недеља, 01. фебруар 2015.

Тотално природан начин да поправите седу косу


By on 01:29


чланак-2004514-0А9АБ6А3000005ДЦ-688_468к362

За многе жене, онo малo сиве косе нe изгледа да израња ниоткуда.

Док именовања боја и кутије боје могу бити једна од опција, следећи пут ... пробајте лук! Доказано  помаже повећању раста косе и преокреће сиву, седу косу, када се примењује на кожу главе. Висока количина сумпора, у соку црног лука помаже да се регенерише фоликула и помаже да се спречи губитак косе. Истраживачи из Брадфорд Университи у Великој Британији , показују да гомилање водоник пероксида, у коси, изазива сивило и губитак косе. Природни антиоксиданс, каталаза, се смањује када више водоник пероксида  улази у фоликуле длаке. Међутим, каталазе се налазе у соку лука, и помаже да се смањи нагомилавање водоник пероксида.

Лук сок Рецепт

  • Најбоље је да почнете са свежим луком (иако можете купити лук сок у продавници).
  • Ољуштити коре и исећи лук (бели или жути) на четвртине и ставити га у соковник 
  • Процедите смешу сока
  • Оставите Остатак сока у малим количинама у фрижидеру

Како

    1. Тестирајте на једну малу област, или са  малом количином воде помешајте смешу 
    2. Нанесите сок ​​лагано на скалп свакодневно и лагано га масирајте у.кожу главе
  1. Оставите сок ​​на својој кожи главе  30-45 минута. (И да, мирис може бити прилично јак кад је време да се испере, користите ваш омиљени хранљиви шампон или регенератор да га спере)
  2. За најбоље резултате, сачекајте 4-6 недеља да видите резултате, у зависности од тога колико сивих длака имате. Међутим, са доследном употребом приметићете јачи фоликул длаке и мање сивих.