JiW
18. 07. 2015. Инфо Анонимни, за ФБР приредила Биљана Диковић

NOVI USLOV IZ EU: Srbija mora da prihvati GMO!


Srbija je jedina zemlja u Evropi koja ima tržišni lanac proizvodnje soje koja nije genetski modifikovana. Ipak, ova duga i uspešna tradicija postaje ugrožena niskim cenama ove ratarske kulture, ali i preporukama Evropske unije i Svetske trgovinske organizacije da se važeći zakon o GMO uskladi sa EU regulativom.
Kako kažu u Asocijaciji „Dunav soja“, Srbija je najveći evropski proizvođač i jedina država u Evropi koja svoje potrebe zadovoljava iz sopstvene proizvodnje, a da ima i izvoz u vrednosti od 82 miliona dolara.
Pročitajte još:
- Prethodnih godina soja je na tržištu imala visoku cenu, a Srbija je lane proizvela najviše u svojoj istoriji, dok je ove godine zasejala rekordnih 200.000 hektara – pričaju u Asocijaciji.
- Poslednja tržišna kretanja, međutim, idu u pravcu snižavanja cena, pa je ona sada niža za trećinu nego u istom periodu prošle godine.
U Asocijaciji „Dunav soja“, upozoravaju da Srbija mora da pronađe najadekvatniji odgovor na brojne izazove, ukoliko želi da ostane lider u proizvodnji.
http://www.intermagazin.rs/

среда, 15. јул 2015.

Алуминијумском фолијом Третман за Ишијас бол у леђима и зглобовима - Лечење руских и кинеских исцелитеља


Алуминијумска фолија се користи у скоро сваком модерном домаћинству, углавном за припрему хране. Међутим, у протеклом периоду овај тип фолије користе чешће руски  и кинески исцелитељи, јер према њима алуминијумска фолија је јако лековита.
Постоје многи случајеви који су доказали лековиту моћ алуминијумске фолије, али када се користи изван кухињи треба користити са великим опрезом.
У случају да морају да се баве болом који се јавља у вашим леђима , врату , коленима , петама или раменима, увити угрожено подручје са алуминијумском фолијом и бол ће нестати после кратког временског периода.

Ваша тела имају биолошки активне тачке и тзв. био токови пролазе кроз њих све време. Када пролазе кроз ову област они заправо одражавају и врате у своју полазну тачку -  меридијане.
На овај начин, осећамо позитивне ефекте на органе у вези са тимм меридијаном где осећамо бол. Ово је најбољи начин да се ослободите и потпуно елиминишете бол и решите проблеме са здрављем.
Ова необична техника лечења је у широкој употреби од стране руских и кинеских исцелитеља и то је објашњено у детаље у раду Вилхелма Рајха, један од најбољих студената Сигмунда Фројда и психотерапеута.

Како алуминијумска фолија ради?

Узми један комад алуминијумске фолије и примените га на угроженом подручју. Користите завој да га обезбедите.
Овај такозвани третман алуминијумском фолија се користи у лечењу различитих болова за врат, ноге, зглобове и бола, реуматоидног артритиса , ишијаса , акумулације соли и пете  . Људима се препоручује да га користите као део лечења гихта и ожиљака које се појављују након операције.
Све што треба да урадите је да ставите један комад фолије на гихт или ожиљак. Већина кинеских исцелитеља се слаже да ће третман 12-сатни алуминијумском фолијом обавити посао.
Дакле, ставите комад фолије на угроженом подручју и оставите га преко ноћи. Направите паузу од 7 до 15 дана и обављајте  овај третман поново ако је потребно.

Алуминијумскa фолијa и њена јака анти-инфламаторна својства

Ова врста фолије може вам помоћи ублажити симптоме прехладе .
Користи око 7 слоја фолије да замотате ноге . Немојте заборавити да ставите малу количину памучне тканине или папира између слојева. Чувајте овај облог за око један сат. Склоните га и ставите га назад након два сата. Извршите исти поступак три пута, недељу дана.
Постоје многе расправе о начину на који алуминијумске фолије раде. Постоје многи људи који пружају научна објашњења и други објашњавају ово са биоенергијом. А. Скворцов, познати руски научник има јединствену објашњење.
Алуминијумском фолијом Третман за ишијас Бацк Паин & бол у зглобовима
Према Скворцов, лекари се често ослањају на јединствене енергетске алате као што су производи од алуминијумске фолије. Наша тела имају јединствене матичне ћелије које су погођене Земљиним енергетским пољем. Ово поље је често променљиво и енергија која дође до матичне ћелије се промени.
Површина нашег тела одражава поље наше планете и када користимо алуминијумску фолију ми заправо користимо неку врсту лупе која добија највише из интеракције између ове две области. Поред тога, специфична површина штити тело од опасног зрачења.


 Хеалтхи Фоод Хоусе


понедељак, 13. јул 2015.

Plima i oseka u mojoj duši



Duboko u svakom od nas je izvor naših moći. Najveća moć je u nama, koja jednostavno želi svakodnevno da pravi čuda. Stvaranje čuda u našim životima zahteva poistovećivanje sa tom moći, razumevanje njezinih učenja i kako ih korisno primenjivati. Ono što tražite zasigurno će vam se dati! Treba znati tražiti. Sve što je čoveku potrebno, sva znanja, sve veštine sve se nalazi unutar čoveka.
Prva stanica sa koje krećemo u stvaranje čuda jeste genetska predispozicija ili potencijal za LJUBAV! Ljubav traži da joj se pustimo i verujemo. Znak Raka je domaćin ove lunacije. Znak u kome je Jupiter (nada i vera) egzaltiran, gde je Mars (akcija) u padu. Ništa ne treba da činimo treba samo da BUDEMO!
Rakovi u ovoj lunaciji treba svojim primerom da pokažu kako se pravazilazi slabost, brza i nesmotrena reč. Oprost je ključna reč ove lunaciji. Oprostiti sebi,  i svima oko sebe u ime ljubavi.Definitivno sa ovom lunacijom najdirektnije su prozvani Rakovi koji pre svega treba da spoznaju svoje lične potrebe u odnosu na porodične. Porodica jeste baza, ili prva stanica, ali svako pojedinačno ima svoj put, svoje zadatke i svoje prioritete. Sam dan lunacije (mladog Meseca) može biti malo neudoban i treba se uzdržati od teških reči, emotivnih izliva. Pun Mesec je 31.7 preko znakova Lav - Vodolija. Ovo je vreme zaista prelivanja emocija i traženja oslobađanja. Veoma je pogrešno da bilo šta tražite izvan sebe, ili od nekoga oko sebe. Sve je u vama. Možda ovo zvuči stvarno kao otrcana fraza, ali istina je toliko jednostavna i laka da je nekada upravo zbog te lakoće ne umete prihvatiti.
Lavovima lunacija pada u 12. polje i budi sećanja na prošlost. Generalno za sve Lavove je najvažniji trenutak koji se zove SADA. O prošlosti da govore - zamara ih, a planovi o budućnosti su im slabo vidljivi. Ono u šta velika većina Lavova veruje je SADA I OVDE! Ponekad treba očistiti ono što smo svesno ili nesvesno gurnuli “pod tepih”. Verovatno će biti reči o nekim precima, o prošlim dešavanjima u porodici. Ma kako to izgledalo sve smo to mi. Ključna reč ove lunacije za Lavove je PRIHVATANJE! Nije laka ovo lekcija i baš pun Mesec 31.jula, ide preko znaka Lava i Vodolije. Veličina Lavova se prepoznaje samo kroz jednu osobinu, a to je plemenitost. Sve drugo su osećaji, a to mi nismo to.U danu punog Meseca, Venera se u retrogradnom hodu vraća u znak Lava, tek toliko da se zna koja je tema na popravnom ispitu. Partnerski odnosi, empatičnost. Moglo bi biti suza, prekida postojećih i vraćanje bivšima oko 4,5 augusta. Što god da je samo neka bude LAKO!
Device mogu kroz ovu lunaciju koja im se dešava u 11. polju da osete da nisu podržane od univerzuma, da ih niko ne razume. To može prouzročiti osećaj ne prihvaćenosti. Najvažnije je da Device ostanu mirne, kao što umeju jer ovaj cunami je pred jedan divan period koji će ugrejati i oraspoložiti Device od 11.8. Do tada bavite se sobom, ne dozvoliti sebi nikakva emotivna iskakanja. Znam, lako je savetovati ali “čaša se preliva”. Oko 19.jula volela bih da se umirite i ne izlažete bilo kavim akcijam, naročito ne sa električnim uređajima. Popuštanje napetosti je od 21. Jula i već 23. Jula - partneri će vam ukazati priznanje. Klasična rečenica na koju ne treba da “se primate” je “Ti si u pravu!” Koga još privlači biti u pravu, svi želimo biti sretni. Godina sretnih dešavanja za Device kreće od 11.8 SRETNO drage moje Device, vi ste to zaslužili!
Vage su već danima u nekim teškim premišljanjima. Ono što Vagama remeti osećaj ugodnosti jesu RASPRAVE, to ne nikako! Lunacija Vagama pada u 10. Polje pa će mnoge Vage promeniti poslovni status, kao da su emocije ostavili za malo kasnije. Vladarka Vaga, Venera menja znak, ulazi u znak svoga pada u Devicu. Tako brza planeta će “11 dana i 11 noći” stajati na nultom stepenu Device i tu će se okrenuti i predomisliti i krenuti unazad 26.jula. Oko 5. augusta može biti samo kratkotrajni nesporazumi, ili nešto što se ponavlja u partnerskim odnosima. Ovog puta mogu biti u pitanju neke treće osobe, nije u pitanju direktni partnerski nesporazum. Pun Mesec se dešava preko Vaginog 5. Polja ljubavi, pa bi moglo zaista doći do prelivanja emocija 31.jula. Generalno Vage nisu sklone incidentnim situacijama ali mirno mogu reći da nisu sklone ni toleranciji takvih ispada!
Škorpioni su direktni učesnici ove lunacije, jer prvi valdar Mars je u Raku baš sa ostalima učesnicima lunacije. Mlađi pripadnici znaka Škorpiona, naročito žene mogu vrlo nesvesno nekom nesmotrenom oštrom pričom, kritikom da naprave pravu erupciju strasti u partnerskom odnosu. Saturn se vratio u znak Škorpiona baš iz ovih razloga. Nikad nije bilo povoljnije vreme za pročistitI “reku predaka”. Oko 25.jula postojaće predispozicija za konflikt sa roditeljem suprotnog pola, upravo zbog ljubavnih dešavanja. Pun Mesec je preko osovine 4-10, što jeste genetika. Sve se ovo uklapa u Saturnov plan, povratka radi provere! Ako treba da se desi poplava, desiće se samo da ispraznimo talog sa dna reke (duboko u nama svima ostaje neki talog predaka). Ljubav je za Škorpione u narednom periodu Venerinog retrogradnog hoda kao magnet, kao zabranjeno voće. Za Škorpione je najveći afrodizijak da mu neko nešto zabrani! To je izazov gde Škorpioni doživljavaju svoju najveću ekstazu!
Strelčevima se lunacija dešava u 8.polju - polju izazova. Kako i ne bi bilo izazova kada su mnogi Strelčevi doživeli svoje emotivne zanose u prethodnom periodu. Bilo je tu i afera, i ljubavi i strasti i svega je tu bilo. To je potpuno prirodno stanje Strelčeva. Dok se ostatak sveta čudi, neki se i dive. Strelčevi žive svoju veliku, možda najveću ljubavnu priču…ali? Lepotica se predomislila 26. Jula i okrenula se, vratila se nazada. Muški pripadnici znaka Strelca od svojih million ljubavi možda su ostali sami. Susret starih ljubavnika će biti izvestan 4,5. augusta. Možda se sretnu u inostranstvu, možda u nekom glamuroznom klubu. Gde god to bude biće vatromet, ali ne zadugo. Susret se dešava za više ciljeve, Saturn iz Škorpiona posmatra i traži suštinu dešavanja. U koliko je to bila poza, raspad je neminovan, ali ako je to nešto “ozbiljno” eto najave braka!
Jarčevima se lunacija dešava u 7. polju partnera, zapravo odnosima sa drugima ljudima. Sve ima svoje vreme, ili bolje rečeno svako ima svoje vreme za nešto. Jarčevi se nalaze u finalnoj fazi kopanja po sopstvenoj utrobi. Ovaj povratak Saturna u znak Škorpiona i mesec dana stajanja u mestu (na 28. Stepenu Škorpiona od 3.7-31.8.2015) upravo i znači koliko su ovo duboke transformacije u samoj ličnosti Jarčeva. Pre svega duboku transformaciju u ovom period proživeće ženski pripadnici znaka Jarca. U arhetipu zodijaka, svi mi težimo biti na mestu Jarčeva. Posle ovog perioda kod ženskih pripadnica znaka Jarca više ništa neče biti isto. Tvrdi stavovi, koje nekada imaju žene Jarčevi se neće isplatiti u prvoj nedelji augusta meseca. U vreme punog Meseca 31.7. sistem vrednost za Jarčeve dobija konačnu materijalizaciju. Što god to bilo, treba prihvatiti kao največi blagoslov sa neba. Možda u ovom trenutku to ne izgleda baš tako ali vrlo je blizu trenutak kada će suština i svrha ove transformacije biti očigledna.
Vodolije su se u ovoj lunaciji podelile potpuno na dve grupe. Mlađe Vodolije, naročito muškarci igraju svoju veliku igru iznenadjenja, naglih odluka i svega što je sadržano u trenutku. Brzopletost madih, muških Vodolija bi mogla doneti ozbiljne nesporazume, energetske padove oko 25. Jula. Stariji pripadnici znaka Vodolije, naročito žene su u periodu svojih velikih čišćenja, generalnog spremanja i završetka jednog ciklusa i spremaju se za početak novog ciklusa. Pun Mesec se dešava upravo preko znaka Vodolije i Lava, što je partnerski odnos za Vodolije. Glavna osobina Vodolija je ”biti slobodan”. Pogrešna odluka može biti razvod ili prekidanje partnerskog odnosa zbog slobode u prvoj nedelji augusta meseca. Ne tražite oslobađanje od drugih ljudi ili okolnosti. Primetite unutrašnjim očima da ste vi najslobodniji znak. Snop svetla i znak sa neba primetite 13. Jula imaćete jasnu poruku sa neba!
Ribe su ovoj lunaciji prozvane najdirektnije kroz polje ljubavi i kreativnosti. Ženski pripadnici znaka Riba (znak i podznak) svoju kreativnost mogu materijalizovati kroz začeće, ili stvaranje lične porodice ili odlazak iz roditeljskog doma. Ideje su im sjajne ali neobično je za pripadnike znaka Riba da počnu da pričaju o svojim kreativnim akcijama. Ovo je još jedan dokaz u prirodi da se sve menja, i zapravo promena je jedina izvesna pojava.Muški pripadnici znaka Riba, naročito zauzeti su mogli imati “nekakvu ljubavnu aferu” koja nije završena jer će imati još jednu svoju epizodu u prvoj nedelji augusta meseca. Za one pripadnike znaka Riba koji su u formalnim vezama (brakovima) ovo bi mogao biti neudoban period, gde bi sredinom augusta moglo doći do partnerskih nesporazuma. Sve dok je Saturn u znaku Škorpiona Ribe su sigurne u svojim vodama. Od jeseni ćemo pričati drugu priču.
Ovnovi kroz ovu lunaciju proživljavaju vreme svoje pasivne energije, što je skoro pa nemoguća misija. To je osnovni razlog što zbog nedostatka sopstvene energije počinju da “bljuju” verbalnu vatru kroz partnerski odnos. Neće Ovnovi lako odustati od svojih nemogućih ideja. Univerzum se uvek pobrine da nas zaustavi, pa tako dragi moji Ovnovi, zaustavite se sami jer će biti manja šteta. Oko 25. jula imate neudobne dane (jedan dan napred i jedan dan posle) gde naprosto možete “pregoreti” kroz partnerski odnos. Promena energije na bolje se dešava od 9. augusta kada vladar Mars ulazi u znak Lava, što će te pre svega osetiti kroz svoju fiziologiju, telo- bićete jači, snažniji. Ovo ne znači da treba svoju energiju ponovo razmahivati drugim ljudima pred očima. Strpljen – spašen!
Bikovi su prošli u proteklom periodu kroz izuzetno turbulentan period. Vreme turbulencije se nastavlja sa malo manje žestine. Savetujem vam od 19.7- 26.7 da se posvetite svom telu, proverite signale koje vam telo šalje. OVO JE VREME PADA ENERGIJE. Bilo bi lepo, korisno i poželjno da se u ovom periodu odmarate i ne izlažete tvrdoglavim odlukama. Poslednje što treba da uradite jeste da prebacite na svog partnera (partnerku) odgovornost. Prolazak Saturna kroz vaše 7. polje – braka zahteva od vas da date veći fokus na to polje, da malo prihvatite svog partnera kao sebe samoga. Vaši partneri će se mnogo bolje osećati od 9. augusta, a stariji partnerski odnosi će dobiti podršku od 13. augusta.
Blizanci su svoju veselost zamenili nekom vrstom histerije upravo kroz porodične odnose, kao nemogućnost da se iskažu drugačije osim da počnu da viču. Upravo ovo je znak energetskog pada, a “baterije” možete napuniti mirom i tišinom, sve ono što se od vas ne očekuje. Promena ličnog osećaja na bolje krenuće upravo prelaskom u znak Lava, 23.jula. U jednom trenutku u tom danu možete dobiti fantastične uvide, a za Blizance koji su zauzeti u braku, moglo bi doći do posledičnih turbulencija koje mogu ugroziti stabilnost veze u prvoj nedelji augusta. Iskreni razgovori sa partnerom mogu vam doneti jednu bistrinu u glavi i mir u srcu, Koliko ste dobro delovali u ovom periodu dobićete svoje lice u ogledalu 13. Augusta. Primetite sebe u sebi!

http://profesionalnaastrologija.com/

Retrogradna Venera u Lavu 2015.



Prošlo je ravno dve godine od kada je Venera imala poslednji retrogradni hod. Samo da se prisetimo ona se sa 24°-og stepena Blizanaca vratila i na 15-om stepenu imala divan susret sa Suncem (retrogradna Venera konjunkcija Sunce). Svako je bio u svom svetu i svi su je na svoj način doživeli. Neki su taj susret doživeli kao nešto potpuno novo, ali davno očekivano, neki kao susret davno izgubljene ljubavi, a neki su Blizance i susret Sunca, kao simbol novog rađanja, iskoristili za početak u nekom sasvim novom svetu, novom gradu ili zemlji (Blizanci). Ono što je sigurno jeste da se o tome dugo pričalo i prepričavalo. I sada ćete još ponekad čuti po koju reč o tome, čak i više nego što se zaista zbilo, ali Blizanci ne bi billi Blizanci da im reč nije glavno oruđe za život, ali i zabavu.
Priču smo davno ostavili iza sebe i nastavili putem koji smo izabrali. Taj put nam je dao mogućnost izbora i otvorio jedna potpuno nova vrata. Ono što će se sada dogoditi jeste novi izbor, novi put i život koji nudi ponovo promene. Ukolliko ste spremni zakoračimo zajedno u te nove promene, otkrijmo novi svet ili obogatimo već postojeći.
A šta će naša Venera u tom hodu imati? Jedno je sigurno, susret sa Suncem je čeka, ali pre toga ako se prisetimo šta se desilo u prošlom retrogradnom hodu, sada će nam mnoge stvari biti jasnije. Venera je trebala imati susret sa Saturnom na 24°04“(Venera trigon Saturn), a sa 24°00“ okrenula se i otišla. I poput neveste sa oltara ostavila Saturna da gleda za njom. Saturn je tada bio egzaltiran i u znaku Vage, vrlo mu je bilo važno partnerstvo (Vaga) i strpljenja je imao (egzaltacija). Međutim, sada je priča potpuno drugačija. A kako poslovica kaže “kako siješ tako ćeš i žnjeti“ sada će se i Venera susresti sa onim što je tada učinila. Saturn je bio u 7. znaku, što su odnosi i partnersta, a sada je u 8. znaku (Škorpiona) koji simbolizira uvek ono što odbacujemo, što ne prihvatamo i ne želimo. Pre ili kasnije uvek nas to stiže. U onoj meri u kojoj smo odbacivali na kraju ćemo se suočiti sa tim i na žalost morati da platimo cenu „otpada“.
Venera u znaku Lava jednostavno uživa. Raskoš, glamur i galantnost njoj prijaju, a kako je ona vladar znaka Vage, to govori da je i sama rođena sa stilom, elegancijom i gracioznošću (Vaga). Toliko uživa hodajući ovim kraljevskim stazama, da će kad bude došla na 00°Device, okrenuti se i vratiti (retrogradna Venera). Možemo je samo zamisliti onako veselu i nasmejanu kako lagano hoda u beloj haljini posutoj zlatnim nitima dok joj bujna kosa pada preko ramena (Venera u Lavu) i vijori na letnjem povetarcu. Svojim prelepim kosim očima i zanosnim pogledom, mami uzdahe i zaljubljene poglede. Divan je prizor gledati je kako se smeje prelepim osmehom, zubima poput bisera dok joj sunčevi zraci ističu jagodice i nežno belo lice. Sve je divno i sve izgleda kao da kraj ne postoji, ali kad polako sa zabave, u zlatnim kočijama (Jupiter u Lavu) krene ka Devici, Sunce će polako početi da zalazi. Sići će iz kočija i krenuti ka njemu (Jupiter u Lavu). Dok u njoj sve bude treperilo od uzbuđenja, prepustiće se tajnim ljubavnim čarolijama (Venera konjunkcija Jupitar) iako nije u njenoj prirodi da bilo šta taji ili da pristane na situaciju u kojoj ona nije najvažnija i jedina (Venera u Lavu), retki će biti oni koji će ostati ravnodušni na Zevsova ljubavna udvaranja.
Susret će biti kao u najlepšim ljubavnim filmovima, Jupiter i Venera u Lavu sijaće od ljubavnog zanosa i lepote. Kočija će ih voditi daleko od drugih pogleda, čak će i Sunce svoje zrake utihnuti da bi sve izgledalo romatičnije. Dan kao da se nikad neće završiti, ali ipak i ovom susretu će, bar za sada doći kraj. Moraće da nastavi dalje i moraće nakon svega preći reku (Venera kvadrat Saturnom iz Škorpiona) i stići na kopno 00°Device.
Krenuće sama dalje, a pred njom će biti put koji vodi ka pećini (29ۥLava – Regulus) iza kojeg je duboka mutna reka puna nemani i raznih utvara (29°Škorpiona). Zna ona šta je čeka, zna ona ko je čeka. Saturn koga je davno ostavila, stvari koje nije do kraja završila i poslove koje je započela, ali bez reči napustila i pobegla. Sada se mora susresti sa njima, sa sobom, svojom podsvešću, svojim strahovima. Koliko će biti jaka i kolika će biti njena reka mutna i duboka, zavisi od onoga koliko je nedovršenih stvari za sobom ostavila, koliko je drugih ljudi napustila, povredila ili zapostavila.
Sada u pećinu ulazi, ona je hladna i mračna, a ona sama i svaki njen uzdah odzvanja kao da su svi preci probuđeni kao da su svi strahovi sada dobili oblik i napadaju je. Počinje da se brani, počinje da beži, jer strahovi je njeni proganjaju (Venera kvadrat Saturn). Sada ni Sunca više nema, ono postoji, sija istim sjajem, ali u pećini ona to ne vidi, za nju Sunca više nema, sve je oko nje Saturn prekrio (mit o Regulusu i 29-om stepenu Lava).
Trenutak kada bude pravila egzaktan kvadrat sa Saturnom biće jako bolan. Mnoge će naterati da se suoče sa samim sobom i onim čega se najviše boje. Tih dana i vi ćete se naći poput nje sami na sobom, svojim mislima strahovima, sećanjima. Moraćete da se suočite sa njima i prođete kroz mutnu reku života (Saturn u Škorpionu). Koliko će ona biti mutna i kakve vas oluje i nemani čekaju u toj reci, zavisi isključivo od vas samih i koliko ste nekada bili iskreni ili odgovorni prema određenim osobama i obavezama. Neki će osetiti najviše na finansijkom polju. Oni koji već natalno imaju izazovan aspekt ovih planeta (Venera – Saturn) predhodnih dana moraju strogo voditi računa o svojim finansijama. Ukoliko ste „lake ruke“ svoj novčanik predajte parneru na čuvanje. Jupiter sa Venerom, aspekt koji predhodi Veneri i Saturnu, uticaće na lako donošenje odluka kada su određene investicije u pitanju, ali koje vama na žalost kasnije mogu stvoriti dugove i već nakon par dana shvatite da ste doneli pogrešnu odluku, a povratka nema. Kupovina auta, stana ili sličnih većih investicija može sačekati bar nekih desetak dana dok se Venera malo udalji od Saturna.
Veneri i Saturnu, pored finasija, glavna tema su ljubav. Saturn će otežati svaki razgovor sa Venerom. Izbegavajte svaku vrstu konflikta i ako sebe uhvatite kako razmišljate o prošlosti ili nečemu što je bilo, izdignite se iznad svega i oprostite...ili prećutite. Saturn donosi bol, ali ako ostane samo u srcu, manje će kasnije boleti. Ne ulazite u energiju Marsa i ne raspravljajte o njima, napravićete samo još veći problem. Neka sve ostane u vama i neka se sve tu i završi.
Ono što dodatno može poremetiti vaš san i dnevni ritam jeste bivša, stara neprežaljena, neodživljena i nedovoljno ljubljena ljubav. Slučajni susret, poziv, san ili neko sličan njemu, probudiće bujicu emocija. Želećete da se otrgnete od određenih misli, ali ma koliko u onom trenutku kada je ljubav prekinuta, mislili da je „taj drugi“ kriv za sve, potajno će vas proganjati misli i dela koje ste zapravo vi pokrenuli, i shvatiće da ste, inicijator svega i početka i kraja zapravo bili vi. A onda još teže boli kada shvatite da se borite sa samim sobom. A sećanje i savest (Saturn) najviše bole, jer na kraju borba sa samim sobom je najteža borba. Zato, olovku u ruke (Venera konjunkcija Markur) i svoje boli ispišite. Prenesite na papir, izbacite sve iz sebe, suočite se sa onim što ste vi uradili, a što ste mislili da su drugi za sve krivi. Pogledate sebe na papiru, na hartiji ispisanoj vašom rukom, polivenom vašim suzama i poneseno vašim emocijama, pogledajte i pustite. Neka se reka suza i emocija iz vas proliju, neka se sve u vama završi, neka se mutna reka pročisti (Saturn u Škorpionu) i neka vam se novi mostovi stvore. Papir svojih boli pocepajte i bacite, neka ih reka odnese i neka ih ne vraća. A vama se možda neko i javi tek toliko da popričate, da se oprostite ili....možda započnete nešto staro, a novo. Moguća su obnavljanja starih ljubavi ili novi početak sa nekim iz prošlosti.
Odmah nakon tog susreta, Venera staje na 00°Device i tu će se prilično zadržati. Sa tog stepena će krenuti retrogadno i time pokrenuti mnoga pitanja vezana za posao, zdravlje i svakodnevni život. Iako Venera predstavlja ljubav, sa razlogom će stati na 00° znaka u kojem je u padu i krenuti u svoju retrogradnost. Vrlo revolucionarno i nimalo Venerijanski trenutak kada kreće retrogradno, Mesec se nalazi na 15°Škorpiona, Saturn kvadrira Jupitera u orbisu od 2°, a Mars pravi egzaktan kvadrat sa Uranom. Ovo je slika nekog iznenadnog preokreta. Pad koji se događa na tom stepenu, nikog neće srušiti, samo osvestiti (Venera u Devici u padu). Kao da ste pali i iz tog pada, iz tog drugog ili donjeg ugla, neke stvari videli potpuno drugačije, potpuno realno i potpuno svesno, što vam je dalo snagu da ustanete, ali nećete krenuti napred, otresti prašinu od pada i nastaviti istim putem, ne -nego ćete ljuti i svesni onoga što ste propustili vraititi se, uzeti što je vaše, nadoknaditi što je izgubljeno i nastaviti nekim sasvim drugim putem, onim koji vam je predodređen i koji vam sleduje. Od života uzmite najbolje, ali se i postavite tako da to i zaslužujete. Skromna Devica u ovom trenutku to nimalo neće biti.
Sunce i Merkur će imati svoju jaku poziciju i reči vam neće nedostajati da kažete ono što ste dugo skrivali i što vam je stvaralo teret ili blokadu. Saturn će malo da se poigra sa novcem, pa se može dosta odraziti na vaš posao. Možda ćete želeti da promenite posao, ali umorni od traženja i iščekivanja, napravićete presek, napustiti sve i krenuti u rizik. To je slika tog novca koji negde nedostaje. Možda vam se učini u jednom trenutku da ste odregovalli burno i nepromišljeno, ali ne okrećitte se kad jednom načinite neki korak. Sve i da poželite da se vratite povratka nema. Mars je prejak sa Uranom (Mars egzaktan kvadrat Uran) i neće imati nimalo osećaja za bilo koga sem za svoje ideale i ono u šta on sam veruje. Možda je i vreme da malo razmislite o trenutnoj situaciji i položaju u kojem se nalazite. Mars je u padu, ali ima jak trigon sa svojim dispozitorom (Mars trigon Mesec) i preko svog dispozitora ide u svoje sedište (Mars u Škorpionu) i u sekstil sa Plutonom. Ovo je enormna snaga, ovo su revolucionarne, ali i korenite promene koje vam nebo nudi. Kad situaciju pogledamo iz drugog ugla vidmo da i Mesec preko svog dispozitora ide u svoje sedište tako da je to slika drugog koraka koji dolazi nakon prvog silom načinjenog. Mnogi će se pozabaviti i restauracijom kuće ili promenom stana, jer Uran u kvadratu sa Marsom, Mesec u Škorpionu u sekstilu sa Plutonom i Venera u Devici koja se ne libi nikakvog posla, upravo govori da je pred vama jedan prilično aktiviran preriod po tom pitanju. Može se desiti da se vratite mestu u kojem ste živeli ili u kuću koju ste napustili. Sada sa novim promenama pravite od starog jedan sasvim novi dom.
Kako se susret Venere i Sunca dešava u znaku Lava, na 22° (nema daljeg dispozitora) ovo označava jedan novi ciklus, gde kao da je data šansa da se u trenutnoj situaciji određene stvari pokrenu na bolje, promene i podignu na drugi nivo. U kojoj meri ćete vi to iskoristiti i u kojoj oblasti ćete osetiti ove promene, da li na polju posla, finansija ili ljubavi, zavisi isključivo od ličnog horoskopa i njegovih predikcija.
Zašto je bitna toliko konjunkcija Venere i Sunca? Ciklus Venere je vrlo zanimjiv, ona se svake osme godine nađe u istom znaku i u svom retrogradnom hodu napravi konjunkciju sa Suncem, a ako bi spojili te tačke, stepene, na kojima ona pravi konjunkcije sa Suncem dobićemo jedan pentagram savršenog oblika. Venerin ciklus traje osam godina i nakon njenog ciklusa, uvek se otvaraju nova vrata za određene promene. Neki se zaljube i krenu u jedan potpuno novi ljubavni život, dok se drugi moraju suočiti i sa onim manje prijatnijim stvarima poput prekida veze i raskida.
Da bismo videli šta nam Venera sada donosi malo ćemo pogledati šta je to što se završava, pokrenuto u prošlom ciklusu pre tačno osam godina. Venera i Sunce su pravili konjunkciju na 24° Lava i aspekti su bili malo drugačiji i vrlo podržavajući od strane Meseca i Plutona (Venera i Sunce u sekstilu sa Mesecom iz Vage i Plutonom iz Strelca). Mnogi su ovom Venerom ušli u brak ili zajednički život, jer je Pluton ovde poput Persefone i Hada doneo iznenadne strasti, Mesec iz Vage kupio prsten, a Saturn... on je tu doneo odgovornost i obaveze. Međutim, koliko je ta odluka bila dobra i pametna s obzirom da je mnoštvo dobrih aspekata moglo da namestiti splet okolnosti koji su vam se učinili izuzetno dobri, Saturn tu nije doneo odgovornost (Venera konjunkcija Saturn), već više jedan ispit koji ste prolazili čitav ovaj period od osam godina. Ovo je bio period u kojem ste se sretali sa određenim, istim ili sličnim situacijama u odnosima, bez obzira da li su to bile slobodne veze, brak, vanbračne zajednice ili tajne i paralelne veze. Ovde je Saturn postavio određene bolne zadatke koji trebaju sada da se završe.
Interesantno je da je Saturn tada bio na 28°Lava na istom mestu gde se sada Venera nalazi dok pravi egzaktan kvadrat sa njim sa 28° Škorpiona. Kvadrat je prepreka, izazov koji se prevazilazi i nastavlja dalje, ali konjunkcija koja je bila u prošlom ciklusu teško se mogla prevazići. Fatalni susreti su bili prilično bolni, ali sada sa takvom vrstom susreta treba da se završi. Sve veze koje vas guše i sputavaju, sada je vreme da se oslobode (Mars kvadrat Uran) i poslovi ili svakodnevinica u kojoj nemate dovoljno prostora za sebe, sada se prostor za sve što volite (Venera) mora stvoriti.
Kada se Venera bude vraćala (direktan hod) Saturn će uveliko ići nekom drugom stazom, putovati nekim drugim svetom (Saturn u Strelcu), pa i kvadrat koji kasnije bude pravila neće biti od posebnog značaja (Venera kvadrat Saturn). Jupiter će se malo uozbiljiti i iz znaka Device naučiti puno toga o štednji i racionalnom trošenju novca. A Venera kada bude ponovo prvila konjunkciju sa njim, to će biti u znaku Device, shvatićete koliko je tada svakodnevni život laganiji, sretniji i bolji. Uživaćete u promeni nakon svega, jer to na kraju i zaslužujete. 
Pored finansija i posla, na kojem vas očekuju velike promene, svakako promene možete očekivati i u ljubivi. Konjunkcija Venere i Sunca ne govori samo o ljubavi kada su odnosi u pitanju već govori o svemu što mi volimo, što nas čini sretnim i ispunjenim. Ovo je period koji se ne zadovoljava „korektnim“, niti solidnim ili dobrim, već samo odličnim, sretnim i zadovoljnim. Posebno zadovoljnim, jer Venera i vlada svim zadovoljstvima, a u kojoj meri je naša Venera sretna u toj meri smo i mi sposobni da osetimo sreću u svim poljima života.
Izdignimo se iznad proseka, budimo Kreator svog života i pustimo neka nas sretne stvari vode. Život vođen Venerinim potrebama uvek je praćen Srećom i Ljubavlju. 


http://profesionalnaastrologija.com/