петак, 26. јун 2015.

FOTOELIXIR - Isceljenje i podmlađivanje na nivou DNK uz pomoć fotografije!


watermarked-20150529_153836_resize
Glavna osobina našeg genetskog pamćenja je što ono sadrži “arhivu” cijelog našeg života. Tu je sve: kakvi ste bili u djetinjstvu, kako ste izgledali u mladosti, kakvi postali u zrelosti, kako izgledate i kakvo je vaše zdravlje sada. Stanice “pamte” sve fizičke kopije vašeg organizma, od rođenja pa sve do današnjeg dana, prenosi portaluspesnazena.com.
I, ako je sada čovjek bolestan, star i nemoćan, njegova DNK posjeduje i presliku, kada je organizam bio zdrav i mlad. Organizmu je samo potrebno povratiti tu informaciju, podsjetiti ga na to. I u tome će pomoći vaša osobna fotografija. A bit ove jednostavne metode je u sljedećem:
Uzmite običnu čistu teglu (bokal) i svoju fotografiju iz mladih dana. Na fotografiji trebate biti samo vi. Poželjno je da na njoj niste stariji od 25 godina. Idealno je – što mlađi, to bolje. Ovu fotografiju treba prilijepiti na staklenu teglu (bokal) ljepljivom trakom. Prednja strana slike ide na vanjski dio staklenog suda.
Zatim, na suprotnoj strani tegle (bokala), prekoputa slike, zalijepite također ljepljivom trakom komad aluminijske folije.
Sada bokal treba napuniti vodom.
Voda će biti nositelj na koji će vaša slika “prepisati” svoj foto-odraz. Da, ova tekućina poseduje jedinstvene osobine zbog fenomena pamćenja. Jeste li ikad čuli izraz – “voda pamti”? Drugim rečima ona može primati u sebe, pamtiti i prenositi bilo koju informaciju u obliku elektromagnetskih valova.
Fenomen pamćenja omogućuje vodi da čuva i dijeli s okolinom podatke, koji nosi svjetlo, misao, glazba, molitva i obična riječ. Čak i komunikacija ljudi međusobno djeluje na ove strukture. Znanstvenici su dokazali da se kroz vodu može utjecati na organizam čovjeka. Voda podsjeća na novi informacijski disk na kojem možete bilo što snimiti. Zato je najbolje koristiti čistu filtriranu vodu. Voda ispod česme, ili prokuhana voda ne smije koristiti. Može se koristiti kupovna (flaširana) negazirana voda. Ako postoje mogućnost koristiti vodu s izvora ili bunara – to je idealna varijanta.

Dakle, dodajte vodu u stakleni bokal tako da razina tekućine bude iznad ruba slike. Kada je voda nalivena, počinje proces aktivacije. Informacija koja dolazi od vaše slike, dospijeva na aluminijsku foliju, koja je po principu satelita, prikuplja i fokusira.
Ovaj prijenos informacija traje 12 sati. Ako ste nalili vodu u večernjim satima, ujutro je možete koristiti. Zapreminu bokala nije neophodno birati ne na temelju veličine slike, već na temelju količine vode koju ćete koristiti tijekom dana.
“Fotoeliksir” možete piti tijekom cijelog dana, u vama najzgodnije vrijeme. Pije se manjim gutljajima, ograničenja po količini ispijene tekućine ne postoje. Ova voda će prenositi informaciju vašim stanicama o vašem mladenačkom izgledu i zdravlju. Kada se češće to događa, ta informacija se jače zabilježi u vašoj “staničnoj memoriji”.
Možete se umivati takvom vodom, ili da je dodavati u kadu za vrijeme kupanja. Nekoliko kapi “fotoeliksira”, žene mogu nakapati u svoje kreme i tako donijeti stanicama informaciju o vašem mladenačkom izgledu.
Sjećate se kako smo učili pjesmice u školi? Bubali smo ih od strofe do strofe, ponavljajući po nekoliko desetaka puta. Nakon toga, te pjesmice smo pohranjivali u mozgu, i čak, sada poslije mnogo-mnogo godina, još uvijek se nekih sjećam, a prošlo je toliko vremena! To je rezultat djelovanja našeg “tjelesnog mozga”, koji pamti metodom ponavljanja.
NAPOMENA: Prijem (pijenje) aktivirane vode mora biti regularno (svakodnevno) u roku od 3 mjeseca.
Za vrijeme korištenja “informacijske tekućine”, u procesu obnavljanja, kod vas se može pojačati apetit. To vas ne treba zabrinjavati, štoviše, jedite što organizam traži.
Vodu držite na suhom mjestu, dalje od sunčeve svjetlosti i kuhinjskih aparata. Nemojte je stavljati u hladnjak.
Informacija je preuzeta (i prevedena na srpski jezik, prijevod: Natalija Laketić) iz knjige Eduarda Vituka “Podmlađenje organizma – Ključevi mladosti” (Éduard Vitûk “Omoloženie organizma – Klûči k molodosti”), eksperta u području psihološke rehabilitacije, člana ruskog profesionalnog društva liječnika i Europske lige psihoterapije.

четвртак, 18. јун 2015.

Zaboravite na holesterol: Ovo su pravi uzroci srčanih bolesti! (INFO)


PROČITAJTE OBAVEZNO !
Lekar koji je izvršio više od 5000 operacija srca i krvnih sudova,Dr Dvajt Landel je bivši šef i glavni hirurg Baner hart bolnice u Mesi, u Arizoni, preporučuje šta treba uraditi da bi se zaštitili od kardio-vaskularnih obolenja.
Zaboravite „nauku“ koju vam decenijama utuvljuje u glavu. Naučni dokazi da zasićene masnoće uzrokuju srčane bolesti ne postoje.
Ono što možete da uradite je da birate hranu kakvu je servirala vaše bake, a ne onu kojoj se okrenula vaša mama kad su prodavnice počele nuditi industrijske prerađevine.

Izbacivanjem industrijske hrane i konzumiranjem sveže neprerađene hrane popravićete štetu koju ste godinama izazivali u svojim arterijama i celom telu.

Uzroci srčanih bolesti

Renomirani američki kardiohirurg nedavno je na sajtu objavio tekst o stvarnim uzrocima srčanih bolesti koji vam u celosti prenosimo.

Mi lekari, uz naše obrazovanje, praksu, znanje i autoritet, često posedujemo popriličan ego zbog kog vrlo teško priznajemo da nismo u pravu.
Dakle, evo: otvoreno priznajem da nisam bio u pravu. Kao kardiohirurg sa 25 godina radnog iskustva, nakon što sam obavio više od 5.000 operacija na otvorenom srcu, došlo je vreme da ispravim ono što nije u redu s medicinskim i naučnim činjenicama.
Dugi niz godina radio sam sa drugim istaknutim lekarima, tzv. kreatorima javnog mnjenja.
Bombardovani naučnom literaturom, kontinuirano pohađajući obrazovne seminare, mi kreatori javnog mnjenja insistirali smo na tvrdnji da srčane bolesti nastaju zbog povišenog holesterola u krvi.
Jedina prihvaćena terapija bila je propisivanje lekova za snižavanje holesterola i dijeta sa jako ograničenim unosom masti. Poslednje bi naravno snizilo holesterol kao i same srčane bolesti. Odstupanja od ovih preporuka smatrana su za jeres i zloupotrebe.
Ali ovo ne funkcioniše!
Ove preporuke se ne mogu više ni naučno a ni moralno opravdati. Otkriće od pre nekoliko godina, da je pravi uzrok srčanih bolesti upala u arterijama polako dovodi do smene paradigmi u načinu tretiranja srčanih i drugih hroničnih bolesti.
Davno uspostavljene preporuke za ishranu su dovele do epidemije gojaznosti i dijabetesa, koji su po smrtnosti, ljudskoj patnji i materijalnom trošku nadmašili svaku drugu pošast u istoriji čovečanstva.
Uprkos činjenici da 25 odsto stanovništva uzima skupe statine (lekove za snižavanje holesterola) i uprkos činjenici da smo smanjili unos masnoće u našoj ishrani, ipak će ove godine od srčanih bolesti umreti više Amerikanaca nego ikada pre.
Statistika iz American Heart Associations pokazuje da 75 miliona Amerikanaca trenutno pati od srčanih bolesti, 20 miliona boluje od dijabetesa i 57 milliona ima pred-dijabetes. Ovi poremećaji svake godine pogađaju sve mlađe osobe, u sve većem broju.
Jednostavno rečeno, bez upalnog procesa prisutnog u telu ne postoji način da se holesterol nakupi u zidovima krvnih sudova i da uzrokuje srčane bolesti i moždani udar. Bez upalnog procesa, holesterol bi slobodno cirkulisao po celom telu onako kako je to priroda odredila. Upala je ta koja uzrokuje da holestrol ostane zarobljen u krvnim sudovima.
Upala nije ništa komplikovano – to je jednostavno prirodna odbrana našeg tela protiv napadača kao što su bakterije, toksini ili virusi. Ciklus (proces) upale savršen je način kako se naše telo štiti od ovih bakterijskih i virusnih napadača. Međutim, ako hronično izlažemo telo ozledama od toksina ili od hrane za koju naše telo nije stvoreno da je prerađuje, tada nastaje stanje hronične upale. Hronična upala (inflamacija) je isto toliko štetna koliko je akutna (trenutna) upala korisna.
Koja bi se promišljena osoba dobrovoljno izlagala hrani ili drugim materijama za koje se zna da uzrokuju povrede u telu? Pa, pušači možda, ali oni to barem rade namerno i svesno.
Mi ostali jednostavno sledimo zvanično preporučenu ishranu koja je siromašna zasićenim mastima ali bogata višestruko nezasićenim mastima i ugljenim hidratima, a ne znamo da time uzrokujemo ponovne povrede na našim krvnim sudovima. Ove povrede uzrokuju hroničnu upalu koja dovodi do srčanih bolesti, moždanog udara, dijabetesa i gojaznosti.
Dopustite da ponovim: povrede i upale u našim krvnim sudovima uzrokovane su ishranom sa premalo masnoće koja se preporučuje od vodećih medicinskih krugova.
Koji su najveći krivci za hronične upale? Veoma jednostavno, to je preterana upotreba visoko prerađenih ugljenih hidrata (šećer, brašno i svi proizvodi napravljeni od njih) kao i preterana upotreba biljnih ulja bogatih omegom 6, kao što su sojino, kukuruzno i suncokretovo ulje koji se nalaze u velikom broju industrijskih prerađevina.
Izdvojite trenutak i vizualizujte da opetovano trljate četkom po mekanoj koži dok ne postane crvena i skoro prokrvari. Zamislite da ovo radite nekoliko puta na dan, svaki dan, pet godina. Ako biste mogli podneti ovo bolno četkanje, imali biste krvavo, otečeno, inficirano područje koje postaje sve gore sa svakim ponavljanjem povrede. Ovako otprilike izgleda upalni proces koji se možda događa u vašem telu – upravo sada.
Bez obzira na to gde se upalni poces događa – unutra ili spolja – potpuno je isto. Ja sam zagledao unutar hiljada i hiljada arterija. Bolesne arterije izgledaju kao da je neko uzeo četku i strugao po njihovim zidovima. Nekoliko puta dnevno, svaki dan, hrana koju jedemo stvara male povrede koje se pretvaraju u veće povrede i uzrokuju da telo konstantno odgovara upalnim procesom.
Dok uživamo u ukusu slatkog peciva, naše telo alarmantno reaguje kao kad kakav napadač objavi rat. Hrana natrpana šećerom i ugljenim hidratima, prerađena sa omega 6 mastima radi produžene trajnosti, predstavlja okosnicu američke ishrane poslednjih šest decenija. Ovakva hrana polako truje sve.
 Šećer, brašno i biljna ulja uzročnici su kardiovaskularnih bolesti
Kako jedenje običnog slatkog peciva može stvoriti kaskadu upalnih procesa koji nas čine bolesnima?
Zamislite da prolijete sirup po tastaturi i imate predstavu onoga što se dešava unutar jedne ćelije. Kad konzumiramo ugljene hidrate, šećer u krvi rapidno raste.
Kao odgovor, pankreas luči insulin čija je primarna svrha da potera šećer u ćelije gde se skladišti za energiju.
Ali ako je ćelija puna i ne treba glukozu (šećer), odbija taj ekstra šećer. Tada šećer u krvi opet raste proizvodeći još više insulina koji glukozu (šećer) pretvara u mast.
Kakve ovo ima veze sa upalom? Šećer u krvi ima vrlo preciznu kontrolu. Suvišne molekule šećera vežu se za različite proteine koji oštećuju zidove krvnih sudova. Ovo oštećenje na zidovima krvnih sudova pokreće upalni proces. Kad pumpate svoj šećer u krvi do visokih razina nekoliko put na dan, to je kao da ste uzeli šmirglu i brusite unutrašnju stranu osetljivih krvnih sudova.
Iako ovo ne možete videti, budite sigurni da je to tako. Ja sam to video kod više od 5.000 pacijenata tokom 25 godina, kojima je svima bila zajednička – upala u arterijama.
Da se ​​vratimo na slatko pecivo. Ova poslastica nevinog izgleda ne samo da sadrži šećer, već je pečena u jednom od brojnih omega 6 ulja kao što je sojino ulje.
Čips i pomfrit natopljeni su sojinim uljem, sve industrijske prerađevine sadrže omega 6 ulja radi produžene trajnosti. Iako su omega 6 masnoće esencijalne – deo su svake ćelijske membrane i kontrolišu šta se dešava unutar i van ćelije – one moraju biti u ispravnom omjeru sa omega 3 masnoćama.
Ako se ovaj odnos poremeti prekomernim unošenjem omege 6, ćelijske membrane proizvode hemijska jedinjenja citokine, koji direktno uzrokuju upalu.
Današnja američka ishrana proizvodi ekstremnu neravnotežu između ovih masnoća. Odnos između omege omege 6 i omege 3 kreće se od 15:1 pa do 30:1 što dovodi do ogromne kolilčine citokina koji izazivaju upale. U današnjim uslovima, odnos od 3:1 bi bio optimalan za zdravlje.
 http://www.zenasamja.me/images/full/1555.jpg
Da stvar bude još gora, prekomerna telesna težina, koju nosite zbog konzumiranja ovakve hrane, stvara preopterećene masne ćelije koje izlučuju velike količine proinflamatornih hemikalija (koje izazivaju upale) koje još više pogoršavaju povrede izazvane visokim šećerom u krvi. Proces započet slatkim pecivom u ustima pretvara se u začarani krug koji tokom vremena dovodi do srčanih bolesti, dijabetesa i konačno do Alchajmerove bolesti, kad se upalni proces nesmanjeno nastavlja u nedogled.
Ne možemo pobeći činjenici da što više industrijski prerađene hrane konzumiramo, to više podstičemo stvaranje upale, iz dana u dan. Ljudsko telo ne može preraditi, niti je dizajnirano da bi konzumiralo hranu nakrcanu šećerom i natopljenu u omega 6 ulja.
Postoji samo jedan način za suzbijanje ovih upalnih stanja, a to je povratak na hranu u svom izvornom obliku. Za izgradnju mišića, jedite više proteina. Birajte ugljene hidrate u obliku povrća i voća. Smanjite ili potpuno izbacite inflamatorna omega 6 ulja kao što su sojino, suncokretovo i kukuruzno ulje, kao i hranu koja ih sadrži.
Jedna kašičica kukuruznog ulja sadrži 7,280 mg omega 6, 1 kašičica sojinog ulja sadži 6,940 mg. Koristite umesto toga maslinovo ulje ili puter.
Životinjske masnoće sadrže manje od 20 odsto omega 6 i verovatnoća da mogu izazvati upale mnogo je manja nego sa navodno „zdravim“ višestruko nezasićenim mastima.
Zaboravite „nauku“ koju vam decenijama utuvljuje u glavu. Naučni dokazi da zasićene masnoće uzrokuju srčane bolesti ne postoje. Naučni dokazi da zasićene masnoće podižu holesterol takođe su vrlo slabi. A kako sada znamo da holesterol nije uzrok srčanih bolesti, zabrinutost oko zasićenih masnoća postaje sasvim apsurdna.
Teorija o holesterolu dovela je do preporuka da se smanji unos masnoća, što je dovelo do stvaranja upravo one hrane koja izaziva upalne procese. Službena je medicina napravila užasnu grešku kad je ljudima savetovala da izbegavaju zasićene masti i da umesto njih koriste višestruko nezasićena ulja. Zato sada imamo epidemiju arterijskih upala koje dovode do srčanih i drugih smrtonosnih bolesti.
Ono što možete da uradite je da birate hranu kakvu je servirala vaša baka, a ne onu kojoj se okrenula vaša mama kad su prodavnice počele nuditi industrijske prerađevine.
Izbacivanjem inflamatorne hrane i konzumacijom esencijalnih nutrijenata iz sveže neprerađene hrane popravićete štetu koju ste godinama izazivali u svojim arterijama i celom telu konzumirajući tipičnu američku ishranu.
Dr Dvajt Landel je bivši šef i glavni hirurg Baner hart bolnice u Mesi, u Arizoni. Imao je i privatnu praksu, Kardijak ker centar, takođe u Mesi.
Nedavno je dr Landel napustio hirurgiju da bi se posvetio nutricionističkom lečenju srčanih bolesti.
Osnivač je grupe Heli hjumans koja promoviše ljudsko zdravlje s naglaskom da se velikim kompanijama pomogne u promovisanju zdravlja. Takođe je i autor knjiga The Cure for Heart Disease i The Great holesterin Lie.
(B92)

среда, 10. јун 2015.

Уље од каранфилића


Да би очистили јетру и довели своје здравље у бољу форму, пробајте овај користан напитак.
Рецепт је једноставан, а ваша јетра ће бити боља!
Природно и ефикасно средство
Састојци:
– 3 кашичице пудера од каранфилића ( самељите каранфилиће док се не претворе у прах)
– 1 шоља хладно цеђеног маслиновог уља
Припрема:
Ставите све састојке у теглу, помешајте их добро и затворите теглу. Нека смеса у тегли одстоји 21 дан да би ово уље постало лековито.
Начин коришћења:
Конзумирајте једну кашичицу уља дневно. Најбоље је то чинити ујутру пре доручка, на празан стомак.
Ово уље чисти јетру и ослобађа тело од паразита и токсина.
M.Đ/healthyfoodstar.com

среда, 03. јун 2015.

Kiselo – bazni put ka zdravom razumu ili ZAALKALIŠI PA SE RAZBOLI
Kiselo – bazni put ka zdravom razumu ili ZAALKALIŠI PA SE RAZBOLIGledam devojčicu kako grize jabuku. Sočnu. Klinka se odmah namršti, ljutito pruži dedi jabuku i reče – kisela. Ono dečije s/š. I bez imalo razmišljanja svako dete koje je probalo limunadu (bez šećera) ili limun, višnju, zeleno voće naučilo je da je to voće kiselo. KISELO.
Lako je detetu. Ali ako hoćete da znate kakva je voda, da li je kupus dovoljno kiseo i šta je ceđ ne možete do svih odgovora doći ni probanjem, a još manje lizanjem. Mnogi su hemičari umrli isprobavajući hemikalije, dok je razvoj hemije bio u povoju, početkom XIX veka. Koriste se one donje sprave, koje sam preporučio ALKALNOJ SEKTI.
 
Ova je slika EKSTREMNO VAŽNA. Obratite pažnju na baterijsku (akumulatorsku) kiselinu. To je sumporna i ona će biti veoma važna za razbijanje jednog mita o mleku. Reklo bi se da je Kleopatra puno znala o pH, jer se kupala u mleku sa dodatim solima. Tako da je pH bilo bazno. Ovo je naravno šala. Niti je znala, niti to ima veze sa zdravim razumom.
Ako se sve dešava s voljom nekog višeg bića, onda su i kisele kiše deo tog uzvišenog dejstva, pa ne bi trebalo ništa da se radi po tom pitanju. Svašta. I kisele kiše i lakmus i akumultor su deo ljudkih aktivnosti. I trućanje o kiselo baznom organizmu takođe. A šta mi to daje za pravo da koristim ove oštre reči? Neznanje tih ljudi? Ne!!! Neznanje se lako rešava. Sedneš, čitaš, pa naučiš ili pitaš nekoga da te poduči. Ne neznanje, već vračanje, mešanje simbolike hemije (pH) i termina bazno i kiselo sa zdravljem i fiziološkom funkciojom organizma. Negiranjem činjenica. Pozivanjem na jin i jang, tvrdo i meko, lepo i ružno, a sve bez ikakvog elementarnog znanja.
Može analogija? Može. Čovek se sastoji od tau energije koja omogućava vibriranje njegove duše preko 8 Hz. Vibracioni organ je koža, a podešavanje nivoa frekvencije zavisi od količine sala i veličine kostiju. Gladan čovek, koji je dugo gledao u u Sunce (na levoj nozi) i postio, uz pijenje soka od rena, sa prekrštenim palčevima nogu ima moćnu rezonatorsku kutiju vibracione energije večnog života. Potrebno je samo da 100 dana ne jede, a da pije što više solarno-srebrne vode. Eto, dao sam sebi malo oduška i izlupetao sam se kao i oni. Samo sam tome dodao malo Hz (Herca) i sala. Intrenet kuvanje originale gluposti.
Uprošćeno koncept pH je bio koncentracija (koliko H+ jona) u rastvoru. Kako se voda, ta divna voda, raspada (disocijacijom) na dva suprotna jona kiseli H+ i negativni OH- činilo se da je sve jasno i jednostavno. Ali nije. Prvo definicija pH se odavno promenila. Ne zavisi od koncentracija jona, već od aktiviteta, nije H+, već H3O+ itd. Sistem se komplikuje prisustvom drugih jona: bikarbonata, fosfata, kao anjona i kalijum i natrijuma kao katjona. I mnogih drugih, uključujući šećere, proteine, lipide koji nose naelektrisanje. Ovaj pasus nije imao za cilj razjašnjenje, jer je nemoguće nekome bez dubokog poznavanja hemije da razume koncept kiselosti i baznosti. Ključne reči su nema razumevanja bez znanja. Kako onda diletanti ovo razumeju do nivoa da su u stanju da povežu kiselost s nekom bolešću npr. rakom? Naravno da ne mogu. Lupetaju, misle da su razumeli, a nisu ni blizu. Jer ako mi ne verujete pitajte bilo kog klinca koji uči stehiometriju u školi (kvantifikacija reakcija) šta je puferski kapacitet. I dete će Vam to izrecitovati, rešiti zadatke i sl. E, sada zdravorazumski, bez teorijskih osnova i velikog znanja pitajte te ALKALNE eksperte to isto. Neće imati pojma. Pitajte ih šta je to izoelektrična tačka, kako se menja pH dodatkom jake kiseline ili baze u pufer? I šta je uopšte pH? Gledaće vas MUUUU pogledom.

I smejem se, smejem se, a plakao bih…

Ništa dosadnije od stručnjaka. Oni uvek imaju odgovor na sve. Ili razumeju ono što se dešava oko njih. Ali ne mogu da utiču na stvari koje ih okružuju. A najmanje na svest ili fantaziju ljudi. Ipak, uporno oni sistematizuju svoja znanja i prave grafikone, skice ili tabele. Jednu takvu tabelu sa kiselošću ili baznošću namirnica data možete naći ovdea drugu ovdeU moru nadri-lekara, nadri-nutricionista, nadri-intelektualnih ljudi, teško je ostati normalan ako nisi stručan. Kako da znate da se odbranite od debilne rečenice iako je limun kiseo on zaalkališe vaš organizam. Da probamo ovako: iako stojite na žeravici i peče Vas, vama je zapravo hladno? Nije logično? Pa nije ni prvo, a niko se ne buni. Zašto? Zato što je hemija mračna veština za mnoge koji su u školi pamtili samo velike odmore. Pravilno rečenica glasi iako je limun kiseo, on spušta vašu kiselost i Vi ćete postati kiseli sve dok se vaš organizam ne odbrani od toga. Kako?  Tako što orgnizam ima svoju unutrašnju cirkulaciju. Svrha te cirkulacije je da se svuda kontroliše pH, doturi kiseonik, pokupi ugljen dioksid i uvek donese hrana, odnese smeće. Tako funkcioniše grad, tako funkcioniše i telo. U principu.
Citiram nepodopštinu Blica  Kad god unesemo hranu koja narušava tu pH vrednost, telo reaguje, između ostalog, izvlačenjem kalcijuma iz kostiju ili zuba da bi neutralisalo kiselost. To je, naravno, izuzetno loše za organizam.  
Eto bar nekog zabavnog dela nama hemičarima. Kalcijum nema veze s puferom (pH krvi). Da bi se kosti rastvorile potrebno je kuvati ih u, ne kiselini, već kiselinčini. Čini se da opet sve počinje od lenjosti da se sprema hrana. Sva glupost počinje iz kuća autora. Da su IKADA u životu kuvali bilo kakvu kiselu čorbu zapazili bi da se KOSTI NE RASTVARAJU pri kuvanju. Ali, možda i ne bi, jer kao što sam i sam otkrio, oni su spoznali TAJNU. Ako se nešto ne slaže s činjenicama, utoliko gore PO ČINJENICE. Proverio sam!!!! Srpski ili engleski (američki) sajtovi lupetaju na isti način. Opet miksuju miševe i mačke. I u tom miksu se pronalaze kreativci. Kiselo ili bazno – pitanje je sad. Kako su mukice samo odredile da organizama postaje kiseo kada se jede meso? Za šećer su to ukačili iz ORBIT naučne reklame. A meso i mleko? Objekat mržnje sirovih (ili kako je jedan zapeo) PRESNIH VEGANA. Čudo da i mleko nije postala bela smrt. Kajmak-polusmrt. A tvrdi sir četvrt-smrt.
Kako obračun o rastvaranju kostiju pod magijsko-varećim dejstvom mleka tek predstoji, vreme je da se ovde zaustavim. Moj lični stav je da su ovo budalaštine. Moj profesionalni stav je da, kada bih ovo OZBILJNO ispredavao studentima, zvali bi hitnu pomoć. Zamislite samo one genijalne klince koji se muče na Olimpijadama znanja. Usred izrade testa čuju nešto ovakvo i zacene se od smeha. Popadaju i sve porazbijaju. Da nas ne bi diskvalifikovali zbog toga, molim Vas lečite pH gluposti oko Vas.
To mora u korenu da se spreči. Ima ljudi koji iščačkaju poreklo nastanka gluposti. Marko je jedan od njih. Pronašao je tekst koji razotkriva kiselo-bazni (alkalni) mit. Ovde su dva linka koji je Marko našao (1 i 2). To bi bilo dovoljno svakome sa zdravim razumom. Ali sećam se TV emisija za koje sam verovao da je neka nova humoristička Audicija. U njoj je zarastao muškarac mahao ručerdama po vazduhu i “čitao energiju”. I pročitao ženi od 60 godina, koja se požalila na majčino zdravlje: “Vaša majka je starija žena, čitam joj energiju, nije joj dobro. Morala bi da ide kod lekara”. Bože, koliko sam se tome smejao. Bilo je to pre 20-tak godina. Ni sanjao nisam da ću da gledam razne njuške po Farmama, debilne reklame i da na FB i komentarima na mom i drugim blogovima nailazim na tekstove o izlečenju promenom pH, košticama kajsija i petrolejom. Pa za njih je zarasli čika bio svetac.
1991. Ključna godina erupcije nove teorije. Nove tajne. Alkalize Or DieSuperior Health Through Proper Alkaline-acid Balance, nesrećnog dr Baroody Theodore. I video  koji na samom početku objašnjava suštinu kiselo-baznog onako kako ga doživljava autor. Ono što je meni bilo prosvetljenje to je da današnji interpretatori nisu pročitali knjigu. Nisam ni ja, jer je nemam. Ako je neko ima rado ću da uronim u štivo. Jer baš, baš volim dobar humor.


Tračice za merenje pH rastvora. Ne organizma.

Komercijalizacija je dovela do prodaje gomila pH tračica za merenje kiselosti ili baznosti mokraće, pljuvačke, pa i krvi. Ali autor kaže SVE VAM JE TO UZALUD. Kako god da merili nikada nećete znati koliko je stvarno kiseline u TKIVIMA, jer se to ne može odrediti. E moj dobri doktore. Ako je uopšte doktor. Biografiju nisam uspeo da nađem, pa se izvinjavam. Ali da nije u pravu, nije. Očigledno mu tehnika, kao ni biohemija nisu jače strane. Mi koji smo uronjeni u svakakva tehnička čuda znamo da su naučnici razvili mikroelektrode koje mere KISELOST JEDNE ĆELIJE. Dakle, merenje pH kože, jetre ili srca nije nikakav problem. Pa kako “dobri doktor” to nije znao? Veličina tih elektroda je od 1 do 100 mikrona.  Više o teoriji mikroelektroda za matematičare i fizičare ovde. Sada se u Americi ugrađuju ljudima mikročipovi. A oni mogu mnogo više od “čitanja pH”. 


Mikročip sa 100 puta više funkcija od očekivanog merenja pH.
U svakom slučaju oni koji u jajnu ćeliju mogu da ubace šta požele, a da ne mogu da izmere pH tkiva. Glupost i neobaveštenost.  Mnoge su zle žene muškarcima zaalkalisavale oči, bacajući im rastvor žive sode u oči. I nisu dobro prošli.

Za one koji su zalutali i krišom čitaju moje tekstove, a prave se da ne i to obično na FB istaknu kao vrlinu i grupnu pripadnost

Na Vašem mestu ništa mi ne bih verovao. Zašto da mi verujete šta je kiselo-bazni mit, kada sam radio s tkivima, pH metrom više 35 godina. Ništa ja to ne bih uzimao za ozbiljno. Na Vašem mestu bih otrčao do Kefa ili Superlaba i kupio nešto tipa ovoga na slici:

pH-metri i čekeri. Za sve male radoznalce.
Onda bih kupio sve reagense i elektrode i krenuo da probadam hranu. Pa onda kožu, kosu, uši i oči. I odmah otrčao do lokalne farbare. Zašto da se odmah ne zaalkališete sodom bikarbonom? Pijte je dok ne uništite želudac jer TAJ IZDAJNIK u VAŠEM telu živi i radi na pH manje od 2 do 4. Užano kiselo. Pa neće valjda da se otrgne kontroli. ZAALKALIŠI – pa dobi H. pilori ili UMRI. A sada ozbiljno, ako Vam je zdravlje milo spalite sve knjige koje ste greškom nabavili i jedite normalno. Kako su to radili naši stari. I hodajte. Ali ne po WEB-u, već po parku. Lepa je jesen ove godine. Umire lišće, a alkalno je.

http://zoranvujcic.com/

PS
Dodala bih i to da telo samo reguliše Ph. Oko 3h noću telo samo polako podiže kiselost jer priprema organizam za buđenje i varenje. Isto tako negde oko 17h počinje polako da spušta kiselost jer se sprema na odmor i spavanje... Kako se mast oslobađa iz masne ćelije?


Kako se mast oslobađa iz masne ćelije?

Dok s jedne strane masno tkivo skladišti mast, ono isto tako, srećom po nas, i otpušta mast koju je prethodno uskladištilo. Ovo je drugi deo procesa obezbeđenja energije za funkcionisanje ljudskog organizma.
Dakle, masne ćelije, odnosno adipociti, skladište velike molekule, koji se zovu trigliceridi u svoje specijalne delove ćelije, koji se zovu rezervoari.
Da bi se ovi molekuli otpustili u krv, potrebno ih je razbiti u manje delove (trigliceridi ne mogu napustiti zdravu, neoštećenu masnu ćeliju, ne postoji nikakva magična masaža, ili supstanca koja može dovesti do toga da masna ćelija izbaci svoj sadržaj, osim ukoliko se sama ćelija ne raspadne).

ULOGA ENZIMA LIPAZE

Tajna smanjenja masnoća je opet u enzimima, posebno enzimu lipazi, koji je odgovoran za razlaganje triglicerida.
Lipaza, enzim koji razlaže masnoću se nalazi u masnoj ćeliji, odnosno adipocitu, ali je potpuno neaktivna, sve dok je hormon insulin prisutan u većoj koncentraciji u krvi, jer svojom aktivnošću, hormone insulin direktno blokira enzim lipazu!
Znači, sve vreme dok jedemo i grickamo, hormon insulin vredno radi na pravljenju energetskih, masnih rezervoara, a enzim koji razlaže masnoće iz tih naših masnih rezervi ne funkcioniše uopšte. Ne postoji ni teorijska mogućnost da izgubimo i miligram masti sve dok je hormon insulin aktivan, a ponavljamo, on je maksimalno aktivan još oko 2-3 sata nakon svakog poslednjeg zalogaja koji smo pojeli.

IZMEĐU OBROKA MORA DA PROĐE MINIMALNO 3, OPTIMALNO 4 SATA!

Fizička aktivnost presudna u sagorevanju masti

Hormoni koji aktiviraju i podstiču aktivnost enzima lipaze, upravo onog enzima koji nam smanjuje masne depozite su adrenalinnoradrenalin, takozvani stres hormoni. Oni se otpuštaju u najvećoj meri pri fizičkoj aktivnosti ili u stanjima stresa: toplota, hladnoća, fizička agresija, mentalni stres…).
Aktiviran izlučenim stres hormonima, enzim lipaza razlaže molekul triglicerida u manje delove i specijalnim biološkim ključem otvara izlazna vrata adipocita, te se ove, sada sasvim male partikule otpuštaju u krv. Ovi delići se zovu masne kiseline i glicerol. Te masne kiseline zapravo služe kao mišićno gorivo.

KAD SE U KRVI NAĐU MASNE KISELINE I GLICEROL, POSTOJE DVE ALTERNATIVE:

  • ili ćemo biti fizički aktivni i naši mišići će sagoreti energiju koja im je ponuđena,
  • ili ćemo biti fizički neaktivni, te će masne kiseline i glicerol ostati u krvotoku, pa će ubrzo masno tkivo, koje je zapravo biološka fabrika, preuzeti ove elemente i u svom delu za reciklažu, retransformisati ponovo u trigliceride i uskladištiti, ali ovaj put u delu koji služi za skladištenje otpada.
Stalnim svakodnevnim ponavljanjem ovog procesa može se uskladišti jedna ogromna količina otpadnog materijala, a ove supstance nisu više zdravo masno tkivo, već jedna masa puna biološkog, ali i industrijskog otpada, koji se veoma teško uklanja. Te naslage su najčešće one na stomaku, struku i bokovima i veoma su tvrdokorne za uklanjanje.
(preuzeto iz: ‘’Mala škola fiziologije- Program hrono ishrane za početnike’’dr Ana Gifing , Anti Aging diagnostic centar )

Laž o 4 bele smrti


4 bele smrti – ja tebi ti meni i glupost se proširila

U 4 bele smrti ne verujem. A i zašto bih, kada je i u našem verovanju smrt crna, a ne bela?

So

Mnogi hrabro tvrde da hranu ne treba soliti. Nisu je solili ni naši stari. I nisu. I umirali su od gubitka elektrolita, nedostatka joda. Možda se i može bez soli. Ali reći da je to bela smrt je mnogo neodgovorno. Svaka zloupotreba bele boje je opasna. Začudo kako baš lekari nose bele mantile. Generiše slabu jonsku silu i sprečava rast mnogih mikroorganizama. Salamurenje mesa je jedan od najstarijih vidova konzerviranja.

Šećer

Prirodna, hedonistička supstancija. Nema dokazanih smrtonosnih reakcija na beli šećer, ali zato ima na žuti šećer, agavin sirup i malteks. Zanimljivo, zar ne? Problem mogu da budu teški metali u kineskim proizvodima ili ostaci glutena u malteksu. Ili gvožđa od loših i korodiranih sudova.

Brašno

Belo brašno nije bela smrt, već je bilo spas u uslovima kada nije postojala zadovoljavajuća tehnologija dobijanja zdravog brašna. Udaljavanjem mekinja udaljavao se veći deo štetnih gljivica (plesni) toksina, mišijeg izmeta i sl. Udaljava se i fitinska kiselina koja pojede mnoge minerale iz hrane. Crno, integralno i ostala brašna mogu da sadrže aflatoksine, mišiji izmet i razne bakterije i gljivice. Bolest ražane glavice (gljivice koja je lučila halucionogeni alkaloid) je naterala ljude da napuste raž koja se lako kontaminirala ovom gljivicom.

Mast

Ljudi naravno nisu imali ulje u početku. I kako god menjali tehnologiju masti, mast je bila polazna sirovina. Da je bila bela smrt, čovečanstvo se ne bi razvilo. Umrli bi svi. Naprotiv. Mast je bila čuvar zdravlja, jer je meso uronjeno u nju bilo zaštićeno od svih mikroorganizama. O energiji koju nosi i koliko je ona bila važna ne treba trošiti posebno reči.

Zloupotreba je bitna, a ne boja

Ako se bilo u čemu preteruje organizam strada. Nije važno da li je belo ili crno. Ali ako bi neko rekao da je voće kao zdrava namirnica izvor smrti par stotina ljudi godišnje u Srbiji svi bi se proizvođači voća pobunili. Naravno, jer ko bi to doveo u vezu sa rakijom i ljudima koji se napiju do besvesti, sednu za volan i postanu mašina smrti.
Nema 4 bele smrti. Smrt je smrt, a boja je boja. Problem i jeste nastao u trenutku kada su neki pobrkali babe i žabe. A tek halo efekat šta može sve da proizvede!!!

уторак, 02. јун 2015.

Краставац: Ово сигурно нисте знали о овом моћном плоду!


Краставце сви добро познајете, али колико добро? Зачудићете се када вам откријемо неке чињенице о овој јако здравој и корисној биљки.
(Фото: nbgd.edu.rs)
Краставац садржи већину дневно потребних витамина. Само у једном краставцу налази се знатна количина витамина Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, фолна киселина (Б9), витамин Ц, калцијум, гвожђе, магнезијум, фосфор, калијум и цинк. Споменути нутријенти нам указују колико је краставац богат и колико је добар за наш организам.
Ако осећате поподневни умор, маните се разноразних енергетских пића, која вас углавном само трују. Уместо тога узмите краставац. Краставци су добар извор Б витамина и угљених хидрата који ће вас брзо „подићи“ и то ће трајати сатима.
Ово сигурно нисте знали… Ако имате проблема са замагљеним огледалом у вашем купатилу, предлажемо вам да га истрљате колутићем краставца. То ће уклонити маглу, спречити даље замагљивање, а просторијом ће се раширити умирујући мирис бање.
Још један користан трик: Ако вас муче пужеви у вашој башти који вам уништавају растиње, узмите краставац и отерајте их. Не, не треба их тући краставцима, довољно је само да у ваш врт ставите неколико колутића краставца на комад алуминијумске фолије и у вашем врту целе сезоне више неће бити напасника. Како то? Наиме, хемијске твари из краставца реагују са алуминијуом и стварају мирис који људи не осећају. Ипак тај мирис излуђује добар број баштенских штеточина и тера их што даље одатле.
Тражите брз и лак начин да се решите целулита пре изласка или одласка на базен? Покушајте да протрљате проблематична места неколико минута колутићима краставца. Фитохемикалије које се налазе у краставцу чине да се колаген у вашој кожи стисне и тако учврсти спољни слој коже смањујући видљивост целулита. Врло добро делује и на боре!!!
Краставац је добар и против мамурлука. Ако желите да уклоните мамурлук или јаку главобољу препоручујемо вам да поједете неколико колутића краставца пре спавања. Након овог третмана пробудићете се свежи и без главобоље. Краставац садржи довољно шећера, Б витамина и електролита да надокнади основне храњиве састојке које је тело изгубило, одржавајући све у равнотежи, без мамурлука и главобоље.
Желите да прекинете са конзумирањем нездравих грицкалица али не знате како? Уместо споменутих грицкалица пробајте краставце. Краставце су вековима европски ловци, трговци и истраживачи користили као брзе оброке како би избегли гладовање. Краставци су јако здрава замена за данашње грицкалице.
Краставцима освежите обућу, или је учините водоотпорном!? Треба да очистите ципеле а немате ни потребан прибор нити времена да га потражите? Узмите краставац, насеците га и истрљајте по ципелама. Његове хемикалије ће дати брзи и трајни сјај, а ципеле неће само лепо изгледати него ће постати и водоотпорне!
Понестало вам је ВД 40, а морате да подмажете шкрипутаве шарке? Узмите краставац и натрљајте га по проблематичним местима и ето – шкрипање престаје.
Под стресом сте, а немате времена за масажу, третман лица или посету сауни? Насеците цео краставац и ставите га у лонац прокључале воде. Хемикалије и хранљиве твари из краставца реагују са врућом водом и ослобађају се у пари стварајући умирујући и опуштајући мирис за који се показало да смањује стрес код младих мајки или студената пред испит.
Након пословног ручка схватили сте да немате нити жвакаћу гуму нити пеперминт бонбоне? Колутић краставца ставите у уста и језиком притисните око 30 секунди на непце и то ће уклонити задах. Како? Фитохемикалије из краставца ће уништити бактерије узрочнике задаха у вашим устима.
Тражите еколошки начин да очистите славине, судопере, росвај…? Узмите комадић краставца и истрљајте површине које желите да очистите. Не само да ће уклонити дугогодишњу патину и вратити сјај, него неће оставити огреботине нити ће нашкодити вашим прстима или ноктима током чишћења.
Ако сте пишући хемијском оловком погрешили, обришите лагано кором краставца. Користите је слободно и за брисање дечијег шарања бојицама или маркерима са ваших зидова.
biljke-kao-lijek.blogspot.com