петак, 29. август 2014.

Aura je najpouzdaniji dijagnostičar: Lečite se: Naučite gledati svoju i tuđu auru


Aura je izuzetan pokazatelj i dijagnostičar čovekovog zdravlja, ne samo fizičkog, nego i mentalnog.
aura
Već duže vreme postoje čvrsti dokazi o postojanju i funkciji ljudske aure. Eterična tela koja okružuju ono fizičko nose informacije o svim našim fizičkim i mentalnim procesima, to jeste, stanjima. Aura je izuzetan pokazatelj i dijagnostičar čovekovog sveukupnog zdravlja, fizičkog, mentalnog, duševnog. Svaka trauma u životu uprljala je elektormagnetni omotač kojim smo okruženi i zaštićeni, te čeka da bude razriješena.
Svaka naša bolest na bilo kojem nivou rezultat je disbalansa u našoj psihi i ona se, čak i prije nego se ispolji kao takva, najprije ogleda u auri.

MESEC GLADNIH DUHOVA
Osjećate li se ovih dana premoreno, bezvoljno i na neki način potpuno nezainteresovano za sve što se dešava u Vašem okruženju? Potpuno sam u pravu, zar ne?

Kineska filozofija se zasniva na dualizmu, odnosno na načelu da u prirodi postoje dvije suprotne karakteristike energije- yin i yang, koje prožimaju nas i svu prirodu koja nas okružuje.

Yin je primarno ženska energija, energija sporog toka, kreće se ka dole. Yin je crno, tama, noć. Yin je pasivna energija, mir, stajaća voda, ali može predstavljati i beživotnost i smrt.

Yang je primarno muška energija, brza energija, kreće se ka gore, bijela boja, dan, svijetlo, vjetar, pokret, muzika, dominacija… Yang je aktivna energija, snaga, odlučnost. Nasuprot yin-u, yang je život…

Još od 27. jula yin energije nadjačavaju yang, period koji Kinezi nazivaju “Mjesec gladnih duhova”, jer yin u suštini i jeste hladna i “mrtva” energija, tako da lutajući entiteti lako mogu da se “zakače” za osobu ili neki prostor.

Ne lutajte sami noću, pripazite na djecu mlađu od četiri godine, izbjegavajte duboku vodu, trudite se da ne boravite u blizini groblja, bolnice, staračkog doma, crkve…

Osvježite svoj prostor novim komadom namještaja, pojačajte osvjetljenje, držite prozore duže otvorenim i pustite pozitivan, sheng chi da procirkuliše i Vama i Vašim prostorom.

Obrežite drveće kako grane ne bi zaklanjale pogled i sprečavale sunčevu svjetlost da dopre do Vašeg prostora.

Yang energiju možete pojačati na više načina i time postići prijeko potrebni yin/yang balans. Možete primijeniti boje, mirise, muziku… Muzički žanr nije bitan, bitno je da je to melodija koja Vama najviše odgovara. Isto vrijedi i za mirise. Upotrijebite mirisne štapiće ili eterična ulja. Moja lična preporuka su – limun, eukaliptus ili jasmin.

Od boja možete koristiti jarko crvenu ili mint zelenu, a izbjegavajte ljubičastu, maslinasto zelenu i sve zemljane nijanse. Ovo ne važi samo za Vaš prostor, već i za Vaše oblačenje, povedite računa o svojim modnim izborima u narednom periodu.

Na zid u jugoistočnom sektoru možete okačiti sliku koja prikazuje ptice u letu, konjsku kočiju ili planinski potok. Sve što prikazuje pokret je dobro došlo, jer pojačava yang energiju.

Mjesec gladnih duhova se zvanično završava 22. avgusta, ali kako će se ubrzo nakon toga desiti Mlad Mjesec (25. avgusta), i početak novog mjeseca u kineskom lunarnom kalendaru, efekti Mjeseca gladnih duhova biće na snazi sve do 24. septembra, pa budite na oprezu.

Takođe se ne preporučuje ni pravljenje feng shui čekova za novac ili ispunjenje želja, jer zbog jake yin energije sve će jednostavno biti umrtvljeno i usporeno, pa tako i priliv finansijskih sredstava.

Iako prognoza za naredni period ne odiše optimizmom, pridržavajte se gore navednih pravila, redovno obavljajte čišćenja prostora, kako ono fizičko (usisavanje, brisanje prašine, pranje suđa…), tako i ono energetsko (posipanje soli po ćoškovima za neutralisanje negativne energije, postavljanje kristala, molitve…), i nećete osjetiti ozbiljnije posljedice ovog perioda.Miloš Tomić – Astro tumačenja

петак, 22. август 2014.

Prirodnim putem uklonite fleke na koži


Mnogim od nas blistava i čista put je nedostižan san.
Među brojnim faktorima koji to onemogućuju su mrlje na koži.
One nastaju zbog sunca, ozljeda, hiperpigmentacije, zagađenja i hormonalnih promjena.
Najčešće je riječ o pjegama, senilnim mrljama i melazmi.
U rizičnu skupinu spadaju osobe starije od 40 godina, svijetle puti, koje se pretjerano izlažu suncu.
Mnoge žene iz očaja posežu za kemijskim sredstvima za izbjeljivanje kože, koja sadrže hidrokinon i živu, no ona mogu dovesti do teških nuspojava.
Nema potrebe za takvim sredstvima, jer uz malo upornosti i dosljednosti pjege i mrlje možete izbijeliti i na mnogo prirodnih načina.


Prirodnim sredstvima protiv mrlja


Ukloniti i spriječiti mrlje možete na više načina.
U prevenciji mrlja mogu pomoći aktivni sastojci koji sprečavaju hiperpigmentaciju, antioksidansi, prirodne kreme koje štite od UV zraka.
U uklanjanju već postojećih mrlja pomažu tvari koje smanjuju melanin, prirodne kreme koje regeneriraju kožu, pilinzi i prirodna sredstva za izbjeljivanje mrlja.
Evo nekoliko prirodnih sastojaka pogodnih za uklanjanje mrlja na koži.

Tratinčica
Ekstrakt cvijeta tratinčice ili belides ima dvostruko djelovanje – posvjetljuje kožu i smanjuje mrlje.
Djeluje inhibiranjem enzima koji inače potiče stvaranje melanina.
Klinički je dokazano da posvjetljuje kožu za 22% u roku samo dva tjedna.
U drogerijama ili trgovinama zdrave hrane možete kupiti proizvode s belidesom ili ih naručiti od aromaterapeuta.

Eterično ulje sjemenki celera
Eterično ulje sjemenki celera malo je poznato, no veoma ljekovito ulje. Jedan je od najboljih izbora za izbjeljivanje svih vrsta mrlja na koži.
Budite oprezni s primjenom ovog ulja jer je izrazito fototoksično, pa se nemojte izlagati suncu niti solariju nakon njegove primjene.
Ne smiju ga koristiti trudnice i djeca ispod 6 godina.

Eterično ulje smilja
Eterično ulje smilja jedno je od najskupocjenijih eteričnih ulja. Jako je cijenjeno u prirodnoj kozmetici, jer mu se pripisuju čudesna pomlađujuća svojstva.
Pogodno je za sve tipove kože, a osim što posvjetljuje mrlje, pomlađuje kožu i smanjuje bore.
Kao jeftiniju alternativu eteričnom ulju smilja preporučujemo vam macerat smilja.

Ekstrakt sladića
Ekstrakt sladića jedan je od popularnijih kozmetičkih sastojaka jer djeluje antiupalno, smirujuće, antimikrobno i antikancerogeno.
Koristi se i kod ozbiljnih kožnih problema poput psorijaze, dermatitisa i ekcema.
Sadrži spoj glabridin koji zaustavlja stvaranje melanina. Zahvaljujući tome posvjetljuje i hiperpigmentaciju na koži.
Najučinkovitiji je u kombinaciji s gigawhiteom.

Gigawhite
Gigawhite je prirodna i sigurna alternativa hidrokinonu. Riječ je o pomno odabranim i uravnotežnim ekstraktima mente, stolisnika, sljeza, matičnjaka, čestoslavice i vrkute.

Kliničke studije utvrdile su da redovitim korištenjem djeluje u roku od dva do 12 tjedana.
Pomaže u skidanju mrlja, pjega, diskoloracija, tamnih krugova, mrlja od sunčanja i drugih nepravilnosti na koži.

Ekstrakt bijelog duda
Premda raste i kod nas, za izbjeljivanje mrlja popularniji je u Japanu.
Riječ je od jednom od najučinkovitijih, a ujedno i najnježnijih sastojaka za izbjeljivanje kože.
Ekstrakt se izrađuje od sušenih plodova kojima se pripisuje inhibiranje tirozinaze, a poznat je po tome da ne uzrokuje iritacije čak niti u većim količinama.

Crni sljez
Crni sljez je zbog svojih ljekovitih sluzi jedan od najboljih izbora za odstranjivanje nečistoća s kože, liječenje neugodnih proširenih kapilara na licu i uklanjanje staračkih mrlja.
Za sve oblike vanjske primjene preporučujemo koristiti koncentrirani uvarak.
Za koncentrirani uvarak stavite četiri šake crnog sljeza u litru vode i kuhajte dok pola vode ne ispari.

Ostali savjeti za borbu protiv mrlja


Osim svakodnevnog nanošenja nekih od navedenih sastojaka, naročito je važno svakodnevno, bez obzira na vremenske prilike, nanositi prirodne kreme sa zaštitnim faktorom.
To će štititi kožu od daljnjih oštećenja.
Jednom tjedno napravite piling kože da biste uklonili mrtve stanice i ujedno posvijetlili kožu.
Obogatite svoju prehranu cjelovitim žitaricama, sirovim voćem i povrćem te zdravim hladno prešanim uljima.
Smanjite unos šećera, bijelog brašna, rafiniranih i prerađenih namirnica te pijte puno vode.
Suplementi koji vam mogu pomoći u borbi protiv mrlja su glutation, alfa lipoična kiselina, vitamini A, C i E, astaksantin, kolagen, resveratrol.


Domaće recepture protiv mrlja


Maska od sladića
Smiksajte krastavce s korijenom sladića i nanesite na mrlje te nakon 20 minuta isperite.

Recepti za hitnu pomoć kod melasme
 • Perite ujutro i navečer lice jakim čajem od listova i cvjetova bijelog sljeza.
 • Koristite obloge sa sokom od breze.
 • Preko noći stavite oblog od zdrobljenih jagoda.

Noćna krema za melazmu
Pomiješajte 125 grama slanog maslaca, 2 čajne žlice ekstrakta čempresa i 2 čajne žlice ekstrakta kadulje.
S tretiranjem mrlja počnite u jesen kad je sunčevo zračenje slabije, a s dolaskom proljeća prekinite s tretmanom.
Neprekidno koristite prirodne kreme s visokim SPF faktorom.

Za posvjetljivanje mrlja također možete koristiti sljedeće prirodne sastojke:
 • sok čuvarkuće
 • sok limuna
 • sok potočarke
 • sok peršina
 • jaki čaj od cvijeta lipe
 • lozine suze


Recepte za maske protiv mrlja možete pronaći i ovdje.
 http://alternativa-za-vas.com/

четвртак, 21. август 2014.

Enzimi, enzimi, enzimi.


Enzimi, enzimi, enzimi...

Cink je transportni mehanizam za Laertil i nitriloside u telu. Biohemičari i istraživači su otkrili da se pacijentu Leatril može davati u neograničenim količinama, međutim ukoliko pacijent nema dovoljan nivo cinka, nijedan Laetril neće moći da prodre u tkivo.Takođe su pronašli da ništa u telu ne može da ozdravi i zaraste bez prisustva dovoljne količine C vitamina.
Takođe je otkriveno da magnezijum, selen, vitamin A, i B igraju važnu ulogu u održavanju odbrambenog mehanizma tela. Zato je važno da razumete da se rak najbolje leči sveobuhvatnim programom ishrane koji je sačinjen od dijete, vitamina, minerala, Laetrila i pankreatskih enzima.
Pankreatski enzimi
Pankreatski enzimi formiraju prvu liniju odbrane tela od raka. Pankreas izlučuje enzime koji pomažu varenje i na taj način pomažu prirodnoj odbrani organizma protiv ćelija raka.
Ćelija raka je obložena i zaštićena proteinskom opnom. Kada je proteinski omotač uklonjen kancerogena ćelija ostaje izložena i nezaštićena, i tada prirodni odbrambeni mehanizam tela u vidu Leukocita ( bela krvna zrnca ) kreće u napad na tu istu kancerogenu ćeliju. Ukoliko telo nije u mogućnosti da probije i uništi ovu proteinsku opnu ćelije raka, ćelije raka će se razmnožiti i proširiti po celom telu ( metastazirati), i razni tumori će se formirati kako telo nastoji da izoluje ove ćelije i zaustavi njihovo širenje. Ukoliko nedovoljno unosite enzima koji potpomažu varenje i Laeatril neće moći efikasno da deluje.
Prema tome jako je važno da razumete koja je uloga ovih enzima koji potpomažu varenje.
Dva enzima naročito koje pankreas izlučuje su Tripsin i Himotripsin. Ustanovljeno je da ova dva enzima razaraju proteinsku opnu ćelije raka izlažući ga odbrambenom mehanizmu tela, Leukocitima.
Prema tome sledi zaključak :ukoliko potrošimo sve rezerve u telu ova dva enzima ostaćemo bez načina da se odbranimo od ćelija raka. Logično je snabdeti telo podrobnije sa ovim enzimima ( proteolitski enzimi ) koji razaraju proteinsku opnu raka. Takođe trebalo bi izbeći sve radnje koje bi mogle iscrpeti rezerve ovih enzima iz organizma.
Šta prazni rezerve pankreatskih enzima ?
Životinjski proteini, meso, crveno meso, kuvano meso, belo meso ili bilo koja forma životinjskog proteina vrše ogroman stres na naš sistem za varenje. Dok sa druge strane za varenje proteina iz povrća nisu potrebni enzimi kao tripsin i himotripsin. Prema tome varenje je jedno od najtežih aktivnosti kroz koju prolazi naše telo. U principu je potrebno 15 – 70 sati da naš stomak u potpunosti svari meso, naravno u zavisnosti od naših navika u ishrani. Na primer, kako kombinujemo hranu koju unosimo je jako važno. NIKAD NE UNOSITE PROTEINE SA UGLJENIM HIDRATIMA. Biftek sa krompirima, kokošije meso i testo, jaja i tost su samo neki od primera kombinovanih proteina sa ugljenim hidratima. Ovo nikako nemojte raditi jednostavno zbog činjenice da telo proizvodi dve vrste sokova / kiseline da bi svarilo različite vrste hrane. Proizvodi kiselinu za varenje proteina i alkalija za varenje ugljenih hidrata. Kada pomešete ovo dvoje one se neutralizuju formirajući trulu masu, čiji delovi mogu trunuti u nekim slučajevima i preko 70 sati. Ne bih sada ulazio u teorije i detalje oko ovoga, najbolje da sami istražite. Međutim kao rezultat ovakvog varenja proteina i ugljenih hidrata iscrpljuju se enzimi poput tripsina i himotripsina ostavljajući malo ili ništa enzima za prvu liniju odbrane tela kada ili ako se kancer počne formirati.
Pa ukoliko planirate Laetril terapiju, SMANJITE MESO i ukoliko je moguće potpuno ga eliminišite iz ishrane, u suprotnom samo ćete traćiti svoje dragoceno vreme.
Napomena
Na prvom mestu prestati jesti meso. Drugo snabdeti telo sa hranom bogatom proteolitskim enzimima ili enzimima koji potpomažu varenje. To je u stvari isto. Postoje mnogi enzimi životinjskog porekla ali ja preporučujem one na prirodnoj osnovi. Najpopularniji i najopširnije proučavani su enzimi Papain iz papaje i Bromelain iz ananasa. Neki ljudi jedu pola ananasa na dan dok uzimaju Laetril terapiju. Ali za one koji ne mogu pojesti pola ananasa na dan mogu zameniti ove enzime Bromelain tabletama.

ww.zdravljeza21vek.com

Snaga enzima


Cink je transportni mehanizam za laertil i nitriloside u telu. Biohemičari i istraživači su otkrili da ukoliko pacijent nema dovoljan nivo cinka, nijedan laetril neće moći da prodre u tkivo.Takođe su pronašli da ništa u telu ne može da ozdravi i zaraste bez prisustva dovoljne količine C vitamina.
Otkriveno je da magnezijum, selen, vitamin A, i B igraju važnu ulogu u održavanju odbrambenog mehanizma tela. Zato je važno da razumete da ozbiljan pristup obuhvata program ishrane koji je sačinjen od dijete, vitamina, minerala, laetrila i pankreatskih enzima.
Pankreatski enzimi
Pankreatski enzimi formiraju prvu liniju odbrane tela od raka. Pankreas luči enzime koji pomažu varenje i na taj način pomažu prirodnoj odbrani organizma protiv ćelija raka.
Ćelija raka je obložena i zaštićena proteinskom opnom. Kada je proteinski omotač uklonjen kancerogena ćelija ostaje izložena i nezaštićena, i tada prirodni odbrambeni mehanizam tela u vidu leukocita ( bela krvna zrnca ) kreće u napad na tu istu kancerogenu ćeliju. Ukoliko telo nije u mogućnosti da probije i uništi ovu proteinsku opnu ćelije raka, ćelije raka će se razmnožiti i proširiti po celom telu ( metastazirati), i razni tumori će se formirati kako telo nastoji da izoluje ove ćelije i zaustavi njihovo širenje. Ukoliko nedovoljno unosite enzima koji potpomažu varenje i Laeatril neće moći efikasno da deluje.
Prema tome jako je važno da razumete koja je uloga ovih enzima koji potpomažu varenje.
Dva enzima naročito koje pankreas izlučuje su Tripsin i Himotripsin. Ustanovljeno je da ova dva enzima razaraju proteinsku opnu ćelije raka izlažući ga odbrambenom mehanizmu tela, Leukocitima.
Prema tome sledi zaključak :ukoliko potrošimo sve rezerve u telu ova dva enzima ostaćemo bez načina da se odbranimo od ćelija raka. Logično je snabdeti telo podrobnije sa ovim enzimima ( proteolitski enzimi ) koji razaraju proteinsku opnu raka. Takođe trebalo bi izbeći sve radnje koje bi mogle iscrpeti rezerve ovih enzima iz organizma.

Šta prazni rezerve pankreatskih enzima ?
Životinjski proteini, meso, crveno meso, kuvano meso, belo meso ili bilo koja forma životinjskog proteina vrše ogroman stres na naš sistem za varenje. Dok sa druge strane za varenje proteina iz povrća nisu potrebni enzimi kao tripsin i himotripsin. Prema tome varenje je jedno od najtežih aktivnosti kroz koju prolazi naše telo. U principu je potrebno 15 – 70 sati da naš stomak u potpunosti svari meso, naravno u zavisnosti od naših navika u ishrani. Na primer, kako kombinujemo hranu koju unosimo je jako važno. NIKAD NE UNOSITE PROTEINE SA UGLJENIM HIDRATIMA. Biftek sa krompirima, meso i testo, jaja i tost su samo neki od primera kombinovanih proteina sa ugljenim hidratima. Ovo nikako nemojte raditi jednostavno zbog činjenice da telo proizvodi dve vrste sokova / kiseline da bi svarilo različite vrste hrane. Proizvodi kiselinu za varenje proteina i alkalija za varenje ugljenih hidrata. Kada pomešete ovo dvoje oni se neutralizuju formirajući trulu masu, čiji delovi mogu trunuti u nekim slučajevima i preko 70 sati. Međutim kao rezultat ovakvog varenja proteina i ugljenih hidrata iscrpljuju se enzimi poput tripsina i himotripsina ostavljajući malo ili ništa enzima za prvu liniju odbrane tela kada ili ako se kancer počne formirati.
Pa ukoliko planirate laetril terapiju, SMANJITE MESO i ukoliko je moguće potpuno ga eliminišite iz ishrane, u suprotnom samo ćete traćiti svoje dragoceno vreme.
Napomena
Na prvom mestu prestati jesti meso. Drugo snabdeti telo sa hranom bogatom proteolitskim enzimima ili enzimima koji potpomažu varenje. To je u stvari isto. Neki ljudi jedu i pola ananasa na dan dok uzimaju laetril terapiju.
Snaga Enzima
Ron Harder
Jedan od najrasprostranjenijih zdravstvenih problema današnjice je ste slaba probava. Postoji nekoliko razloga za slabu probavu, ali dva osnovna su nemogućnost našeg tela da proizvede dovoljno enzima i nedostatak enzima za varenje u hrani koju jedemo.
Šta su enzimi za varenje? To su organski proteinski molekuli koji razgrađuju delove hrane kao što su proteini, ugljeni hidrati i masti; pretvarajući ih u manje hranljive sastojke kako bi ih organizam mogao upotrebiti za izgradnju ćelija, tkiva i organa.
Šta oni rade? Enzimi za varenje su odgovorni za razlaganje hrane koju jedete kako bi se hrana što lakše apsorbovala i svarila u tankim crevima.
To se otprilike odvija na sledeći način. Čim stavite hranu u usta i počnete žvakati vi razlažete hranu na manje segmente i mešate je sa pljuvačkom. Enzimi u vašoj pljuvački počinju proces pred varenja u vašim ustima koji se nastavlja dok vaša hrana putuje prema želudcu.
U želudcu vaša hrana se meša sa (hlorovodoničnom kiselinom) koja pomaže u varenju čvrste hrane. U ovom momentu uključuje se još enzima koji pomažu u daljem razlaganju hrane i pretvaraju je u supstancu sličnu pasti koja se zove griz.
Posle nekoliko sati ovaj griz se pomera iz stomaka u tanka creva gde pankreatski enzimi pomažu daljem varenju. Što više enzima imate na raspolaganju vaše varenje će biti bolje. Ona hranu koju ne budete bili u mogućnosti da svarite prebaciće se u debelo crevo gde će se odviti eliminacija iz vašeg tela.
Odakle potiču enzimi za varenje? Većinu enzima za varenje dobijate iz hrane koju jedete, takođe i vaše telo proizvodi enzime. Na žalost, zbog iscrpljenosti zemlje, herbicida itd... ne možemo uneti ni približnu količinu enzima koja nam je potrebna.
Još jedan veliki problem je moderna tehnologija obrade i konzervisanja, kao što su prokuvavanje i pasterizacija, koji uništavaju većinu enzima iz hrane. Enzimi su takođe uništeni ukoliko se izlože vazduhu, svetlosti, ukoliko se konzumira alkohol, na temperaturi preko 118 stepeni, kofeinu, dimu od cigareta i lekovima.Paraziti, pesticidi, zagađenje, ultra ljubičasto zračenje i hlorisana voda takođe uništavaju enzime.
Enzimi se dobijaju iz biljaka ili ih proizvodi pankreas. Pankreatski enzimi su životinjskog porekla i jedino funkcionišu u tankim crevima. Ukoliko se pankreatski enzimi uzimaju zajedno sa hranom oni će biti uništeni od stomačne kiseline, prema tome, nisu ni upola toliko efikasni kao biljni enzimi.
Biljni enzimi su mnogo efektivniji zato što oni počinju pred varenje u ustima, nisu uništeni stomačnom kiselinom i oni funkcionišu i u kiseloj i u alkalnoj sredini.
Kako starimo, naše telo gubi mogućnost da proizvodi sopstvene enzime, pa ih moramo uključiti u našu ishranu. Postoje samo dva načina da to uradimo. Prvi je da jedemo sirovu organsku hranu a drugi je da uzimamo enzimske dodatke.
Neki od dobrih izvora enzima su alfalfa, ječmena trava, spirulina, alge, pepermint, morsko povrće. Većina voća naročito banane, bogat su izvor enzima.
Dobro proverite da li dobijate dovoljno enzima, zato što nedostatak enzima za varenje može izazvati brojne pojave, evo nekoliko uobičajenih. Abdominalno nadimanje, grčevi u stomaku, konstipacija, kronova bolest, kolitis, dijareja, ekcem, žgaravica, loše varenje, IBD, psorijaza, osip po koži i još mnoštvo stanja koja vam mogu izazvati probleme.
Nizak nivo enzima može dovesti do trovanja debelog creva jer se nesvarena hrana u tankom crevu fermentiše i pretvara u toksičnu. Ovi toksični nuz-produkti koji se akumuliraju u vašim crevima apsorbuju se kroz zid creva i završavaju u krvotoku, i onog trenutka kada uđu u krvotok stupaju u kontakt sa svim ćelijama u vašem telu. Kada se to desi, sve vrste loših stvari mogu vam se desiti, kao naprimer kancer.
Do sada smo razmotrali samo enzime za varenje, ali postoji druga vrsta enzima koje bi trebali ukratko razmotriti a to su metabolički enzimi.
Metabolički enzimi su supstance slične proteinima koje imaju ulogu katalizatora u svim metaboličkim procesima u vašem telu. Drugim rečima, matabolički enzimi su radnici u vašem telu koji dozvoljavaju mineralima, vitaminima i proteinima da rade svoj posao. Metabolički enzimi su radna snaga vašeg organizma, i oni su odgovorni za sve anaboličke i kataboličke aktivnosti u vašem telu.
Ukoliko jedete kuvanu hranu, brzu hranu ili obrađenu hranu vašem telu je potrebna sva pomoć koju može da dobije. Ovakva hrana praktično ne sadrži nikakve enzime, a bez enzima, nećete biti u mogućnosti da svarite bilo koje hranljive materije.
Ukoliko se hranite samo ovom vrstom hrane predlažemo da hitno promenite svoju ishranu, jedite sirovo povrće i sveže voće kako bi ste maksimalno povećali unos enzima. Pored toga možete uzimati enzimske dodatke kao deo vaše dnevne ishrane. Na ovaj način će te osigurati uzimanje svih potrebnih enzima koji su vam potrebni za dobro zdravlje.
Enzimi su vrlo selektivni, u smislu da svaki enzim ima svoju specifičnu namenu. Jedan enzim ne može raditi posao koji je namenjen drugom enzimu, prema tome nedostatak samo jednog od enzima može imati ozbiljne negativne posledice na vaše zdravlje.
Kao što vidite, enzimi su preko potrebni vašoj ishrani. Koliko su zapravo potrebni? Oni su prvi od radnika u vašem organizmu. Oni su katalizatori koji omogućuju mineralima i vitaminima u vašem telu da urade svoj posao. Oni su odgovorni za metaboličke funkcije. Oni su odgovorni za sam život.
Ovde ćemo nabrijati osam najznačajnijih enzima koje bi ste trebali imati u svom organizmu da osigurate maksimalnu funkciju varenja. Prva četiri su apsolutno esencijalni za opšte i optimalno zdravlje, a ostala četiri stvara vaše telo po potrebi. Međutim, svih osam enzima obavljaju vrlo specifične funkcije koje ne mogu raditi neki drugi enzimi, pa su stoga jako značajni.
PROTEASE - Odgovoran za varenje proteina u vašoj hrani, što je najverovatnije jedna od najtežih supstanci za metabolizam.
Zbog toga se proteaze smatra jednim od najvažnijih enzima koji imamo. Ukoliko je proces varenja nepotpun, nesvareni proteim može završiti u cirkulacionom sistemu, kao i u drugi delovima tela.
Kada uzimate proteaze u većim količinama, to može pomoći da očistite telo uklanjajući neželjene proteine iz vašeg cirkulacionog sistema. Ovo će vam pomoći u čišćenju krvotoka, povratiti vam energiju i ravnotežu.
Jedan od trikova organizama koji okupiraju naša tela je da se umotaju u proteinsku opnu i na taj način prikažu imunom sistemu kao normalni proteini. Velike količine proteaze pomažu pri uklanjanju ove opne i na taj način omogućuju odbrambenom sistemu da stupi u akciju. Kada se proteinska opna uništi imuni sistem se aktivira i uništava ove organizme.
Dodatna količina proteaze pomaže u borbi protiv prehlade, gripa i kancerogenih tumora. Proteaze pomaže pri lečenju i oporavku od kancera rastvarajući opnu ćelije kancera, na taj način dajući šansu imunom sistemu da uradi svoj posao. Protaze može efikasno smanjiti ove tumore pomažući u uklanjanu mrtvih i patoloških tkiva, i stimulišući rast zdravih tkiva.
AMYLASE - Drugi po značaju enzim koji imamo, amilaze je odgovorna za varenje ugljenih hidrata u hrani. Zbog ovoga, može se smatrati prirodnim antihistaminom. Ne potpuno varenje ugljenih hidrata je povezano sa šećerom u krvi, alergijama i astmom.
Amilaze je vrlo efikasan u otklanjanju simptoma alergijskih reakcija isled ujeda insekta, iritacije na polen, kontakta sa otrovnim bršljanom, otrovnim hrastom. Moguć razlog zašto su neki ljudi otporniji na ove otrove i iritacije je verovatno veća količina amilaze u njihovim telima.
LIPASE - Odgovoran za varenje masti u hrani. Ukoliko se uzme u većim količinama može dospeti u krvotok gde pomaže u otklanjanju viška masnih naslaga iz vena i arterija. Kada se ovo desi, arterije i vene postaju otvorenije i krv kroz njih prolazi mnogo lakše kroz čitavo telo.
Dobro je poznato da začepljene arterije izazivaju visok krvni pritisak, a to vodi ka srčanim problemima. Unošenjem ekstra lipaze u procesu pred varenja ostvaruje se kompletna kontrola masti, i u stomaku i u arterijama.
Dodatne lipaze mogu pomoći kod programa za smanjenje kilograma, zato što konvertuje masti u energiju umesto da joj dozvoljava da se taloži u vašem telu.
CELLULASE - Odgovoran za razlaganje vlakana. Takođe je i odličan antioksidant pošto se veže za teške metale i druge toksine i izbacuje ih iz vašeg tela.
Mi uglavnom konzumiramo rastvorljiva i ne rastvorljiva vlakna. Rastvorljiva vlakna su efikasna u vezivanju za višak holesterola i toksičnih materija i u njihovom uklanjanju iz organizma. Celulaze pomaže u ovom procesu jer razlaže rastvorljiva vlakna čineći ih korisnijim.
Ne rastvorljiva vlakna pružaju potrebnu zapreminu da bi održavali creva u ispravno nadutom stanju, a takođe se ponaša kao metla jer ujedno i čisti i tanka i debela creva.
MALTASE - Odgovoran za razgradnju složenih šećera iz ječmenih i pšeničnih proizvoda pretvarajući ih u glukozu.
LACTASE - Odgovoran za varenje šećera u mleku i mlečnim proizvodima.
FITAZE - pomaže u varenju uopšteno a naročito je efikasan u proizvodnji vitalnih hranljivih sastojaka B kompleksa.
SUKRAZE - Odgovoran za varenje šećera koji se nalaze u većini hrane.
Možda nećete uvek dobiti dovoljno enzima iz hrane koju jedete i zbog toga možete imati problema sa varenjem. Evo nekoliko predloga koji vam mogu pomoći.
a) Dobro sažvačite hranu. Ovo će rastvoriti hranu i olakšati posao enzimima.
b) Jedite vaše obroke polako. Ovo će dozvoliti vašoj hrani da se svari u ravnomernom kontinuitetu.
c) Opustite se posle obroka kako bi vaše telo imalo više energije da počne proces varenja.
d) Jedite manje ali više puta da bi pomogli varenju i boljem metabolizmu proteina, ugljenih hidrata i masti.
e) Ne jedite teške obroke najmanje tri sata pre spavanja.
f) Pijte dosta vode ili biljne čajeve za vreme i posle obroka da bi poboljšali varenje.
g) Jedite puno svežeg voća i povrća da bi uneli što više enzima.
Postarajte se da uzimate sve enzime koje možete. Što više enzima unosite, vaše varenje biće bolje, veću vrednosti ćete pribaviti iz vaše hrane. I ne brinite, ne možete uzeti previše enzima, ne postoji.

ww.zdravljeza21vek.com

MEGAZYME FORTE PLUS


MEGAZYME FORTE PLUS 200 TABLETA

Enzimi, enzimi, enzimi...

Cink je transportni mehanizam za laertil i nitriloside u telu. Biohemičari i istraživači su otkrili da ukoliko pacijent nema dovoljan nivo cinka, nijedan laetril neće moći da prodre u tkivo.Takođe su pronašli da ništa u telu ne može da ozdravi i zaraste bez prisustva dovoljne količine C vitamina, takođe je otkriveno da magnezijum, selen, vitamin A, i B igraju važnu ulogu u održavanju odbrambenog mehanizma tela. Zato je važno da razumete da se karcinom najbolje tretira sveobuhvatnim programom ishrane koji je sačinjen od adekvatne ishrane, suplementacijom vitamina, minerala, antioksidanata, laetrila i proteolitskih enzima.

Pankreatski enzimi:
Pankreatski enzimi formiraju prvu liniju odbrane tela od kancera. Pankreas luči enzime koji pomažu varenje i na taj način pomažu prirodnoj odbrani organizma protiv ćelija raka. Ćelija kancera je obložena i zaštićena proteinskom opnom. Kada je proteinski omotač uklonjen kancerogena ćelija ostaje izložena i nezaštićena, i tada prirodni odbrambeni mehanizam tela u vidu Leukocita ( bela krvna zrnca ) kreće u napad na tu istu kancerogenu ćeliju. Ukoliko telo nije u mogućnosti da probije i uništi ovu proteinsku opnu ćelije raka, ćelije raka će se razmnožiti i proširiti po celom telu ( metastazirati), i razni tumori će se formirati kako telo nastoji da izoluje ove ćelije i zaustavi njihovo širenje. Ukoliko nedovoljno unosite enzima koji potpomažu varenje i Laeatril neće moći efikasno da deluje.
Prema tome jako je važno da razumete koja je uloga ovih enzima koji potpomažu varenje.
Dva enzima naročito koje pankreas izlučuje su Tripsin i Himotripsin. Ustanovljeno je da ova dva enzima razaraju proteinsku opnu ćelije raka izlažući ga odbrambenom mehanizmu tela, Leukocitima.
Prema tome sledi zaključak: ukoliko potrošimo sve rezerve ova dva enzima ostaćemo bez načina da se odbranimo od ćelija raka. Logično je snabdeti telo podrobnije sa ovim enzimima ( proteolitski enzimi ) koji razaraju proteinsku opnu raka. Takođe trebalo bi izbeći sve radnje koje bi mogle iscrpeti rezerve ovih enzima iz organizma.

Šta prazni rezerve pankreatskih enzima ?
Životinjski proteini, meso, crveno meso, kuvano meso, belo meso ili bilo koja forma životinjskog proteina vrše ogroman stres na naš sistem za varenje. Dok sa druge strane za varenje proteina iz povrća nisu potrebni enzimi kao tripsin i himotripsin. Prema tome varenje je jedno od najtežih aktivnosti kroz koju prolazi naše telo. U principu je potrebno 15 – 70 sati da naš stomak u potpunosti svari meso, naravno u zavisnosti od naših navika u ishrani. Na primer, kako kombinujemo hranu koju unosimo je jako važno. NIKAD NE UNOSITE PROTEINE SA UGLJENIM HIDRATIMA. Biftek sa krompirima, meso i testo, jaja i tost su samo neki od primera kombinovanih proteina sa ugljenim hidratima. Ovo nikako nemojte raditi jednostavno zbog činjenice da telo proizvodi dve vrste sokova / kiseline da bi svarilo različite vrste hrane. Proizvodi kiselinu za varenje proteina i alkalija za varenje ugljenih hidrata. Kada pomešete ovo dvoje one se neutralizuju formirajući trulu masu, čiji delovi mogu trunuti u nekim slučajevima i preko 70 sati. Kao rezultat ovakvog varenja proteina i ugljenih hidrata iscrpljuju se enzimi poput tripsina i himotripsina ostavljajući malo ili ništa enzima za prvu liniju odbrane tela kada / ako se kancer počne formirati.

Osnova funkcionisanja proteolitskih enzima:
Važna funkcija enzima je razgradnja starih ćelija koje su završile svoj životni ciklus. To je važan proces čiji se značaj često previđa. Enzimi oslobađaju telo od starih manje efikasnih ćelija u korist novih, koje daleko efikasnije proizvode energiju i isporučuju energiju.

Značaj enzima je jasan kad se uzme u obzir da stepen starenja našeg tela direktno zavisi od toga da li su naše ćelije efikasne ili su samo prisutne a neefikasne.. zahvaljujući enzimima bilioni ćelija dnevno zajedno sa proteinskim lipidima i drugim sastojcima učestvuju u recikliranju i proizvodnji novih zdravih i aktivnijih ćelija.
Ukoliko u telu ne postoji adekvatna količina enzima ono se ne može osloboditi starih ćelija i napraviti mesta za nove.

Terapeutska primena enzima:
Tretman proteolitskim enzimima pokazao je rezultate kod sledećih stanja:
 •     inflamacija – sportske povrede – uganuća – frakture
 •     povrede mekih tkiva – pre i post operativna terapija – opekotine – zarastanje rana
 •     artritis – virusne infekcije ( herpes) – bakterijske infekcija ( slaba cirkulacija Angina)
 •     arteroskleroza – krvni ugrušci – endometrioza – dismenoreja pankreatitis – neuritis
 •     nefritis – prostatitis – slabo varenje – sindrom iritabilnih creva
Natokinaze i serapeptaze:
U organizmu neki proteini mogu biti glavni uzrok starenja i umanjenog zdravlja. Dobar primer su vlakna koja su uključena u formaciju krvnih ugrušaka. Vlakna mogu povećati mogućnost razvoja mnogih dobro poznatih oboljenja cirkulacionog sistema kao što su angina, arteroskleroza, tromboflebitis, srčani i moždani udar. Zaista, može se dovesti u vezu smanjena proteolitska dinamika u krvotoku, što znači manji kapacitet za razgradnju proteina sa povećanim slučajevima kardiovaskularnih oboljenja.
Šta više, preporučuje se ishrana sa visokim sadržajem proteolitskih enzima, ili suplementacija koja može povećati proteolitski potencijal, tako redukujući rizik od svih pomenutih stanja.
Megazyme Forte Plus uključuje Serazime® i Natozime® . Naučne studije su potvrdile sposobnost ovih enzima da podrže i potpomognu kardiovaskularno zdravlje i zdrav odgovor tela na spoljni stres.

Serapeptaze:
Njegova glavna sposobnost je da doslovno proždiru mrtve formacije u našem telu..ugruške, arterijski plak, masnoće u krvotoku, vodene, masne ciste, sluz, ugruške koji su proizvod apoptoze...

Takođe imaju sposobnost da čiste krvne sudove i tako poboljšaju cirkulaciju, pomognu telu da bude bolje oksigenizovano i bolje ishranjeno.

Razgrađuju fibrozno tkivo i izbacuju ih. Ovo tkivo, protein, formira se kad god u telu postoji upala ili povreda. Ovaj protein pokriva ugroženu regiju kako bi dozvolio kreiranje novih ćelija nakon završetka ovog procesa eliminacije. Ako vaš organizam nije u stanju da uradi to sam Serapeptaze mu pomažu.

Važna funkcija je i rastvaranje amiloidnog plaka koji telo akumulira i izvir su hroničnih bolova kod starijih osoba. Bolest Alchajmer je takođe akumulacija amiloidnog plaka u mozgu...

Konačno, najvažnija uloga enzima Serapeptaze je daza razliku od mnogih drugih lekova koji se koriste da uklone plak sa arterijskih zidova ili smanje masnoće u krvi, ne sprečavaju biosintezu holesterola  koji je u čistoj formi antioksidant potreban da bud eprisutan u svim organima u telu.

Natokinaze:
Natokinaze je proteolitski sistemski enzim prisutan u tradicionalnoj Japanskoj hrani nastao prirodnom fermentacijom ( bacilli subtilis natto) biljnih sastojaka soje Bacillus Natto.
Nakon obimnih istraživanja 173 različite hrane, naučnici su zaključili da je Natto obogaćen prirodnim supstancama potrebnim ljudskom telu da se izbori sa opasnim ugrušcima. Natto sadrži redak enzim Natokinaze koji ima potencijal da spreči ili rastvori postojeće ugruške.
Pruža značajne prednosti u vaskularnoj funkciji, pomaže u obnovi zdrave krvi, jedan je od najmoćnijih trombolitika bez ikakvih sporednih efekata, poboljšava cirkulaciju, uklanja mogućnost tromboze.

Poboljšava nivo fibrinogena, smanjuje ELT ( Euglobulin Lysis Time), smanjuje tendenciju deponovanja plaka, pomaže u tretiranju hemoroida i flebitisa.
Način na koji moderna medicina kontroliše i tretira krvne ugruške su lekovi varfarin, aspirin i drugi sintetički lekovi i namenjeni su razređivanju krvi i ugrušaka. Milioni ljudi upotrebljavaju ove antikoagulante, međutim ovo su su samo privremene mere zaštite i nemaju mnogo veze sa stvarnim zdravljem. Garancija za čišćenje krvnih ugrušaka od strane sintetičkih lekova je u proseku 20 minuta, dok Natto enzimi obezbeđuju sigurnost od ugrušaka  između 4 i 8 sati bez  ikakvih propratnih problema koji se mogu pojaviti kod sintetičkih lekova.

Super oksid dizmutaze:
Superoksid dizmutaze je moćan antioksidant koji se proizvodi endogeno u telu i prva je linija odbrane od slobodnih radikala. Na žalost, visok nivo stresa, toksini iz okruženja i u hrani mogu neutralozovati zalihe ovog antioksidanta i ostaviti nas bez ove armije odnosno nezaštićene spram mnogih procesa oksidacije. Značajno smanjenje SOD-a povezano je i sa procesom starenja.

Glutation:
Amino kiselina koja se pretvara u telu u glutation peroksidaze, moćan antioksidant. Glutation je izuzetno važan hvatač slobodnih radikala koji nastaju u procesu oksidacije i oštećuju zidove krvnih sudova, proteine, masti pa čak i DNK unutar jedra ćelije.

Bromelain:
Prirodni digestivni enzimi iz ananasa, sulfurno jedinjenje izuzetno korisno. Izuzetna pomoću u varenju i razgradnji proteina. Ovde ne prestaju njegovi benefiti..ima odlične antiupalne sposobnosti da eliminiše lokalnu inflamaciju, otoke, povrede, sportske povrede, nepotrebno zadržavanje tečnosti u telu, postoperativnu inflamacciju, smanjuje masnoće u telu.
Takođe je veoma dobar mikolitik i može biti koristan u slučaju sinusitisa. Pomaže smanjenje upale i edema celulita. Smatra se da sprečava proizvodnju prostaglandina koji su u vezi sa upalama i bolom.


Pankreatin – amilaze – tripsin – himotripsin:
Adekvatno varenje je osnovna stvar ako želimo da budemo zdravi, da apsorbujemo nutrijente, imamo dobar imunitet. Proizvod sadrži pakreatin prirodnog porekla – mešavinu digestivnih enzima, proteaze potrebnih za varenje proteina, amilaze za varenje ugljenih hidrata i lipaze potrebnih za varenje masti, za razgradnju svih grupa nutrijenata.

200 TABLETA KOSTA OKO 10500 DIN

Natokinaze i serapeptaze


Osnova funkcionisanja proteolitskih enzima:

Važna funkcija enzima je razgradnja starih ćelija koje su završile svoj životni ciklus. To je važan proces čiji se značaj često previđa. Enzimi oslobađaju telo od starih manje efikasnih ćelija u korist novih, koje daleko efikasnije proizvode energiju i isporučuju energiju.

Značaj enzima je jasan kad se uzme u obzir da stepen starenja našeg tela direktno zavisi od toga da li su naše ćelije efikasne ili su samo prisutne a neefikasne.. zahvaljujući enzimima bilioni ćelija dnevno zajedno sa proteinskim lipidima i drugim sastojcima učestvuju u recikliranju i proizvodnji novih zdravih i aktivnijih ćelija.
Ukoliko u telu ne postoji adekvatna količina enzima ono se ne može osloboditi starih ćelija i napraviti mesta za nove.

Terapeutska primena enzima:

Tretman proteolitskim enzimima pokazao je rezultate kod sledećih stanja:
 •     inflamacija – sportske povrede – uganuća – frakture
 •     povrede mekih tkiva – pre i post operativna terapija – opekotine – zarastanje rana
 •     artritis – virusne infekcije ( herpes) – bakterijske infekcija ( slaba cirkulacija Angina)
 •     arteroskleroza – krvni ugrušci – endometrioza – dismenoreja pankreatitis – neuritis
 •     nefritis – prostatitis – slabo varenje – sindrom iritabilnih creva
Natokinaze i serapeptaze:

U organizmu neki proteini mogu biti glavni uzrok starenja i umanjenog zdravlja
. Dobar primer su vlakna koja su uključena u formaciju krvnih ugrušaka. Vlakna mogu povećati mogućnost razvoja mnogih dobro poznatih oboljenja cirkulacionog sistema kao što su angina, arteroskleroza, tromboflebitis, srčani i moždani udar. Zaista, može se dovesti u vezu smanjena proteolitska dinamika u krvotoku, što znači manji kapacitet za razgradnju proteina sa povećanim slučajevima kardiovaskularnih oboljenja.
Šta više, preporučuje se ishrana sa visokim sadržajem proteolitskih enzima, ili suplementacija koja može povećati proteolitski potencijal, tako redukujući rizik od svih pomenutih stanja.
Megazyme Forte Plus uključuje Serazime® i Natozime® . Naučne studije su potvrdile sposobnost ovih enzima da podrže i potpomognu kardiovaskularno zdravlje i zdrav odgovor tela na spoljni stres.

Serapeptaze:

Njegova glavna sposobnost je da doslovno proždiru mrtve formacije u našem telu..ugruške, arterijski plak, masnoće u krvotoku, vodene, masne ciste, sluz, ugruške koji su proizvod apoptoze...
Takođe imaju sposobnost da čiste krvne sudove i tako poboljšaju cirkulaciju, pomognu telu da bude bolje oksigenizovano i bolje ishranjeno.

Razgrađuju fibrozno tkivo i izbacuju ih. Ovo tkivo, protein, formira se kad god u telu postoji upala ili povreda. Ovaj protein pokriva ugroženu regiju kako bi dozvolio kreiranje novih ćelija nakon završetka ovog procesa eliminacije. Ako vaš organizam nije u stanju da uradi to sam Serapeptaze mu pomažu.

Važna funkcija je i rastvaranje amiloidnog plaka koji telo akumulira i izvor su hroničnih bolova kod starijih osoba. Bolest Alchajmer je takođe akumulacija amiloidnog plaka u mozgu...

Konačno, najvažnija uloga enzima Serapeptaze je da za razliku od mnogih drugih lekova koji se koriste da uklone plak sa arterijskih zidova ili smanje masnoće u krvi, ne sprečavaju biosintezu holesterola  koji je u čistoj formi antioksidant potreban da bude prisutan u svim organima u telu.

Natokinaze:


Natokinaze je proteolitski sistemski enzim prisutan u tradicionalnoj Japanskoj hrani nastao prirodnom fermentacijom ( bacilli subtilis natto) biljnih sastojaka soje Bacillus Natto.
Nakon obimnih istraživanja 173 različite hrane, naučnici su zaključili da je Natto obogaćen prirodnim supstancama potrebnim ljudskom telu da se izbori sa opasnim ugrušcima. Natto sadrži redak enzim Natokinaze koji ima potencijal da spreči ili rastvori postojeće ugruške.


Pruža značajne prednosti u vaskularnoj funkciji, pomaže u obnovi zdrave krvi, jedan je od najmoćnijih trombolitika bez ikakvih sporednih efekata, poboljšava cirkulaciju, uklanja mogućnost tromboze.


Poboljšava nivo fibrinogena, smanjuje ELT ( Euglobulin Lysis Time), smanjuje tendenciju deponovanja plaka, pomaže u tretiranju hemoroida i flebitisa.


Način na koji moderna medicina kontroliše i tretira krvne ugruške su lekovi varfarin, aspirin i drugi sintetički lekovi i namenjeni su razređivanju krvi i ugrušaka. Milioni ljudi upotrebljavaju ove antikoagulante, međutim ovo su su samo privremene mere zaštite i nemaju mnogo veze sa stvarnim zdravljem.


Garancija za čišćenje krvnih ugrušaka od strane sintetičkih lekova je u proseku 20 minuta, dok Natto enzimi obezbeđuju sigurnost od ugrušaka  između 4 i 8 sati bez  ikakvih propratnih problema koji se mogu pojaviti kod sintetičkih lekova.

Користите ензиме за фиброзе, ожиљке, тромбове, плућне болести, туморе и рак


Примарна корист од природних ензима је њихово отклањање и спречавање ожиљака и фиброзе. Сама фиброза је ожиљак. Како старимо, фиброза постаје водећи узрок евентуалне смрти.  Наша тела почињу да смањују ензиме и када смо достигли 40г. ми  производимо врло мало ензима. Цистична фиброза пацијената буквално нема производњу ензима ,

Serapeptaza 40000 Jedinica - 90 kapsula iz Biovea-e
 Као резултат смањења производње ензима , наша тела су све мање и мање у стању да смање  фибрин депозите у скоро свему од једноставних резова, у унутрашњости наших унутрашњих органа и крвних судова. Ова неспособност је посебно уочљиво код жена, код којих се често развија фиброцистична болест дојке, фиброиди материце, прираслице, и ендометриоза.

Мушкарци и жене подједнако бележе  раст артеријског склеротичанног плака (који је ожиљак).

 Ми смо сви, такође склони да имамо фибрин који почне као паук свој пут у наше унутрашње органе, смањујући величину и функцију органа "током времена". Како старимо, наше ране зарастају и постају  дебље, мање савитљиве, слабије и са још видљивијим ожиљцима.

 Заменом изгубљених ензима можемо помоћи контролу и смањити ожиљке и фиброзу, чиме се спречавају многи проблеми у вези са недостатком ензима и вишка фибрина.

 Додавање виталних ензима, такође може да помогне преокрене и контролише постојеће услове изазване фиброзом. Чак стари ожиљак може да се раствори и "једе далеко" из хируршких рана, плућне фиброзе, бубрежне фиброзе и чак келоиде, годинама након њиховог формирања.

 Иако лекари у Сједињеним Државама су тек недавно постали свесни предности додатих ензима, лекари у Европи и Азији то знају деценијама. Међу најбољим ензимима за уклањање ожиљака су серапептазе и натокиназе. Химотрипсин и панкреатин се сматрају посебно вредним против тумора и рака, посебно за рак панкреаса. нарочито моћан ензим је серапептаза , што је ензим протеолитички изведен од врсте бактерија првобитно пронађених у цревима свилене бубе.

Бактерија Серратиа марцесценс Е1 производи Серрапептасе, ензим који омогућава свиленој буби да распусти своју тешке чауру и појави се као силкворм мољца. Серратиа је произвела ферментисане култураме. Студије су показале да серрапептазе смањује ожиљак, побољшавају зарастање ткива и значајно смањује упалу.

Серапептазе такође има могућност да свари неживо ткиво које је нус-производ одговора зарастања без угрожавања живог ткива.

Серапептаза се користи да распусти нежива ткива: ожиљак, фиброзу, згрушавање крви, цисте и артеријски плак. Такође се користи као анти-инфламаторно средство против синузитиса, као разређивач за мукозне секреције и као агенс против проширених вена и фиброцистичних груди.

Верује се да серапептазе могу да играју кључну улогу у растварању спољашњих заштитних слојева ћелија тумора и рака, и да омогући имуном систему и другим борцима против рака да боље нападну рак. Серапептасе могу бити нарочито ефикасне за оне који имају проблеме са плућима, тако што брише  све инфламације, слузи и мртве / ожиљке.

 Крчење проблематичног ткива омогућава сопственом систему природно лечење тела да би могли  боље заменити лоше ткиво са здравим ткивом и резултирати бољом плућном функцијом. Серапептазе такође помажу да елиминишемо стари ожиљак и да  полако сваримо своје  мртво ткиво / ожиљак тако да може бити замењен по потреби са здравим ткивом.

среда, 20. август 2014.

Kako prepoznati dušu


kako_prepoznati_dusu_1.jpg

Tek kada se ličnost i duša prepoznaju, čovek radosno, opušteno i sa osmehom obavlja sve životne zadatke...
"O dušo, moraš steći istinsko znanje o svom sopstvenom biću, kao i o njegovim shvatanjima i oblicima. Nemoj misliti da postoji i jedno jedino shvatanje koje želiš da upoznaš, a koje je izvan tebe. Ne, sve što moraš da naučiš je u tebi." - - Hermes Trismegistros
Još u staroj Kini lekari su dobro znali da emocije i misli imaju snažan uticaj na ljudski organizam. Te dve vrste informisane energije posebnog tipa u stanju su da izazovu različite bolesti i kod telesno veoma snažnih ljudi. Dovoljno je samo da udare na najosetljivije mesto u organizmu i pojaviće se bolest. Pri tome, važno je da se shvati da su emocije energijski snažnije od misli. Stoga se sva oboljenja uslovljena određenim psihičkim stanjem ili poremećajem u medicini zovu psihosomatskim oboljenjima. Ona su na relaciji duša-telo, mada suštinski duša nije deo čoveka - ona je isto što i čovek sam.