понедељак, 30. март 2015.

Podmladite kosti za 20 godina ovim receptom


Znate li da možete pomladiti kosti za 20 godina ovim receptom !

Ovaj lek pomaže kod lečenja artritisa, osteoartritisa, bolova u leđima i svega što je povezano sa zglobovima, kostima i mišićima.
Kad moderna medicina ne pomaže, najbolje se okrenuti onoj narodnoj. Verovatno ako pitate svoju baku šta uraditi ako vas bole zglobovi, daće vam recept za “čarobnu” mešavinu.
Kažu da taj lek podmlađuje kosti za 20 godina!
Dakle, ako osećate težinu u nogama, bolove u zglobovima, ako vas muče bolovi u leđima i imate posledice od nekih starih ozleda, ne trebaju vam skupi gelovi i masti, dovoljno je par jednostavnih sastojaka.
Lek za pomlađivanje kostiju – recept:
Sastojci:
300 ml alkohola (70%)
100 ml povidon joda
10 tableta aspirina (ili andola) od 300 mg (aspirin je na tržištu još od 1899.!)
*Sve sastojke možete nabaviti u apoteci. Povidon jod je poznat kao snažan germicid širokog spektra efkasan protiv velikog broja bakterija, virusa, gljivica, protozoa i spora. Povidon jod se odlikuje istom širinom spektra delovanja kao i jod bez nedostatka joda -žarenja, obojenja i osetljivosti.
Priprema:
Alkohol pomešajte s jodom i dodajte izmrvljene tablete aspirina.
Promućkajte i ostavite na tamnom mestu 21 dan.
Nakon tog možete koristiti lek.
Koristite ga redovno u obliku obloga ili direktnog umasiravanja na bolno mesto..

Izvor: atma.hr

Ljubavna terapija


Holy Fire Panel 1 Alex Grey 1987 Crop

Srčana čakra nas leči i spaja: Kako komunicirati s voljenima preko srca


Primarna funkcija srčane čakre je povezivanje s ostalim živim bićima. Kada je u ravnoteži, imate osjećaj suosjećajnosti i velikodušnosti za sebe i druge. Otvorena, uravnotežena i zdrava srčana čakra koja rezonira s osjećajem stanja radosti privlači iskustvo obilja, napretka i dijeljenja. U tim trenucima možemo jednostavno osjetiti ljubav i prihvaćanje samoga sebe što je preduvjet za daljnje širenje energije srca prema drugim živim bićima.
Srce se nalazi u središtu našeg tijela. U isto vrijeme se u srcu nalazimo i mi. ‘Naša’ duša. Sa srcem i kroz srce komuniciramo jedni s drugima. Nisu nam potrebne riječi. Ovaj tekst je kratki prikaz kako možete aktivirati tu davno zaboravljenu komunikaciju s vašim voljenim i dragim osobama.
U našem tijelu postoje sedam glavnih čakri, ili središta energija. One se nalaze uzduž kralježnice, počevši s prvom čakrom u sakralnom dijelu kralježnice, sve do sedme čakre na vrhu tjemena glave. Ovdje govorimo o četvrtoj ili srčanoj čakri.
Četvrta čakra (Anahata na sanskritu) je smještena pored vašeg srca, i ona je vaš kontakt s bezuvjetnom božanskom ljubavlju i milošću. Tu je vaša vitalna životna sila koja kontrolira sve komunikacijske sustave u tijelu, a posebno živčani sustav i potiče kretanje energije u vama i oko vas.
Iznad četvrte čakre su smještene još tri, peta, šesta i sedma, koje se nazivaju više čakre, što govori da kroz njih dolazimo do viših stanja svijesti.
Sama četvrta čakra je mjesto gdje se događa povezivanje vašeg ”višeg” i ”nižeg” aspekta ljudske svijesti. To je mjesto koje nadilazi ”zakon karme” i povezuje nas sa ”zakonom milosti”.
Primarna funkcija vaše srčane čakre je povezivanje i dovođenje u dodir s ostalim živim bićima. Kada je u ravnoteži, imate osjećaj suosjećajnosti i velikodušnosti za sebe i druge. Otvorena, uravnotežena i zdrava srčana čakra koja rezonira s osjećajem stanja radosti privlači iskustvo obilja, napretka i dijeljenja. U tim trenucima možemo jednostavno osjetiti ljubav i prihvaćanje samoga sebe što je preduvjet za daljnje širenje energije srca prema drugim živim bićima.
Balansiranje četvrte čakre nam omogućava da zacijelimo emocionalne rane i otpustimo stare osjećaje tuge i gubitka, emocionalne težine, očaj i depresiju (bijes okrenut prema sebi), osjećaje nevoljenosti i neprihvaćanja. Kada zacijelimo vlastite rane možemo iskoristiti tu snagu srca da je usmjerimo prema drugima tako da šaljemo ljubav telepatski nekoj osobi bez obzira na udaljenost. Mi svi imamo potencijalne sposobnosti za to – možemo naučiti i razviti taj oblik pomaganja drugima.
Ovu tehniku je najbolje prakticirati dok sjedite u mirnom i meditativnom stanju. Koncentrirajte se na osobu kojoj želite poslati ljubav i usredotočite se na njeno srce nekoliko trenutaka. Potaknite namjeru u svom umu da ćete telepatski poslati svoju ljubav prema toj osobi. Važno je da pošaljete svoju ljubav nježno i bezuvjetno. Osoba koja prima mora biti svjesna da to radite upravo tada i bilo bi dobro da ste u nekom obliku kontakta s njom ako već niste u istoj prostoriji (telefon, skype i sl.)
Mislite koliko ljubavi i brige imate za tu osobu. Potaknite te osjećaje u svom srcu i neka se slobodno razvijaju. Sada zamislite da ti osjećaji teku od vas ka toj osobi u obliku predivne energije. Zamislite da ste nježno ponudili svoju ljubavnu energiju toj osobi. Radite to sa pažnjom i nježnošću prema osobi koja prima energiju. Pokušajte osjetiti da li ona prihvaća tu energiju od vas. Osjetite povratnu informaciju od te osobe. Često se u momentu povezivanja javlja jasan osjećaj što ta osoba doživljava u tom trenu, da li je u problemu, osjeća li pritisak i bol, ili je radosna i zahvalna.
Možda će vam u početku trebati više vremena (desetak ili više minuta) da u ovoj fazi izgradite nježnost koju nudite s ljubavlju i učinite je dostupnom toj osobi, prije nego što je ona počne prihvaćati. Ako osoba počne prihvaćati vašu ljubavnu energiju, trebali biste osjetiti da je ta energija počela teći i kako prodire u srce. Možda ćete morati svoju svjesnost povratiti natrag prema vlastitom srcu, kako bi ste održali snagu vaše ljubavne energije, ili će vaša ljubav teći automatski.
Nakon što primatelj počne prihvaćati energiju koja dotakne njegovo srce, to se postupno pretvori u sve jaču i stabilniju zraku usmjerene energije. Terapija ljubavlju je najučinkovitija kada se redovito prakticira (po mogućnosti svakodnevno ), a predložena duljina trajanja svake terapije trebala bi biti između petnaest minuta i sat vremena. Ova tehnika djeluje na podsvjesnoj razini, zaobilazeći svjesni um primatelja.
Slanje ljubavi telepatski će stimulirati vašu srčanu čakru da se nastavi sve više otvarati. Što više vježbate, bolji ćete postati u tome i više ljubavi ćete stvoriti u vašem životu i životima vama dragih osoba. Shvatiti ćete da što više vlastite ljubavi kanalizirate, to ste i vi ispunjeniji s njom. To će imati vrlo povoljan učinak i na vaše samoliječenje i osjećaj zadovoljstva i svrsishodnosti vlastitog života. Uobičajeno je da se osjetite ispunjeni ljubavlju i zadovoljni nakon svake terapije slanja energije.
Ljubavna terapija može imati čudesne rezultate. Na primer, povećava se osjećaj da ste više u skladu sa svojim partnerom, razgrađujete barijere između vas, smanjujete udaljenosti među vama, osjećati ćete više ljubavi i topline između vas, povećati će se međusobno razumijevanje, povezati ćete se jedno s drugim, i općenito će se stvoriti veći osjećaj ispunjenosti, sreće i zadovoljstva u vezi.
Neka ljubav bude uvek uz vas.

недеља, 29. март 2015.

Frekvencije i kiselost organizma…


Kada znate kako nastaje, možete ga i pobediti, lako!

Kada znate kako nastaje, možete ga i pobijediti, lako!
Dr. Slađana Velkov govori: Kada frekvencija tijela padne ispod 58 Hz pojavljuju se simptomi prehlade, na 55 Hz kandida, na 42 Hz rak. Svaka bolest ima frekvenciju, stupanj kiselosti na kojoj će doći do razvoja određenog mikroba što znači da svaki mikrob ima svoju frekvenciju.
Kada dođe do nakupljanja otrovnih materija u tijelu, koje uglavnom unosimo preko hrane, tijelo će ih najprije početi odlagati, prije svega u masnom tkivu koje služi za odlaganje otpada. Što više industrijske i kuhane hrane jedemo sve više ćemo masnog tkiva imati.
Tumor je košara za smeće u koju tijelo odbacuje otrovne materije i stvara ovojnice okolo da bi se izolirala od otrova. Tijelo se neće čistiti od smeća sve dok uzimamo otrovnu hranu jer je preko 90% energije zauzeto probavljanjem velikih količina hrane kao i eliminacijom otpada.
Kada prestanemo unositi hranu makar jedan dan, počet će čišćenje tijela. Tijelo će se čistiti i kada smo na sirovoj hrani, jer se ne troše metabolički enzimi (gorivo za stanicu) na probavu hrane, jer hrana probavlja samu sebe svojim enzimima koji nisu uništeni kuhanjem. Međutim, ako mi nastavimo s uzimanjem otrovne hrane, u početku neće biti čišćenja jer organizam troši najveći dio energije na probavu i eliminaciju hrane, ali će jednom doći do zasićenja i tijelo će se alarmantno početi čistiti, izbacivati sluz i smeće kašljem, povraćanjem, proljevima, znojenjem…
Truljenje u nama
U tim trenucima je sva tjelesna energija koncentrirana na čišćenje tijela tako da se hrana koja se pojede neće probavljati, već truliti u želucu što će dodatno opteretiti organizam i produbiti problem. Još početkom prošlog vijeka su naučnici otkrili i potvrdili u mnogobrojnim eksperimentima da bakterije ne žive samo izvan tijela i napadaju nas, već da žive i nastaju u našem tijelu.
Kada se promatra živa krv, vidi se bezbroj sićušnih biona, malih čestica koje plivaju u krvi i iz kojih nastaju mikroorganizmi, koji se također nalaze u našoj krvi. Da, naša krv nije sterilna već se u njoj odvija veoma složen proces metamorfoze mikroorganizama.
BION je osnovna jedinica života, orgonske energije čije porijeklo je Sunce, a do nas se prenosi Sunčevom svjetlošću. Nalazi se u živoj materiji, vodi i zraku.
U potpuno zdravom tijelu, ne dolazi do transformacije biona. U bolesnom tijelu, kada dođe do povećane kiselosti organizma iz biona, probavom se stvaraju različiti oblici najprije patogenih bakterija, a u kiselijoj sredini dolazi i do transformacije u gljivice.
Velike količine smeća
To znači da će uslijed kiselosti organizma (zbog loše hrane uglavnom) doći do transformacije biona u mikroorganizme. Mikroorganizmi će prilikom dezintegracije ostavljati velike količine smeća iza sebe, što će dodatno opteretiti organizam. Jesu li onda mikroorganizmi krivi za našu bolest ili je problem u kiselosti organizma? Da nije bilo patološke, kisele podloge ne bi došlo do razvoja mikroorganizama.
Kada uzimamo antibiotik za ubijanje mikroba, oslobodit ćemo se privremeno jednog broja mikroba, ali će antibiotici – ANTI BIOS = PROTIV ŽIVOTA uništavati i BIONE na taj način što će dodatno zakiseliti organizam i dovoditi do dalje transformacije u mikrobe. Jedini način da se zaustavi transformacija biona u mikrobe je da se tijelo održava alkalnim. Hoće nešto biti alkalno (bazno) ili kiselo ovisi o stupnj7u vibracije-frekvencije.
Određena vibracija moze mijenjati sve pa i formu nekog bića akumulacijom ili dezintegracijom biona. Sva hrana ima svoju vibraciju. Tako znamo da je prosječna frekvencija ljudskog tijela izmedju 60 i 70 Hz i kada frekvencija opada i imunolški sustav slabi.
Kada frekvencija padne ispod 58 Hz pojavljuju se simptomi prehlade, na 55 Hz kandida, na 42 Hz rak. Svaka bolest ima frekvenciju, stupanj kiselosti na kojoj će doći do razvoja odredjenog mikroba što znači da svaki mikrob ima svoju frekvenciju. Supstance s većom vibracijom će uništiti bolest s nižom vibracijom.
Tako biva jako važno s kakvom vibracijom hranu jedemo, udišemo i absorbiramo. Otrovne materije snižavaju našu tjelesnu vibraciju, tako industrijska hrana ima 0 Hz, svježe voće i povrće oko 15 Hz, sušeno bilje do 27 Hz, dok eterična ulja imaju izmedju 52 i 320 Hz što je npr. frekvencija ružinog ulja. Naše misli takodje imaju svoju vibraciju tako da će negativne misli snižavati tjelesnu frekvenciju i dovoditi do bolesti dok nas dobre misli liječe.
Bioni su neuništivi
Poslije smrti organizma dolazi do dezintegracije materije do stupnja biona tako da odredjena koncentracija biona ostaje nerazgradjena i spremna za kreiranje novog živog organizma. Bioni su neuništivi i predstavljaju osnovnu jedinicu života. Kada se češće čistimo (razboljevamo), organizam će biti zdraviji dok, ako to nije slučaj, može doći do težih poremećaja uslijed veoma kisele sredine i dezintegracije velike količine biona. Djeca imaju snažnije mehanizme obrane i zato su često “boležljiva” i imaju višu temperaturu od odraslih.
Povišena temperatura je samo veća frekvencija na kojoj mnogi mikrobi ne mogu opstati i činimo sebi loše kada je snižavamo. Zašto se “prehladimo”? Ne razbolimo se od hladnoće već zato što kada nam je hladno dođe do skupljanja krvnih žila na površini tako da velika količina krvi, a samim tim i otrova dospije do vitalnih organa kada organizam reagira time što počinje čišćenje: kašalj, znojenje, povraćanje, proljevi…
Nijedan od ovih načina čišćenja ne treba zaustavljati, već samo omogućiti lakše čišćenje uzimanjem dosta čiste osunčane vode, koja će razvodniti sluz, biti bez hrane 2-3 dana, na svježim sokovima ili samo na sirovoj hrani, udisati čist zrak i odmarati se.
Razmnožavanje mikroba
Mikrobi se neće razvijati van živog organizma, ali mogu preživjeti neko kraće vrijeme tako da je moguće, da neki mikroorganizam pređe s nekog čovjeka na nas. Ako je naše tijelo kiselo, nastavit će se razmnožavati u našem tijelu, ali ako je naše tijelo bazno, za dan, dva će se raspasti i od njih će ostati samo bioni. Znači, i u tom slučaju kada dobijemo mikrobe od drugih opet sve ovisi od kiselosti (frekvencije) našeg tijela. Što se tiče virusa… Virusi su dijelovi RNK i DNK koji nastaju raspadanjem stanica i mikroba. Kada smo kiseli, dolazi do raspadanja stnica, crvenih krvnih zrnaca, mikroba…
Kada se stanica raspadne, dijelovi raspadnutih RNK i DNK – proteinskih djelića, plivaju između stanica u organizmu. Što kiseliji organizam, bit će više raspadanja i više proteinskih djelića – virusa. Virusi nisu živa bića i ne razmožavaju se, već se ponašaju kao paraziti i opstaju na račun stanica na koje se prikače. Znači, treba samo podići vibraciju sirovom hranom, gledanjem u Sunce, fizičkim aktivnostima i pozitivnim mislima i sve će biti u redu 
piše Aura.ba.

Obnavljanje hrskavice kolena i kuka prirodnim putem!
OBNAVLJANJE HRSKAVICE KOLENA PRIRODNIM PUTEM
Hrskavica je vrsta elastičnog vezivnog tkiva koja ulazi u sastav mnogih struktura ljudskog tela. Ima je u grudnom košu,nosu, bronhijama, ušima a oblaže i pregibe kičmenih pršljenova, laktova, koljena, kukova. Manje je elastična od mišića, ali nije ni tako čvrsta kao kost. Njena osnovna funkcija jeste da omogućava pokretljivost zglobova sprečavajući da se kosti taru jedna o drugu – kada i dolazi do oštećenja. Naročito je važno čuvati je od povreda, posebno kada je u pitanju hrskavica kolena. S obzirom na to da je ono najveći zglob u ljudskom telu, potrebno je paziti da meniskus ili hrskavica s njegove unutrašnje i spoljašnje strane bude zdrava i glatka kako bi ono bilo lako pokretljivo i funkcionalno. Sve dok su hrskavice u telu bez oštećenja, zglobovi se savijaju i pokreću normalno i bezbolno, te nam nikakvo obnavljanje hrskavice kolena i drugih zglobova nije potrebno. Ipak, razni faktori mogu da uzrokuju poremećaje – starenje organizma i bolesti kao što je npr. osteoartritis koji najčešće pogađa zglobove ramena, vrata (otežava pokretljivost glave i izaziva vrtoglavicu), kukova, kolena, ručnih i nožnih zglobova.
Pravilna ishrana je ključna za prevenciju gotovo svih problema sa našim zglobovima, ali je podjednako važna i za obnavljanje hrskavice koljena, kuka i kičme. Održavanje optimalne telesne mase sa dobro izbalansiranim namirnicama, kao i izbegavanje velikog fizičkog naprezanja tokom dana, dokazano smanjuju rizike od preteranog trošenja i potencijalnih oštećenja hrskavice. Preventivno delovanje je kao i uvek najvažnije, jer nam ono može dugoročno sačuvati zglobove od oštećenja, te nam život čini značajno lakšim. U nastavku našeg članka saznajte kako obnoviti hrskavicu kolena i drugih velikih zglobova prirodnim putem..
Simptomi koji ukazuju na smanjen kvalitet strukture hrskavice ili čak njen potpuni nestanak jesu bol prilikom kretanja, kao i otok i zategnutost mišića. Osim degenerativnih promena, uzrok trošenja i oštećenja hrskavice mogu biti i drugi faktori – mehaničke povrede prilikom udaraca, preterana fizička aktivnost, nošenje teškog tereta, kao i gojaznost, u nastavku teksta pročitajte koji su najbolji prirodni lekovi za obnavljanje hrskavice kuka, koljena i dr.
KAKO OBNOVITI HRSKAVICU KOLENA I KUKA
Obnavljanje hrskavice kolena prirodnim putem.Istraživanja novijeg datuma su pokazala da je konzumacija namirnica bogatih amino-kiselinom lizin od izuzetno velike pomoći, jer ona učestvuje u obnavljanju kolagena od kojeg se naša hrskavica sastoji. S obzirom na to da se ona ne sintetiše u organizmu, potrebno ju je unositi preko hrane – optimalna količina jeste 12 miligrama za svaki kilogram naše telesne mase. Tom supstancom obiluju namirnice kao što su mahunarke, bakalar, crveno meso, jaja, soja, jogurt, sir, sušeno voće, pasulj i sl. Osim lizina, veoma je važna i supstanca hondroitin koja učestvuje u očuvanju naše hrskavice i isto tako značajna je za prirodno obnavljanje hrskavice koljena, kuka i svih drugih zglobova. Hondroitin apsorbuje vodu u vezivno tkivo, čime se čuva elastičnost i gipkost hrskavice. Osim toga, može blokirati brojne enzime koji je razgrađuju, ali i da potpomogne izgradnju nove. Optimalna količina ove supstance iznosi od 1.000 do 1.200 miligrama dnevno, a dobija se iz hrskavice morskog psa, kao i iz svinja i krava. Osim toga, hondroitin se često kombinuje s glukozaminom koji podstiče bolju fleksibilnost i pokretljivost zglobova, te je takođe značajan i za prirodno obnavljanje hrskavice. On se dobija iz hitina koji čini ljušture morskih rakova, kraba, jastoga i slično.
KOJA SE HRANA ZA HRSKAVICU PREPORUČUJE
Ishrana koja se bazira na namirnicama bogatim vitaminima od ključnog je značaja za pravilno formiranje i obnavljanje hrskavice koljena. Najveći deo nje s vremenom okoštava, pa je potrebno unositi što je moguće više vitamina da bi se produžio njen vek i gipkost.
Namirnice bogate vitaminom C za obnavljanje hrskavice kuka i koljena
Konzumacija namirnica bogatih vitaminom C može biti od velike pomoći za izgradnju i obnavljanje hrskavice kuka, kolena i drugih zglobova. Telu je neophodan taj vitamin jer on podstiče stvaranje kolagena ključnog u izgradnji zdravih ligamenata i tetiva. Optimalna dnevna količina iznosi 75 miligrama, a odličan izvor su citrusi, narandže, mandarine, grožđe, kupine, kao i njihovi sokovi. Vitamina C ima i u crnom luku, paprici, krompiru, zelenoj salati i sl. Ishrana bazirana na tom voću i povrću takode može smanjiti rizik od pojave gihta koji nastaje nagomilavanjem mokraćne kiseline u zglobovima.
Kako obnoviti hrskavicu kolena sa E vitaminom
Ovaj vitamin je antioksidans koji može da ublaži degenerativne promene, pa tako usporava oštećenja hrskavice koja nastaju usled artrtisa. Spanać, bademi, orasi, avokado, prirodna ulja prava su riznica vitamina E, pa ih je potrebno uvrstiti u svakodnevni režim ishrane jer podstiču obnavljanje hrskavice kolena .
Vitamin D za kosti, zglobove i hrskavicu
Studija realizovana 2009, koja je objavljena pod naslovom „Artritis i reumatizam“ potvrđuje da su izlaganje sunčevoj svetlosti i vitamin D direktno doprineli boljoj pokretljivosti zglobova kod obolelih koji su tom prilikom testirani. Obnavljanje hrskavice kolena u njihovom slučaju nije izostalo. Rezultati studije pokazali su da je neophodno unositi dovoljne količine vitamina D u organizam kako bi se sprečila pojava osteoartritisa. On se, osim u sunčevoj svetlosti, nalazi u mleku, hlebu, žitaricama, kao i masnoj ribi poput lososa, ali i u haringama i ostrigama.
Namirnice bogate vitaminom A podstiču obnavljanje hrskavice kuka i koljena
Ovaj vitamin deluje kao antioksidans, suzbijajući slobodne radikale koji mogu da uzrokuju oštećenja ćelija. Taj vitamin može se naći u ulju bakalara, džigerici, bubrezima i mlečnim proizvodima, kao i jajima. Osim toga, nalazi se u slatkoj paprici, dinjama, paradajzu, brokoliju, kajsijama, šargarepi, grejpfrutu i zelenom povrću. Unosite ga svakodnevno..
PRIRODNI LEK ZA OBNAVLJANJE HRSKAVICE – ŽELATIN
Dodatak je mnogim salatama i desertima, a osim što je veoma jednostavan za pripremu, želatin ima još jednu prednost – on je izvanredan prirodni lek za obnavljanje hrskavice u koljenu, kuku i ostalim zglobovima. Naime, istraživanja su pokazala da konzumacija ove namirnice u znatnoj meri može da pomogne u regeneraciji hrskavice, jer ima sličnu hemijsku strukturu. Oštećena i istrošena hrskavica u koljenu, može nam napraviti velike probleme, i u velikoj meri nam naručava kvalitet života – stoga jedite želatin za hrskavicu svakodnevno, jer osim što će pokrenuti zglobove učestvovaće i u regeneraciji.
Doziranje želatina
Optimalna količina iznosi 10 grama dnevno, a redovnom konzumacijom mogu se sprečiti i neprijatni simptomi osteoartritisa. Veoma je bogat proteinima, ima 10 esencijalnih amino-kiselina, između ostalih, prolin i hidroksiprolin, koji pomažu u regeneraciji mišićnog tkiva. Još jedna prednost jeste i to što u želatinu nema ni masti ni holesterola, što nije slučaj s većinom namirnica bogatih proteinima. Osim toga, obiluje kolagenom. supstancom koja učestvuje u izgradnji tkiva, kostiju, tetiva, ligamenata i hrskavica, čije se količine obično smanjuju s vremenom kako starimo.
PREVENCIJA I PRIRODNO OBNAVLJANJE HRSKAVICE
Ukoliko se pridržavate sledećih saveta, možete dugoročno očuvati zdravlje svojih zglobova i hrskavice, što će se pozitivno odraziti i na kvalitet vašeg života:
Regulišite telesnu masu. Višak kilograma dodatno opterećuje zglobove, što izaziva deformacije i oštećenja hrskavice. Hranite se zdravo i izbalansirano. Jedite što je moguće više povrća, jer ono ima mali procenat kalorija, što će vam olakšati borbu s viškom masnoća u krvi i pomoći će za obnavljanje hrskavice.
Povećajte unos kalcijuma konzumiranjem neophodnih količina mleka, mlečnih proizvoda, integralnog brašna. Preporučljive su i tri kašike susama dnevno. Osim toga, smanjite unos zasićenih masti, mesa, skroba, rafinisanog šećera. Izbegavajte beli hleb, testenine, slatkiše, a u ishranu uvrstite kupus, tofu, orahe i si. Više u članku kalcijum u hrani.
Bavite se fizičkom aktivnošću, ali se nemojte forsirati. Radite vežbe istezanja i što češće plivajte, jer ćete u velikoj meri olakšati tegobe sa pokretljivošću zglobova i pomoćićete brže obnavljanje hrskavice kuka,koljena i drugih zglobova.
Naučite kako da pravilno nosite teške predmete i raspoređujete teret u rukama. Ukoliko to ne činite na adekvatan način, zglobovi će se brže deformisati, a preterano opterećenje ubrzaće trošenje hrskavice. Prema tome, kada podižete nešto sa zemlje, nemojte savijati leđa, već kolena, kao kada radite čučnjeve. Pazite i na to da teret ne bude suviše težak. Kada ste ga podigli, rasporedite ga u obe ruke i nosite ga što je moguće bliže telu, bez savijanja kičme. Ukoliko odlazite u kupovinu, umesto kesa, ponesite torbu s točkićima koju ćete gurati a ne vući.
Iako danas postoje i različite tablete za obnavljanje hrskavice u zglobovima, mi se ovog puta nismo bavili sa njima, već smo se bavili isključivo prirodnim lečenjem i prevencijom putem ishrane. Ukoliko vas muče zglobovi i imate problema sa hrskavicom ,obavezno pročitajte i recept za mast od gaveza.
http://kucni-savjeti.info/

петак, 27. март 2015.

Ni slutili niste šta sve leči obična morska so


Prirodna morska so nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pa su njeni sastojci sačuvani. Upravo zbog toga je iznimno zdrava i pomaže kod sprečavanja ili lečenja mnogih bolesti ili zdravstvenih tegoba.
sol-590x394
Jača imunološki sastav
Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.
Alkalizacijski učinak
Održava pravilnu razine kiseline u tijelu i na taj način eliminira potencijalne rizike za obolijevanje od teških i po život opasnih bolesti.
Pomaže pri mršavljenju
Stvara probavne sokove u organizmu, pa se hrana brže probavlja. Dakle, sprečava nakupljanje u probavnom traktu, što može dovesti do zatvora i debljanja.
Kožne bolesti
Ublažava suhu kožu i svrbež, ali dobro djeluje i protiv ozbiljnih bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidratizira tkivo.
Astma
Morska sol je učinkovita i za smanjenje upala u dišnom sustavu. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje. Navodno, stavljanje malo morske soli na jezik nakon što popijete čašu vode, ima isti učinak kao inhalator.
Srce
Čaša vode s morskom solju može pomoći kod smanjenja visoke razine kolesterola, visokog krvnog tlaka te regulira rad srca. Izvrstan je borac protiv ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.
Dijabetes
Morska sol može pomoći da se smanji potreba za inzulinom jer je dobra za održavanje odgovarajuće razine šećera u krvi.
Osteoporoza
Tek nešto više od jedne četvrtine soli koja se nalazi u organizmu, pohranjeno je u kostima. Kad tijelu nedostaje soli i vode počinje ‘vući’ natrij iz kostiju što onda može dovesti do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umjerenim količinama možete spriječiti osteoporozu.
Grčevi u mišićima
Dobar je izvor kalija stoga olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana. Učinkovito djeluje protiv bolova i grčeva u mišićima.
Depresija
Pokazala se iznimno učinkovitom i u liječenju različitih vrsta depresije jer održava razine dvaju hormona koji su važni kako biste se što bolje nosili sa stresom. Ti hormoni su serotonin i melatonin i oni pomažu da se osjećate dobro,opušteno i imate kvalitetniji san.
Izvor: net.hr

Proverite štitnu žlezdu - sve što vam je potrebno je TOPLOMER


Многи људи имају проблем са штитном жлездом, иако нису  свесни тога. Честа гојазност или неспособност да изгубите килограме, показује квар штитне жлезде.
То може бити озбиљан проблем ако не откријете на време или ако се правилно не лечи. Ако имате неке сличне симптоме, немојте одмах отрчати до доктора,  прво направите сопствени кућни тест, који ће вам рећи шта и како даље.
цхецк-свој-тироидне-све-ти-треба-ис-а-термометар

Овај тест је једноставан и познат је као Барнеи тест. Све што вам треба је термометар. Прво, протресите добро и уверите се да не показује температуру вишу од 35 степени Целзијуса (95 степени Целзијуса).
Оставите га на ноћном сточићу поред кревета, а прва ствар коју треба урадити када се пробудите ујутру је да то вратитe под свој пазух на голу кожу, без било каквe одећe.
Држите га 10 минута, погледајте резултат и запишитеУ зависности од резултата, постоје различитe дијагнозе.
  1. Ако је вашa температура је између 36,5 ° Ц (97.7 ° Ф) и36,8 ° Ц (98.2 ° Ф ), штитна жлезда ради нормално.
  2. Ако је вашa температура је испод 3 6,5 ° Ц (97.7 ° Ф) , рад штитасте жлезде је спорији. Симптоми су: депресија, недостатак енергије, умор, инфекције, хроничнe главобољe, недостатак концентрације и памћења, губитак косе.
  3. Ако је вашa температура виша од 36,8 ° Ц (98.2 °  Ф ), онда је ту убрзани рад штитне жлезде или инфекције у телу.
Да би се обезбедила тачност резултата, поновите тест три дана за редом. Ако је ваша температура  изнад или испод дозвољене границе, боље је да се обратите свом лекару.
Она може варирати код жена ако се тест ради током менструалног циклуса. Ниска доза стресa, довољно селена, витамина, кортизола, магнезијумa, добар рад јетре и витамин Б су  веома важни за правилно функционисање штитне жлезде.

среда, 25. март 2015.

Telo nam stalno daje znake gde nas napada neka bolest


Telo će nam uvek na vreme javiti šta nije u redu s njim, na primer, ako izostane stolica na neko kraće vreme, pa čak i na jedan dan, to je prvi alarmantan znak.
Kliknite za veću sliku
Kliknite za veću sliku
Nadalje, ako mokraća, izmet ili znoj imaju jak miris znaćemo kako su u organizmu nagomilani toksini. Ako je povišena temperatura, znači da se telo brani od neke zaraze ili infekcije. Ako počnemo kijati i izbacivati višak sluzi, znači pojeli smo više nego je telu potrebno, višak će nam se odmah javiti.
Mnogi misle kako su alergije nerešiv problem i da se mora koristiti mnogo lekova. Ako na vreme poslušamo telo problemi će se moći odmah rešiti.
Ako vidimo kako nam je jezik beo moramo znati kako u crevima imamo toksina. Telo samo alarmira, samo čuvari ponekad zataje, spavaju na radnom mestu.
Na slici su prikazani meridijani prstiju koji su pokazatelji šta se hronično događa u telu. Svaki od prstiju vuče nevidljive kanale – meridijane ka ključnim naznačenim organima i tako možemo pratiti što se događa s tim organima.
Čak ako vidimo neke promene na noktima to će nam ukazivati ima li nekih većih promena na naznačenim organima. Masiranjem određenih prstiju rukama ili akupunkturnim prstenom vršimo i masažu naznačenih organa, stimulisemo njihov rad i u mnogim slučajevima možemo maknuti manje probleme na tim organima. Masažom meridijana prstiju u velikoj meri otklanjamo umor iz celog tela.

Posrbila Mis Elixir

уторак, 24. март 2015.

GMO krompir u Srbiji?


Kako razlikovati GMO krompir od prirodnog?

Možete ga prepoznati po tome što kad ga oljuštite, ne potamni, ni posle 30 minuta, ni posle nekoliko sati, za razliku od zdravog, normalnog, koji odmah posle čišćenja potamni.

Tako pišu na stranim sajtovima kako ga razlikovati od prirodnog, a ja da bih proverila tu tvrdnju jer mi krompir nije potamneo posle čišćenja, ostavila sam ga da stoji oljušten i isečen još 24h. Lično sam ga kupila u prodavnici Maxi po ceni od 30 dinara po kilogramu. Nije potamneo ni posle tog vremena, te sam ga bacila. Odleteo je u đubre...

Ako već neko mora da ga jede - neka to budu pacovi.
.понедељак, 16. март 2015.

Vrste kašlja i kako ih lečitiNegujmo „kišobran“ svog organizma!
Postoje tri stvari koje se ne daju sakriti, govorile su Osmanlije, a to su: ljubav, kašalj i siromaštvo. Kašalj je jedan od glavnih simptoma koji je vezan za pluća...
Prema kineskoj tradicionalnoj medicini kašalj se klasifikuje kao “ke”- jak, glasan, nadražujući, suv kasalj i “sou”- slabije čujni, produktivan kašalj (sa sekretom). Faktori koji izazivaju kašalj mogu biti unutrašnji i spoljašnji. Spoljašnji faktori uključuju vetar - hladnoću i vetar - vrućinu, koji napadaju pluća i utiču na njihovu funkciju raspršivanja vitalnih supstanci po telu. Princip na kome se zasniva tretman je da se poboljša protok ćija (Qi) pluća, ublažavanje kašlja, umanjivanje sputuma regulacijom rada slezine i pluća.Dobra pluća = životnost, poletnost, odlučnost!Pre svega navedenog treba objasniti funkciju pluća u organizmu. Ako pogledamo naše telo, videćemo da se pluća nalaze u tzv. “gornjem grejaču“, tj. zajedno sa srcem čine celinu. Pluća su nalik kišobranu našeg tela. Prema osnovama kineske tradicionalna medicine (KTM), pluća nisu samo odgovorna za disanje, već upravljaju i raspršuju ći po meridijanima, i što su ona vitalnija, to se osoba oseća življom, odlučnijom, pokretnijom.Ći je vitalna energija našega tela, ali isto tako ovaj karakter znači dah, disanje. Plućima udišemo čistu energiju prirode, a njima izbacujemo ono što je naše telo već obradilo i što nam ne treba. Pluća dominiraju kožom. Stari Kinezi veruju da je svako od nas nalik mikrokosmosu koji je deo većeg makrokosmosa, a da isti principi postoje u oba. Koža je dodir ta dva kosmosa, tako da nam pluća i preko kože i preko disanja omogućavaju komunikaciju sa sredinom u kojoj smo. Preko ovoga se može objasniti i veliki značaj, ali i efikasnost disanja kožom, kao jedne od vežbi medicinskog ći gonga .

U kineskoj medicini postoji više vrsta ćija i svaka ima specifičnu ulogu i funkciju. Pluća primaju ći koji je obrađen iz hrane i zajedno sa udahnutim ćijem ispunjava krvne sudove i kruži telom. Kao disajni jin organ, vezana su specifično za odbrambenu ći našega tela, koja se nalazi na površini kože.Uticaj spoljašnjih patogenih faktora

Pluća su smeštena u grudima, povezana su sa grlom i “otvaraju se“ u nosu. Od pet jin organa ( jetra, srce, slezina, pluća, bubreg) ona su najosetljivija na uticaj spoljašnjih patogenih faktora, a to su: vetar, hladnoća, suvoća, letnja vrućina, vlaga i vrelina. Najosetljivija su na smenu i naglu promenu godišnjih doba. Već smo napomenuli da su pluća “kišobran“ organizma i koliki je njihov značaj za vitalnost tela, te je jasno da bilo koji poremećaj i uticaj na protok ćija kroz pluća može dovesti do nastanka suvog ili produktivnog kašlja i bola u grudima. Najčešći patogeni faktor koji “napada“ pluća je vetar, a on može biti udružen sa faktorom hladnoće ili toplote. U zavisnosti od toga postoji nekoliko tipova kašlja i u kineskoj medicini je veoma bitna njihova diferencijacija jer od nje kasnije zavisi tretman.“Vruć” kašalj udružen sa sluzi

Ukoliko je telo izloženo patološkom faktoru toplote/vrućine, već akumulirana sluz se zgusne, postaje gusta, lepljiva (zbog toplote). Ovo je obično glasan kašalj (liči na lavež psa), jer osoba najčešće teško pokušava da kašljem izbaci sluz iz pluća, a ujedno oseća i pritisak u tom delu grudi. Zbog prisustva toplote, sluz je žute ili tamne boje. Ovakav kašalj zahteva agresivniji tretman, akupunkturom ili biljkama koje “vlaže” pluća, da bi se mukus brže otklonio, a da se ujedno stimuliše iskašljavanje.

Zbog prisustva sluzi veoma je bitno kako se osoba hrani. Prema osnovama kineske dijetologije, treba izbegavati hladnu hranu, pića, mleko, mlečne proizvode i slatkiše, pošto oni pogoduju daljem stvaranju sluzi. Treba jesti tople supe i malu količinu sokova od svežeg povrća, pošto to ima dobar uticaj na vlažnost pluća i stimulaciju iskašljavanja. Preporučuje se čaj od nane.“Hladan “ kašalj udružen sa sluzi

Hladnoća kao patološki faktor veoma loše utiče na funciju pluća. Usporava sve procese u njima, “ledi“ cirkulaciju ćija kroz meridijane i protok krvi kroz krvne sudove. Osoba se oseća usporenom, uspavanom, zimogrožljivom. Moguć je čest kašalj i prisustvo velike količine transparentne, bele sluzi koja je obilnija ujutru nego uveče. Može se javiti temperatura, ali bez znojenja, kako su pore na površini kože skupljenje pod uticajem hladnoće. Mogu se javiti osećaj težine u grudima, umor, loš apetit, mučnina i osećaj težine u telu. Na jeziku je beli tanak prekrivač, a puls je površinski (pregled pulsa i jezika spadaju u metode pregleda kineske tradicionalne medicine).Cilj tretmana je da se ukloni sluz iz pluća i da se poboljša funkcija digestivnog sistema. Ovo se odnosi na jačanje elementa zemlje (slezine i želuca). U kineskoj medicini, prema teoriji pet elemenata, svaki elemenat je majka onom sledećem. Tako je zemlja (slezina i želudac) majka metalu (pluća i debelo crevo), a da bi dete bilo jače i izdržljivije treba najpre tretirati majku. Slaba slezina doprinosi formiranju sluzi.Osnova je pravilan i redovan doručak, izbegavati hladne napitke i jela, često piti tople napitke u manjim količinama. Preporučuje se upotreba đumbira (čaj od đumbira ili kao dodatak u jelu), tople supe sa prazilukom i crnim biberom. veoma su važni odmor i redovan san, kao i boravak u toplim prostorijama. Moksibustija, odnosno korišćenje biljke Artemisie vulgaris je vrlo preporučljivo u ovim slučajevima, jer ona ima jak uticaj na zagrevanje i pokretanje ćija kroz meridijane.Ova vrsta kašlja je česta u zimskom periodu i sve savete je preporučljivo primeniti u vidu preventive pojave kašlja.Kašalj pod uticajem vetra i suvoće

Ovaj kašalj se javlja pod uticajem patološkog faktora suvoće koji oštećuje pluća. Prvi simptom su grebanje i neprijatan osećaj u grlu (golicanje ili stalni nadražaj). Suvoća isušuje jin pluća, odnosno smanjuje količinu “plućnih fluida”. Kako cigarete imaju isti uticaj, može se javiti i kod pušača. Simptomi su suv kašalj, bolno grlo, suve usne ili pojava glavobolje. Ovde je bitan odnos jin organa bubrega i pluća, što će biti od značaja lekaru u procesu utvrđivanja dijagnoze pacijenta.Američki ginseng je jedna od biljaka koja se najviše koristi u terapiji biljem u kineskoj tradicionalnoj medicini u ovim slučajevima. Ona utiče na jačanje ćija i jina pluća, tako da se smanjuje mogućnost pojave ovakvog kašlja u budućnosti.Uticaj unutrašnjih patogenih faktora

Kaže se da u “plućima stanuje tuga“. Ovo trenutno ima veći značaj s obzirom da se jesen produžila, a da se tokom ovog godišnjeg doba aktiviraju upravo pluća. To bi značilo da ste bili možda tužniji ili plačljiviji, ili da još uvek jeste. Pluća svoju slabost u toku cikličnog smenjivanja godišnjih doba upravo pokazuju tokom jeseni. Mogu se pojaviti simptomi poput plitkog disanja, osećaja da nema dovoljno vazduha, ili pak pojava dubokog uzdaha, s vremena na vreme. Prvi simptom ukazuje na nedostatak ćija pluća, a drugi da postoji trenutni disbalans između pluća i jetre, tj. da je osoba trenutno pod uplivom jakih emocija ili stresa .Suvoća, patogeni faktor jeseni, svake jeseni je uobičajena pojava suvog nadražajnog kašlja, ali ukoliko je on izraženiji, posebno nam može ukazivati na disbalans ćija pluća. U tom slučaju je dobro da osoba uzima hranu koja “vlaži pluća”, što bi prema kineskoj medicini bio crni susam, alge, proso, kompot od krušaka…Ušli smo u zimu kada se aktivira patološki faktor hladnoće, tako da treba obratiti pažnju na način ishrane, neophodnost korišćenja tople obuće i odeće, kao i upotrebu toplih biljnih kupki.Kako je vitalnost pluća direktno povezana sa odbrambenom funkcijom celog tela, neometan prohod odbrambenog ćija, tzv. vei ćija (Wei-qi) je veoma bitan. Ovo je objašnjenje zašto se ventuzama (medicinski cupping ) i iguašom (prevlačenje po koži pločicom od žada) može uticati preventivno na zdravlje. Ove tehnike imaju veliko dejstvo kod smanjivanja simptoma kašlja, pogotovo onih vrsta koje su izazvane vetrom i hladnoćom. Akupunktura je veoma efikasna u smirivanju naglo izazvanog kašlja ili se njome može lečiti uzrok pojave hroničnog kašlja.Ako želite bolju komunikaciju svog kosmosa i kosmosa oko vas, obratite pažnju na svoj udah, a potom izdah. Budite za trenutak svesni svoga disanja, njegovog ritma… to je ujedno i vaš ritam povezivanja sa okolinom. Dopustite vazduhu da ispuni svaku poru vaših pluća, da “raširi kišobran “ i da poletni, vitalni živite svaki trenutak vašeg dana…* lekar zapadne, ali i kineske tradicionalne medicine
Dr Ana Žikić

http://www.radiosrpska.com/