петак, 18. јул 2014.

KORIŠĆENJE KOSMIČKIH ENERGIJA


TRI TIPA KOSMIČKIH ENERGIJA
koje odgovaraju KARDINALNIM, FIKSNIM I PROMENLJIVIM ZNACIMA

Pogrešna primena aktivne, pasivne i sile ravnoteže izaziva u čoveku nesklad (te tri sile treba da budu u ravnoteži), a samim tim i u Kosmosu, te je stoga svako od nas odgovaran za vazduh koji dišemo na Zemlji. Emitovanjem loših vibracija iz sebe u okolinu,čovek zagađuje sebe i sve oko sebe. Emitovanjem dobrih vibracija mi blažimo i sebe i sve oko sebe.


Ceo univerzum protkan je energijom koja postoji, vibrira, u tri talasa.
Ta tri talasa različitog su kvaliteta. To su tri sile:


1. Aktivna, strastvena sila
2. Pasivna, "usporenija", "lenja"- i
3. Sila ravnoteže i harmonije, nepristrasna


Te tri sile odgovaraju tročlanoj podeli znakova Zodijaka na Kardinalne, Fiksne i Promenljive.
Kardinalni znaci ( aktivno) su Ovan, Vaga, Rak i Jarac.
Fiksni znaci ( pasivno): Bik, Škorpija, Lav i Vodolija.
Promenljivi znaci ( ravnoteža): Blizanci, Strelac, Devica i Ribe.

Svi čovekovi problemi, bilo koje prirode, nastaju zbog nepravilne upotrebe, primene ove tri energije, sile ili svojstva. Pogrešna primena aktivne, pasivne i sile ravnoteže izaziva u čoveku nesklad, a samim tim i u Univerzumu, te je stoga svako od nas odgovoran za vazduh koji dišemo na Zemlji. Emitovanjem loših vibracija iz sebe u okolinu, čovek zagađuje sebe i sve oko sebe. Navešću jedan primer: kada nas neko naljuti, mi obično koristimo silu akcije, strasti, spopada nas bes, gubimo kontrolu nad sobom, uzvraćamo istom merom, umesto da budemo pasivni, odnosno da koristimo silu pasive, staloženosti, i samim tim ostajemo u miru. Neuzdrmani spoljnim izazovom. Drugi, suprotan primer: čeka nas hitan i dobro plaćen posao koji zahteva od nas (brzu) akciju, a nas, recimo, obuzima lenjost i mrzovolja, i tako propuštamo dragocenu priliku i bivamo zbog toga nezadovoljni.
U oba slučaja, naneli smo sebi štetu i ne samo sebi, jer projektujući naše nezadovoljstvo i neraspoloženje na okolinu remetimo svoj, ali i tudji mir. Zaista, kada nekog poštujemo, to osećanje poštovanja i nas ispunjava, ili kad nas obuzme ljubav za nekoga, ta ljubav nas obliva i mi bivamo ispunjeni njome. Ako nas neko naljuti, mi „kiptimo“ od besa, ljutnje, i bivamo izbačeni iz sopstvene ravnoteže. Nas, prvenstveno, pritiska“ ta loša energija... Naše istinsko unutrašnje biće zvoni na uzbunu, ako naša duša ne pleše u istom ritmu kao i Velika duša kosmosa...Svaki naš pogrešan korak u kosmičkog igri izaziva nemir i patnju nama samima. Čovek mora da oseti kad nije u skladu sa sobom, jer ta Velika duša kosmosa postoji i u nama...


Loše korišćenje planetarnih energija izaziva, po nas, loše posledice.
Ako koristimo energiju Marsa (silu akcije) u nekom odredjenom momentu kada smo isprovocirani, umesto Mesečeve (koji označava um, razmišjanje, emocije, u višem aspektu mir, uzdržanost, jer on je hladan, on nema sopstvenu svetlost već odražava Sunčevu) ili Saturna (kočnica, samokontrola, ograničenje suvišnih kretnji i nepotrebnih akcija), rezultat toga će biti haotično stanje, jer umesto promišljanja, uma (Mesec), razlučivanja (Merkur) mi koristimo fizičku snagu Marsa. Čovek (u većini slučajeva) nije svoj gospodar i ne ume da koordinira svojim telima (imamo tri tela, fizičko, mentalno i duhovno). Jedino je Duh slobodan od svih prinuda, on jedini ne podleže Zakonu karme, jer BITI U DUHU, znači biti slobodan od svih ograničenja, od Zakona uzroka i posledice, odnosno sudbine.
Ne postoje loši znaci u horoskopu, već samo nepravilna primena njihovih energija. Svaki čovek je „ozračen“ njima, jer svih dvanaest znakova nalaze se u svačijoj astrološkoj karti, zavisno od toga koju kuću pokrivaju. Zato treba poštovati svaki znak, ali ga treba, pre svega poznavati.
Recimo, Ovna u nama treba koristiti za ideje, akcije, Devicu i Bika za ostvarivanje praktičnih zamisli, Ribe za razvijanje i korišćenje intuicije. Nedovoljno je Ovnu što ima fenomenalan impuls i poriv za akciju, ako ne koristi intuiciju jedne Ribe, može ići za nekom informacijom ili idejom, ne razmišljajući, impulsivno i udariti glavom u zid. Nedovoljno je jednoj Ribi što ima izvanrednu intuiciju, nepogrešiv osećaj gde treba da ide i šta da uradi, ako nema Ovnovu akciju, snagu izvršenja, njene ideje i želje će ostati samo san. I tako dalje...i tako dalje...Svaki znak ima nešto dragoceno... CEO ZODIJAK JE U NAMA.
Čovek ima tri osnovna tela: fizičko, mentalno i duhovno. Ascendent, odomaćen kao podznak, predstavlja fizičko telo, instrument, vozilo, koje koristimo da bismo obavili zadatak koji imamo na Zemlji. Od kvaliteta uma zavisi kako ćemo ga koristiti. Mesec predstavlja um (povezan sa čulima, emocijama), odnosno način razmišljanja, Merkur (moć razlučivanja, viši um). Energijom Sunčevog znaka (češće u upotrebi kao znak pod kojim smo rodjeni) smo najbliži duhovnom telu. Mi smo svi kao sijalice različite voltaže, a jedna ista struja protiče kroz nas, Kosmička svest, Duh. Duhovni nivo je slobodan od Zakona karme, od uticaja planeta. Zato se kaze MUDAR ČOVEK POBEDJUJE SVOJE PLANETE. Okretanjem svojoj najdubljoj suštini, našoj SAVESTI, mi postajemo svoji gospodari.
Zašto se u narodu kaže: „Savest me grize...ili Savest mi to ne dozvoljava...“ Ko to U NAMA, nešto dozvoljava ili ne...Ta Savest koja nas nekad „grize“, nekad nadahnujuje, to je kosmičko Jedno u svemu...Duh, jer sve što postoji je JEDAN VID ENERGIJE ILI SVESTI.
Ta Savest u nama je naša najveća zaštita.

Olga Miloševic

уторак, 15. јул 2014.

Tranzitni Jupiter u znaku Lava – “Gospodar luksuza, drame i časti”


JovanaMOpatijaSvetleca

Kako smo na izmaku vladavine egzaltiranog Jupitera u Raku, došao je momenat da kažemo koju reč i o njegovoj sledećoj stanici u koju je stigao, u znak Lava.

Jupiter u Raku, od koga se mnogo očekivalo ostavio je svoj dubok trag na našim životima, kao deo velikog kardinalnog T kvadrata. Iskusni su upozoravali, da se ne radujemo previše, jer ceh ubrzo stiže.

I, stigao je. Dobili smo višak problema vezanih za ukućane, višak stambenog i poslovnog prostora koji je teško finansirati, kao i iscrpljivanje svih familijarnih resursa.

Naravno, nije on bio ni samo loš, ne smemo zaboraviti njegovu ulogu u podizanju svesti o značaju porodice i njenog udruživanja. Takođe, moramo imati u vidu i da je on bio vrsta zaštite i poslednja brana udarima kvadrata Urana i Plutona.

No, da se vratimo na Jupitera u Lavu. Prva i osnovna funkcija Jupitera je da širi, uveličava, pomalo preteruje, da podstakne znanje, duhovnost, proširi vidike, otvori nova poglavlja u komunikaciji, doprinese međunarodnoj razmeni, sportu, filozofiji…

U znaku Lava, Jupiter širi osećaj superiornosti i podiže pitanja ugleda na pijedestal. Jupiter u znaku Lava doprinosi procvatu diplomatije, saradnje sa uspešnima, pojačava potrebu za ljubavlju i njenim otvorenim pokazivanjem.

Postaćemo sami sebi prvi i jedini, i želećemo mali tron u svakoj vrsti odnosa koji budemo započeli. To je sve legitimno, ukoliko nas ne ponese ego, pa preteramo i postanemo oholi. Ceh će stići, u svakom obliku preterivanja, kao što je to bio slučaj i sa prethodnim tranzitom Jupitera kroz znak Raka.

Neophodno je da imamo svest o meri, kako nas okolnosti ne bi povele na pogrešan put. Jupiter u znaku Lava donosi potrebu za trošenjem, pokazivanjem moći i statusa, čak i onda kada realna situacija zahteva štednju. Želećemo da nas vide, prepoznaju, i da nam aplaudiraju. Pokušajmo da do tog aplauza dođemo svojim znanjem, umećem i rezultatima. Naravno, biće i onih koji će lažno znanje kvalifikovati kao pravo.

Ekspanzija lažnog sjaja neće izostati. Kao što rekosmo, Jupiter širi, bilo da se radi o pozitivnim ili negativnim efektima. Negativan efekat Jupitera u znaku Lava će biti upravo gomilanje bespotrebnih stvari, kako bi se fascinirala okolina. Kvantitet, na uštrb kvaliteta. Ipak, sve zavisi od konzumenata, kome carstvu će se oni privoleti i koliko će biti sposobni da procene vrednost.

Pozitivna strana ovog tranzita će se ogledati u emotivnim odnosima, koji će biti znatno rasterećeni i otvoreniji. Tihe patnje, opsesije, emotivne barijere predstavljaju prošlost! Sada na red dolaze partneri koji će nas postaviti na pijedestal i obožavati.

Zavolećemo osobe na visokim društvenim položajima, sa razlikom u godinama. Nemojte misliti da se radi isključivo o interesnoj zoni. Ovde će nam pomenute osobe zaista pokrenuti emociju. Srce će najpre zaigrati. Naravno, i novčanik će imati svoju ulogu, ali ne primarnu. Biće to pomirenje lepog sa korisnim, bez ikakvih pežorativnih konotacija.

Jupiter će u znaku Lava doneti i potrebu za druženjem i dalekim, egzotičnim putovanjima. Imaćemo odlične prilike da zajedno sa grupom prijatelja obiđemo mesta o kojima smo sanjali.  Komfor je na prvom mestu! Za ovo leto se savetuje upravo dobro isplanirano putovanje na kome ćete odabrati najkompletniju uslugu.

Gde god da odete, imaćete doživljaj da samo na vas čekaju. Savet je da se ovoga puta odlučite za zabavu sa prijateljima, umesto putovanja sa članovima bliže i dalje rodbine, koja vas u osnovi opterećuju i sa kojima biste bili pod pritiskom da se pokažete kao “džek” i steknete poštovanje.

Jupiter će se do 9. avgusta nalaziti u nepovoljnom položaju, odnosno “spaljenosti”, pa se preporučuje da u datom periodu završavate tekuća pitanja, bez pokretanja novih. Ovo važi za poslovnu situaciju, ali i za polje nekretnina, emotivnih i prijateljskih odnosa. U ovom periodu se mnogo toga čini primamljivim na oko, ali je suština daleko od povoljne. Sačekajte da se stvari slegnu, i da imate čistu situaciju.

Jupiter će u dva navrata imati vrlo nepovoljan uticaj na bračne odnose, ugovore, pregovore, rasprave o društvenim temama. To će se desiti u periodu tranzita Marsa kroz znak Škorpije (od 3. do 10. avgusta), kao i početkom januara, kada će Jupiter iz retrogradnog hoda imati kvadrat sa Marsom iz Vodolije, te krajem aprila, kada će Mars iz Bika obrazovati kvadrat sa Jupiterom iz Lava.

U ovim periodima je naglašen problem međuljudskih odnosa, kao i svih vrsta ugovornih relacija. Nekretnine, prava, zakoni, sve je pod znakom pitanja, a ni finansije nisu podržane. Pitanja vezana za politiku, diplomatiju, takođe, nemaju šansu za pozitivan ishod.

Ovo će doneti ozbiljne teškoće osobama koje se nalaze na odgovornim državnim funkcijama. Pravo i pravda će biti udaljeniji nego ikada. Iskoristite ove periode za povlačenje iz javnosti i bavljenje svojim ličnim potrebama. Ne ulazite u rasprave bez kraja. Dobićete samo prekore i eksploatisanje vaše pozitivne energije.

Pozitivan momenat u tranzitu Jupitera kroz znak Lava će se odigrati 24. decembra, kada Saturn bude ušao u znak Strelca. Optimizam dobija svojih pet minuta, a mnogi sa ovom generacijskom pozicijom Saturna mogu očekivati rasterećenje i razrešenje problema vezanih za polje kojim vlada Saturn u natalu.

Na proleće, Uran iz Ovna, Saturn iz Strelca i Jupiter iz Lava formiraju veliki trigon vatre, pa popuštaju pritisci, a na red dolaze šanse, koje su nam u prethodnim periodima izmicale. Na finansijskom planu, očekuju nas iznenadni programi otplate dugova, reprogrami, otpisi i ostale pogodnosti.

Platni promet će doživeti ekspanziju, a oblasti trgovine, turizma, obrazovanja će dobiti vetar u leđa! Sačekajte taj momenat za otplatu duga na rate, a očekujte i da neko ko vama duguje ispuni svoje obaveze. Tada je poželjno ostvariti što više poslovnih kontakata sa inostranstvom, jer će se njihov značaj primetiti u vremenu koje dolazi.

U ovom periodu se obraćajte direktno vođama, direktorima, vlasnicima, jer će biti spremni na saradnju. Nastupite samouvereno i odlučno, svesni svojih aduta. Jupiter iz Lava voli odsečan i jasan stav, ne trpi snishodljivost. Igrajte na kartu svog znanja, i nećete omanuti!

Veoma obećavajući su i periodi od kraja novembra do poslednje sedmice decembra (period vladavine znaka Strelca), kraj februara do poslednje sedmice marta (period vladavine znaka Riba), kao i kraj juna do poslednje sedmice jula (period vladavine Raka), jer će tada Jupiter imati dobru recepciju sa Suncem. Povoljna recepcija je uvek “iskorišćena prilika”.

U ovim periodima će nam se pružati prilike da napravimo važne dogovore sa osobama na položaju, da poboljšamo svoj status i steknemo ugled. Iskoristimo ove dane za učvršćenje odnosa sa poslovnim i bračnim partnerima. Ukoliko nameravate da stupite u brak, slobodno odaberite dan u okviru ovih meseci.

Jupiter će iz znaka Lava proširiti životnu radost, nakon godine u kojoj nam je baš ona nedostajala. Osetićemo ponovo dečije ushićenje, nalik onom kada mu kupite omiljenu igračku. Svako od nas će na tren probuditi dete u sebi.

Oči će nam poželeti sve, odmah i sada! Otpustićemo kočnice, jer priznaćete, život nije samo odricanje i natezanje. Nekada je duša gladna svih oblika zadovoljstva i tu glad će sada utoliti. Dobro nam došao gospodar luksuza, drame i časti, Jupiter u Lavu!Astrologija Jovana Milekić


JUPITER U LAVU 16.07.2014.-11.08.2015


JUPITER U LAVU 16.07.2014.-11.08.2015

Jupiter ulazi 16.07.2014. u"kraljevski" znak, u Lava , gde je sreća vezana za ljubav, ili decu, stvaranje, ili zabavu, sport, scenu,pozornicu, estradu, hazard, igre na sreću, ili luksuz. On će nekima doneti veliku sreću, kroz ostvarenja ljubavi, ili rađanje deteta, ili veličanstenu pobedu, ili velik uspeh , ili ostvareni luksuz. Jupiter će uzdići one koji imaju neki talenat , ili kvalitet, koji nose u sebi nešto što je veliko, ili veličanstveno, što uzdiže i donosi mogućnost za sticanje većeg uvažavanja, priznavanja ili veličanja. Zlatno sveto lava zasijaće i doneti veliku prilike za sreću,ljubav ,pobede, napredak vatrenim znacima pre svega (Lavu, Strelcu,Ovnu), kao i osobama koje imaju natalni Jupiter u Lavu, naročito onima rođenim u sunčanom znaku Lava ili sa podznakom, ili Mesecom,ili Mc u Lavu.

Velikodušnost, galantnost , optimizam, težnja ka luksuzu,popularnosti, prestiž, posebno kod onih koji imaju izraženog Lava u natalu, ili natalni Jupiter u ovom znaku. Oni će doživeti sreću, ili ljubav, prosperitet , dobijajući nešto od važnih, uspešnih, obrazovanih ili poznatih,ili veličanstvenih osoba, što će uvećati njihovu sreću, ili će sami biti ti koji šire radost, ljubav, ili donose napredak, ili uzdizanje drugima.

Jupitera u Lavu udružen sa Mladim Mesecom u Lavu ( konjukcija) biće 26. jula 2014. i doneće veće novine i izuzetne prilike, jer je ovoga puta Mlad Mesec koji inače nosi promene, je pod uticajem Jupitera, pa njegovo biva njime obeležen. Time zaopičinje i prvo značajno delovanje Jupitera u ovom znaku. On tada može doneti neku veću novu ljubav, jer pojačava osećanja, a u znaku ljubavi i dece, on povećava priliku za sreću i za pozitivne promene vezane za to. Ovaj tranzit će ili uvećati postojaću ljubav, ili doneti novu mogućnost za radost življenja,ljubavi ili stvaranja, bilo prvog dete, bilo nečega što je veliko, dragoceno, ili vredno pažnje, divljenja, ili što uzidiže, populariše, širi optimizam i prilike za napredak. To je nešto što će omogućiti da započente nešto što dovodi do ostvarenja neke lične sreće, ili prosperiteta, pobede, radosti uspeha, zahvaljujući većim ostvarenjima, ili velikom znanju koje dolazi do izražaja i biva prisutano u javnosti, ili donosi progres, ili donosi uspeh u scenskim zanimanjima, koji dovodi i do popularnosti, ili donosi zadovoljstvo kroz neki luksuzni odmor, gala proslave, ili veličanstvenu zabavu, ili provode i uživanja, za one koji su manje ambiciozni,a više naklonjeni zabavi. Naravno ne svima u period od 27. 07. do sledećeg Mladog Meseca 25.08. koji će biti u Devici, jer će tada promene i najviše osetiti osobe koje imaju neku planetu na početku vatrenih i imati priliku za poboljšanje i na početku vazdušnih znakova (Blizanci, Vage, Vodolije).

Tokom narednih godinu dana Jupiter će biti u Lavu, a to je do 11.08.2015. i on će donositi, kako se bude kretao sreću ili napredak onima koji imaju, planete, u vatrenim i vazdušnim znacima.

Do veće sreće se dolaziti oni koji imaju neku planetu, Jupiter, Veneru a naročito svetlo (Sunce i Mesec), ili Jupiter na sredini Lava, onda kada Jupiter pravi trigon sa Uranom u Ovnu. To će biti nagle promene, neočekivana na neki način, ili promene kroz jedinstvene prilike za pozitivne promene, naglu sreću, ili iznenadni podvig, napredak septembra 2014. i ponovo juna 2015.

Jupiter u Lavu će pre toga krajem oktobra i slabije početkom novembra 2014. biti u kvadratu sa Saturnom u Škorpiji, što umanjuje njegov povoljan uticaj, smanjuje šansu za sreću, odnosno da bi došlo do pobede, ili uspeha u nečemu traži više zalaganja, uponosti, puno rada jer će dispozitor Saturna u Škorpiji tada biti Mars u Jarcu. Sunce u Škopriji koje je dispozitor Jupitera u Lavu oko 13. 11. biće u kvadratu sa njim, što može doneti da preterivnja, kod nekog preteranog ponosa, ili nerazumnosti, ili trošenja novca, ili u zadovoljstvima, što može doneti neku vrstu gubitaka, ili poraza, ako ne možete da to sprečite, odnosno prepustite se nekom vidu neumerenosti.

Dok je Jupiter u Lavu pratićemo aspekte Sunca, koji su ti koji će uvećavati prilike za ostvarenje nečege, čemu Jupiter u Lavu teži, bilo to ljubav, bilo rođenje deteta, ili neke veće uspehe, finanansijke dobitke, ponekad i bez većeg truda, kroz srećne prilike, ili igre na sreću, ili na lak način, ili ostvarenje neke veličanstvene pobede, koja donosi popularnost i slavu na nekoj vrsti scene, bilo pozorišne, bilo vezane za zabavu, estradu. On je taj koji može da pomogne da se neko uzdigne, postane slavan, čak postane zvezda. Jupiter će u povoljnim aspektima sa drugim planetama, prilikom svojih tranzita donositi prilike da se to ostvari.

Jupiter u Lavu će uzdići neke više, druge manje, ako se prepuste ponosu i aroganciji, ili nekom vidu neumerenosti, dok će one najsrećnije da učini srećnicima, dovede do vrha , ili doneti da zasijati zlatnim lavovskim sjajem na životnoj, ili nekoj drugoj pozornici.

понедељак, 14. јул 2014.

Aktivni ugalj – drevni čudotvorni prahAktivni ugalj je vrsta uglja koja se hiljadama godina unazad koristila u medicinske svrhe. Mi vas danas upoznajemo sa svim lekovitim svojstvima ovog čudotvornog praha.
Kad kažemo ugalj ne mislimo na ostatke poslednjeg roštilja nego na posebnu vrstu koja je potpuno bezbedna za konzumaciju i ne sadrži nikakve mirise ni ukuse.

Aktivni ugalj se obično pravi od kore kokosovog oraha ili bambusa koje se zgrevaju na veoma visokim temperaturama ne bi li promenile svoju strukturu i dobile visoko upijajuća svojstva.
Ovaj snažni suplement se u drevnim kulturama koristio za lečenje od otrova, bakterija, parazita i drugih toksičnih materija u organizmu. Način na koji funkcioniše je veoma jednostavan. Naime sve štetne materije iz tela se jednostavno zalepe za površinu uglja pa ih telo putem bešike eliminiše iz organizma.
Naučno su dokazana mnoga terapeutska svojstva aktivnog uglja, a mi vam donosimo savete kako da ga najjednostavnije uključite u svoj svakodnevni život.
Danas je ugalj dostupan u mnogo različitih oblika kao što su kapsule, tablete, prah ili tečnost. Često se koristi kao deo detoks tretman i za čišćenja debelog creva. Veoma je važno napomenuti da se aktivni ugalj ni na koji nači ne probavlja u vašem organizmu, već samo prolazi kroz vaš digestivni trakt i kao milion malih usisivača čisti sve štetne materije.
Aktivni ugalj će vam pomoći i ako ste preterali sa alkoholom. Popijte čašu rastvorenog uglja pre izlaska i posle. Na ovaj način sprečićete glavobolje i mamurluk. Ovo je dobro znati pre sezone slava i praznika.

Kako nam sve pomaže aktivni ugalj

  • Otklanja tragove lekova iz organizma.
  • Smanjuje oštećenja izazvana holesterolom i kardiovaskularnim bolestima.
  • Uklanja parazite i bakterije iz organizma.
  • Poboljšava zdravlje i izgled kože.
  • Može se koristiti kao pasta za zube pošto ih izbeljuje i uklanja neugodan zadah.
  • Pozitivno deluje na čir želuca.
  • Stotinama godina u Severnoj Americi se koristio za lešenje modrica i kožnih upala.
  • Preventivno deluje na grip, prehlade i ostale uobičajene viruse.
  • Može se koristiti za potpunu detoksikaciju tela.
  • Čisti organizam od takozvanih rekreacijskih droga (opijum, kokain, morfijum).

/lifepressmagazin.com/

Tumor je koš za smeće u koji telo odbacuje otrove – Dr. Slađana Velkov
Kada frekvencija tela padne ispod 58 Hz pojavljuju se simptomi prehlade, na 55 Hz kandida, na 42 Hz rak. Svaka bolest ima frekvenciju, stupanj kiselosti na kojoj će doći do razvoja određenog mikroba što znači da svaki mikrob ima svoju frekvenciju.
Kada dođe do nakupljanja otrovnih materija u tijelu, koje uglavnom unosimo preko hrane, tijelo će ih najprije početi odlagati, prije svega u masnom tkivu koje služi za odlaganje otpada. Što više industrijske i kuhane hrane jedemo sve više ćemo masnog tkiva imati.
Tumor je košara za smeće u koju tijelo odbacuje otrovne materije i stvara ovojnice okolo da bi se izolirala od otrova. Tijelo se neće čistiti od smeća sve dok uzimamo otrovnu hranu jer je preko 90% energije zauzeto varenjem velikih količina hrane kao i eliminacijom otpada.
Kada prestanemo da unosimo hranu makar 1 dan, počeće čišćenje tijela. Tijelo će se čistiti i kada smo na sirovoj hrani, jer se ne troše metabolički enzimi (gorivo za stanicu) na varenje hrane, jer hrana vari samu sebe svojim enzimima koji nisu uništeni kuhanjem. Medjutim, ukoliko mi nastavimo s uzimanjem otrovne hrane, u početku neće biti čišćenja jer organizam troši najveći dio energije na varenje i eliminaciju hrane ali će jednom doći do zasićenja i tijelo će se alarmantno početi čistiti, izbacinati sluz i smeće kašljem, povraćanjem, proljevima, znojenjem…
TRULJENJE U NAMA
U tim trenucima je sva tjelesna energija koncentrirana na čišćenje tijela tako da se hrana koja se pojede neće variti, već truliti u želucu što će dodatno opteretiti organizam i produbiti problem. Još početkom prošlog vijeka su naučnici otkrili i potvrdili u mnogobrojnim eksperimentima da bakterije ne žive samo izvan tijela i napadaju nas, već da žive i nastaju u našem tijelu.
Kada se promatra živa krv, vide se bezbroj sićušnih biona, malih čestica koje plivaju u krvi i iz kojih nastaju mikroorganizmi, koji se također nalaze u našoj krvi. Da, naša krv nije sterilna već se u njoj odvija veoma složen proces metamorfoze mikroorganizama. BION je osnovna jedinica života, orgonske energije čije porijeklo je Sunce, a do nas se prenosi Sunčevom svjetlošću. Nalaze se u živoj materiji, vodi i zraku.
U potpuno zdravom tijelu, ne dolazi do transformacije biona. U bolesnom tijelu, kada dođe do povećane kiselosti organizma iz biona, vrenjem se stvaraju različiti oblici najprije patogenih bakterija, a u kiselijoj sredini dolazi i do transformacije u gljivice.
VELIKE KOLIČINE SMEĆA
To znači da će usljed kiselosti organizma (zbog loše hrane uglavnom) doći do transformacije biona u mikroorganizme. Mikroorganizmi će prilikom dezintegracije ostavljati velike količine smeća iza sebe, što će dodatno opteretiti organizam. Da li su onda mikroorganizmi krivi za našu bolest ili je problem u kiselosti organizma? Da nije bilo patološke, kisele podloge ne bi došlo do razvoja mikroorganizama.
Kada uzimamo antibiotik za ubijanje mikroba, oslobodićemo se privremeno jednog broja mikroba, ali će antibiotici – ANTI BIOS = PROTIV ŽIVOTA uništavati i BIONE na taj način što će dodatno zakiseliti organizam i dovoditi do dalje transformacije u mikrobe. Jedini način da se zaustavi transformacija biona u mikrobe je da se tijelo održava alkalnim. Da li će nešto biti alkalno (bazno) ili kiselo zavisi od stupnja vibracije-frekvencije.

Odredjena vibracija moze mijenjati sve pa i formu nekog bića akumulacijom ili dezintegracijom biona. Sva hrana ima svoju vibraciju. Tako znamo da je prosječna frekvencija ljudskog tijela izmedju 60 i 70 Hz i kada frekvencoja opada i imunioliški sistem slabi.
Kada frekvencija padne ispod 58 Hz pojavljuju se simptomi prehlade, na 55 Hz kandida, na 42 Hz rak. Svaka bolest ima frekvenciju, stupanj kiselosti na kojoj će doći do razvoja odredjenog mikroba što znači da svaki mikrob ima svoju frekvenciju. Supstance sa većom vibracijom će uništiti bolest sa nižom vibracijom.
Tako biva jako važno sa kakvom vibracijom hranu jedemo, udišemo i absorbiramo. Otrovne materije snižavaju našu tjelesnu vibraciju, tako industrijska hrana ima 0 Hz, svježe voće i povrće oko 15 Hz, sušeno bilje do 27 Hz, dok eterična ulja imaju izmedju 52 i 320 Hz što je frekfenca ružinog ulja. Naše misli takodje imaju svoju vibraciju tako da će negativne misli snižavati tjelesnu frekvenciju i dovoditi do bolesti dok nas dobre misli liječe.
BIONI SU NEUNIŠTIVI
Poslije smrti organizma dolazi do dezintegracije materije do stupnja biona tako da odredjena koncentracija biona ostaje nerazgradjena i spremna za kreiranje novog živog organizma. Bioni su neuništivi i predstavljaju osnovnu jedinicu života. Kada se češće čistimo (razboljevamo), organizam će biti zdraviji dok, ako to nije slučaj, može doći do težih poremećaja usljed veoma kisele sredine i dezintegracije velike količine biona. Djeca imaju snažnije mehanizme odbrane i zato su često “bolešljiva” i imaju višu temperaturu od odraslih.
Povišena temperatura je samo veća frekvencija na kojoj mnogi mikrobi ne mogu opstati i činimo sebi loše kada je snižavamo. Zašto se “prehladimo”? Ne razbolimo se od hladnoće već zato što kada nam je hladno dođe do skupljanja krvnih žila na površini tako da velika količina krvi, a samim tim i otrova dospije do vitalnih organa kada organizam reagira time što počinje čišćenje: kašalj, znojenje, povraćanje, proljevi…
Nijedan od ovih načina čišćenja ne treba zaustavljati, već samo omogućiti lakše čišćenje uzimanjem dosta čiste osunčane vode, koja će razvodniti sluz, biti bez hrane 2-3 dana, na svježim sokovima ili samo na sirovoj hrani, udisati čist zrak i odmarati se.
RAZMNOŽAVANJE MIKROBA
Mikrobi se neće razvijati van živog organizma, ali mogu preživjeti neko kraće vrijeme tako da je moguće, da neki mikroorganizam pređe sa nekog čovjeka, na nas. Ukoliko je naše tijelo kiselo, nastaviće da se razmnožavaju u našem tijelu ali ukoliko je naše tijelo bazno, za dan, dva će se raspasti i od njih će ostati samo bioni. Znači, i u tom slučaju kada dobijemo mikrobe od drugih opet sve ovisi od kiselosti (frekvencije) našeg tijela. Što se tiče virusa… virusi su dijelovi RNK i DNK koji nastaju raspadanjem stanica i mikroba. Kada smo kiseli, dolazi do raspadanja stnica, crvenih krvnih zrnaca, mikroba…
Kada se stanica raspadne, dijelovi raspadnutih RNK i DNK – proteinskih djelića, plivaju izmedju stanica u organizmu. Što kiseliji organizam, biće više raspadanja i više proteinskih djelića – virusa. Virusi nisu živa bića i ne razmožavaju se, već se ponašaju kao paraziti i opstaju na račun stanica na koje se prikače. Znači, treba samo podići vibraciju sirovom hranom, gledanjem u Sunce, fizičkim aktivnostima i pozitivnim mislima i sve će biti u redu.
Preneseno sa: aura.ba
Foto: Facebook

Kosmička kuhinja
Kao i sve ostalo i biljke potpadaju pod planetarne uticaje.
Biljke su preko aktivnih elemenata antene koje primaju kosmičke vibracije i transformišu ih u supstance korisne za ishranu i lečenje, na isti način kao što je i ljudsko biće sredstvo za transformaciju grube energije u suptilne i finije vibracije neophodne za dalje kosmičke procese. Takođe se može reći da je čovek alatka za emanaciju energije, a kakva je energija u pitanju zavisi od toga kakav je on sam.
Dakle, fiziologija jeste osnova za viša stanja svesti.
Biljke koje su zasejane u skladu sa kosmičkim ritmovima, bez veštačkih đubriva obiluju kosmičkom snagom, a njihovom upotrebom fiziologija se vraća u balans te telo postaje alatka za višu svrhu, svrhu koja mu je i namenjena.
Ako telo nije zdravo ne možemo govoriti o duhovnom razvoju jer se energija potrebna za više ciljeve i duhovnu evoluciju tada koristi za samoisceljnje.
Ono što unosimo to postajemo, ono što smo, to emaniramo. I, konačno, čime zračimo to i privlačimo.
Kada znamo koja planeta čime vlada i kojim periodima vlada, znaćemo kakva hrana i koje biljke u koje vreme najbolje deluju.
Hrana može biti i lek, ali i otrov...
Stariji ljudi su znali reći: "Nije umro zato što NIJE jeo, već zato što je pojeo"
Kao što treba znati kada sejati biljke, treba znati i kada ih ubirati. Ubrane u periodu koji je u skladu sa kosmičkim zakonima postaju sredstvo za održavanje vitalnosti i isceljenje.
Biljke i planetarna podela
Postoji podela biljaka u 7 osnovnih grupa zavisno od toga koje planetarne osobine preovladavaju u njima.
Tokom 7 dana u nedelji dolazi do izražaja 7 različitih kvaliteta. Sedam planetarnih sila manifestuje se preko 7 vidljivih planeta.
Sedam je dana u nedelji, 7 je tonova u oktavi, 7 je duginih boja, 7 čakri u telu...
U ovih 7 grupa razvrstane su lekovite i začinske biljke i povrće.
Ponedeljak
Ponedeljkom se beru i koriste biljke pod uticajem Meseca čija je uloga vezana za vlaženje i negovanje.
To su povijuše, vodenaste i nabrekle biljke u koje spadaju tikvice, krastavac, patlidžan...
Potočarka, čije je sveže isceđen sok odličan za jetru, pomaže usporavanju starenja, a u tradicionalnoj medicini smatra se da povoljno deluje na mozak i nervni sistem.
Cochlearia offiinalis ili kašikara pomaže kod bolesti mokraćnih puteva, bolesti bubrega, probave i reume, kao i za detoksikaciju čitavog organizma.
Aloa vera se koristi za mnoge kožne tegobe i bolesti.
Bosiljak se koristi protiv kašlja, bubrežnih bolesti, glavobolje i depresije, kod prehlada i upale ušiju.
Kamilica je tradicionalni, narodni lek za stomačne tegobe, grčeve, probleme sa varenjem, gastritis, čireva, za smirenje nervne.
Lan se koristi za probavu, a dinje, lubenice i trešnje za detoksikaciju. Sve su ovo primarne Mesečeve biljke.
Utorak
Utorkom se beru i koriste biljke pod uticajem Marsa čije je dejstvo brzo, toplo i pročišćujuće.
To su biljke ljutog ukusa, crvene boje, bodljikave biljke, kao i biljke pune gvožđa koje pomažu kod malokrvnosti.
Đumbir se najviše koristi kao lek za prehladu i za poboljšanje cirkulacije. Kada se oseti jeza, drhtavica i drugi simptomi prehlade, čaj od đumbira se koristi kao sredstvo za utopljavanje. Primenjuje se za bolesti vožnje, jutarnju mučninu, kod grčeva, zastoja u varenju, nadutosti, mučnine izazvane hemoterapijom, reumatoidnog artritisa, osteoartritisa, gubitka apetita, migrena…
Kopriva se koristi kao lek za čišćenje krvi i protiv malokrvnosti, protiv opadanja kose, reumatizma i oboljenja zglobova, groznice, čira na želudcu.
U ovu grupu spadaju i beli luk, ren i čičak.
Cvekla regeneriše jetru i sprečava starenje organizma. U tradicionalnoj medicini cvekla predstavlja lek protiv anemije i malokrvnosti (Mars).
Paprika (ljuta) je najefikasnija kod problema sa srcem i cirkulacijom, anginom pektoris, preskakanjem srca i aritmijom. Preporučljiva je za svakoga sa cirkulatornim problemima, poput visokog ili niskog krvnog pritiska, viška holesterola, triglicerida i masti, čak i kod proširenih vena.
Gorčica (senf) se koristi za lečenje kostobolje (Mars egzaltira u znaku Jarca) i reumatizma. Takođe povoljno utiče na rad jetre.
Sreda
Sredom se beru i koriste biljke pod uticajem Merkura koji prevashodno deluje na nerve i pluća, ako je iz Blizanaca, dok se Merkurova priroda iz Device vezuje za varenje i creva.
Ovo su brzorastuće, sluzave i zrnaste biljke.
Čaj od sleza povoljno deluje kod kašlja, bronhitisa i plućnog katara (Blizanci).
Komorač se koristi u lečenju kašlja, bolova u grudima, grčeva, loše probave, prehlade, a posebno se preporučuje za lečenje gripa.
Peršun se koristi za umirenje živaca, za ublažavanje bolova i za otklanjanje nadutosti.
Mirođija poboljšava rad želuca, smanjuje arterijski pritisak, reguliše menstrualni ciklus i poboljšava laktaciju.
Luk, pečurke, kao i zob takođe spadaju pod uticaj Merkura.
Četvrtak
Četvrtkom se beru i koriste biljke pod uticajem Jupitera koji deluje na jetru, pročišćuju krv i obezbeđuju balans masti.
Emocija besa utiče na razvijanje problema sa jetrom, a ako se bes potiskuje moguće je da se razvije kamen u žuči. Zbog toga su Jupiterove biljke korisne za oslobađanje od emocionalne napetosti i dovođenje sistema u stanje balansa.
To su slatkaste, aromatične biljke, često krupnih, punih listova.
Artičoka je biljka veoma neobičnih, mesnatih cvetova ljubičaste i sivozelene boje. Koristi kod poremećaja varenja, nadutosti, zastoja žuči, kod povećanog nivoa masti u krvi, kao blag diuretik, a utiče i na smanjenje količine uree. Koristi se za prolećno “čišćenje” organizma.
Paštrnak topi masne naslage. Ova biljka poznata je kao izvrstan diuretik koji uklanja celulit i reguliše krvni pritisak.
Slatki koren sprečava razmnožavanje virusa i širenje u organizmu, pa se može koristiti kod brojnih virusnih infekcija, uključujući hepatitis.
Silimarin se koristi se preko 2000 godina u tradicionalnoj medicini kod oboljenja jetre, slezine i bubrega.
Korišćenje maslačka uključuju smanjenje rizika od bolesti jetre, dijabetesa, poremećaja rada bešike, akni, žutice, raka i anemije.
Metvica, čičkov koren, šargarepa i šećerna repa takođe spadaju pod uticaj Jupitera.
Petak
Petkom se beru i spremaju biljke pod uticajem Venere.
Ove biljke deluju na smirivanje i balansiranje organizma.
Pod uticaj Venere spadaju boranija, grašak, špargle…
Majčina dušica umiruje jak kašalj, a deluje i kao antiseptik koji sprečava širenje infekcije. Koristi kod slabosti i seksualnih smetnji jer pojačava i stimuliše seksualne funkcije.
Uva se koristi kod infekcija urinarnog trakta.
Žalfija je biljka koja leči promuklost, čisti krv, jetru, jača živce, greje želudac, otklanja vetrove, pomaže kod katara i influence, i deluje protiv noćnog znojenja.
Bokvica je dobra za sve one koji imaju malo krvi (ili im je ona loša), slaba pluća i slabe bubrege (Venera), osip na koži (Venera), lišajeve, kašlju ili pate od promuklosti (Venera/grlo).
Neven se upotrebljava kod pojave akni, bradavica, čireva, ekcema i promrzlina.
Subota
Subotom se beru i spremaju biljke pod uticajem Saturna.
Ove biljke hlade, stabilizuju, fokusiraju. Deluju na kosti, kožu, kosu i nokte.
Gavez se u narodu vekovima uspešno koristi za lečenje reume, kostobolje i svih bolesti zglobova, kao i za podmlađivanje opuštene, ostarele i naborane kože lica i ruku ili protiv bora.
Angelika se preporučuje u lečenju kožnih bolesti kao što je psorijaza, ekcem ili vitiligo.
Kamfor se upotrebljava u obliku rastvora i mazila za utrljavanje kod reumatskih bolova, mialgija ili bolova u mišićima.
Čaj od listova oraha preporučuje se za čišćenje i jačanje krvi, jačanje organizma, podsticanje varenja, za ispiranje upaljenih rana, protiv čireva i bubuljica, za ispiranje očiju i usne šupljine, kao i protiv belog pranja. Orahovo ulje kožu štiti od sunca, sprečava preterano isušivanje kože, korisno je protiv opekotina i za jačanje kose.
Celer, blitva i plavi kupus takođe spadaju pod uticaj Saturna.
Nedelja
Nedeljom se pripremaju i beru biljke Sunca. Ove biljke jačaju opštu vitalnost organizma, otklanjaju depresiju i dobre su za kardiovaskuarni sistem.
Koriste ako je u natalnoj karti slabo ili ugroženo Sunce.
Ovde spada i kantrion, koji je poznat kao lek protiv depresije i ginekoloških tegoba.
Hajdučka trava pročišćava i jača krv. Posebno je korisna za lečenje jetre, slezine, gušterače, žutice, groznice, lupanja srca, bolova u krstima i leđima, neredovnih menstruacija, šuljeva, nesanice, raznih osipa i čireva.
Glog povoljno utiče na rad srca i krvnih sudova, reguliše krvni pritisak i stvara zdravi balans u organizmu.
Šipak poboljšava imunitet, čisti bubrege i stimuliše izmokravanje, a pomaže i kod bolova u želucu, da se zaustavi unutrašnje krvarenje i redukuje krvarenje kod menstrualnih ciklusa, dobar je kod avitaminoze, poboljšava cirkulaciju i, uopšte, pročišćava krv.
Pod uticajem Sunca je i karfiol koji sa svojim lekovitim supstancama deluje antioksidantno i utiče na srce, u borbi protiv depresije i nesanice.
Ritam Sunca
Kada se jede ono što nudi trenutno godišnje doba, tada Suncem prolazimo kroz znake Zodijaka.
U proleće treba da podstaknemo rad žlezda i metabolizam, da preduzmemo korake za čišćenje organizma. Tokom leta organizam opskrbljujemo plodovima koji stvaraju krv, jesen donosi biljke koje jačaju odbrambene mehanizme tela, a zimi fiziologija traži kalorije kojima su bogati lešnici, orasi i povrće koje obezbeđuje toplotu.
Da bi se organizam održavao u balansu treba mu davati ono što to godišnje doba nudi, kao i ono što raste na podneblju u kome živimo.
Ljuti i jaki ukusi pripadaju Marsu, slani i gorki Saturnu, sladak Veneri a aromatičan Jupiteru.
Posmatrajući nečiju natalnu kartu možemo mu prepisati i odgovarajuću dijetu samo na osnovu onoga što planete pokazuju. Ako je osoba flegmatična sigurno da joj nedostaje vatrenog elementa ili je slab Mars, te ćemo je uputiti da konzumira biljke koje ojačavaju Merkura i Marsa. Ako su izazovni aspekti između Marsa i Venere, ojačaćemo Saturna koji hladi vatru Marsa i kontroliše Veneru uvodeći red u njene aktivnosti.
Koleriku ćemo dodati Venere jer je isuviše usmeren ka Saturnu te ga treba opustiti.
Sangviniku, koji je ekstrovertan i usmeren ka druženju, ojačaćemo Saturna i Sunce (red i organizaciju).
Melanholiku usmerenom ka razmišljanju (Merkur) ojačaćemo Jupitera (smisao).
Osobi koja je bleda i anemična pojačaćemo Marsa i Veneru.
Nekada su ljudi pratili ritmove prirode i znali intuitivno šta treba da konzumiraju da bi sebe doveli u sklad sa potrebama fiziologije. Ako je čovek bio nadut znao je da ne treba da dodaje hranu pod uticajem Meseca koja izaziva bubrenje, već Marsa koji ubrzava metabolizam i zastoj u varenju.
U današnje vreme jedino preostaje da se pokušamo vratiti prirodi tako što ćemo kroz lično iskustvo proveravati dali će nakon par nedelja primenjivanja prepisane dijete astrologa prestati grčevi u želudcu, nestati depresije ili se regulisati krvni pritisak.

http://profesionalnaastrologija.com/

среда, 09. јул 2014.

Talasoterapija- lečenje morskom vodom, klimom i morskim elementima


Mnogi narodi sveta poznavali su lekovitu moć mora.

Još pre 4000 godina stari su Egipćani koristili ga za lečenje bolesti i odražavanje zdravlja.

Takvo liečenje, zvano talasoterapija, do danas je ostalo popularno zbog svojih iznimnih blagodati za zdravlje.

Toliko je korisno da i sama vlada Francuske, zadivljena rezultatima,  djelomično financira boravak u centrima za talasoterapiju.

Tako štedi na troškovima u zdravstvu, budući da prema statistikama, osobe nakon terapije ne moraju koristiti usluge javnog zdravstva i do šest mjeseci.

U zadnje vrijeme talasoterapija postaje sve popularnija kao učinkovit način za uklanjanje i prevenciju raznih zdravstvenih tegoba.

Koristi se i za pomlađivanje kože ili jednostavno za opuštanje.


Što nudi talasoterapija


Talasoterapija (od grčke riječi thalassa = more) je liječenje morskom vodom, klimom i morskim elementima.

Standardni tretmani u talasoterapiji uključuju obloge i kupke s algama, umatanje u morske trave, vruće kupke s morskom vodom, inhalacije morskim zrakom, podvodne masaže i tuševe.

U centrima za talasoterapiju mogu biti ponuđene i dodatne usluge - aromaterapija, masaže, akupunktura, ayurvedski tretmani, osteopatija i refleksologija.

Talasoterapija koristi i morsko blato - prirodnu mješavinu gline i minerala - u liječenju mnogih bolesti - kroničnih ginekoloških problema i neplodnosti, artritisa i reume te hormonalnih poremećaja.


Tajna ljekovitosti mora


Morska voda sadrži obilje vitalnih elemenata -  vitamina, mineralnih soli, elemenata u tragovima, aminokiselina.

Zahvaljujući brojnim ljekovitim spojevima koji aktiviraju stanične enzime, pokreću se brojni procesi u tijelu, potičući ga na samoiscjeljivanje.

Sastav morske vode sličan je ljudskoj krvnoj plazmi i lako se apsorbira u tijelo, jer se tijekom boravka u vodi otvaraju pore.

To dopušta koži da upije morske minerale i izbaci štetne toksine iz tijela.

Živi mikroorganizmi i minerali u morskoj vodi imaju antibiotski i antibakterijski učinak te doprinose jačanju imuniteta.

Morska voda poboljšava cirkulaciju i izmjenu tvari u organizmu te nadoknađuje gubitak minerala uzrokovan lošom prehranom i stresom.

Ima analgetska i umirujuća svojstva te učinkovito uklanja lokalnu ili opću bol.

Psihički obnavlja i pomaže kod stresa, slabosti i dugotrajnih bolesti.

Poznato je da boravak na obali mora umanjuje simptome ekcema i psorijaze.

Pomaže i kod dišnih bolesti: rinitisa, sinusitisa, kroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, faringitisa.

Kupka u moru djeluje kao tretman ljepote, jer tonira mišiće i proljepšava kožu, pomaže kod mršavljenja i smanjivanja celulita.

Povećava pokretljivost kod bolesti lokomotornog sustava kao što su osteoporoza, reumatizam i artritis.

Dokazano je da boravak na moru ili u centrima talasoterapije pomaže kod mnogih ženskih tegoba - menopauze, neplodnosti, hormonalnih poremećaja.

Smanjuje i vrijeme oporavka nakon operacija i dugotrajnih bolesti te pomaže kod rahitisa i problema s cirkulacijom.


Dobrobiti talasoterapije:

- ublažava dišne bolesti
- pomaže kod artritisa i reume
- tonizira i pomlađuje kožu
- smanjuje celulit
- pomaže brzom oporavku nakon bolesti
- sanira mnoge kožne probleme
- smanjuje napetost i stres
- pomaže kod hormonalnih poremećaja


Centri za talasoterapiju


U blagodatima talasoterapije možete uživati tijekom vašeg godišnjeg odmora na obali mora.

Možete posjetiti i centar za talasoterapiju sa specijaliziranim tretmanima.

U svijetu postoji preko 100 talasoterapijskih lječilišta, uglavnom u Europi i Africi.

U Hrvatskoj centri za talasoterapiju djeluju u Crikvenici, Opatiji, Rovinju i Velom Lošinju.

Takvi centri koriste prirodnu morsku vodu, koriste preparate s prirodnim morskim ekstraktima, imaju u ponudi bazen s morskom vodom i kontroliraju njezinu kvalitetu.

U ponudi mogu imati i masaže, aromaterapiju te ayurvedske tretmane.


Talasoterapija i u vlastitom domuNe brinite ako si ne možete priuštiti talasoterapiju, jer njenu djelotvornost možete otkriti i u okrilju doma.

U tome vam mogu pomoći kupke i oblozi s ljekovitim algama i blatom, dodaci prehrani dobiveni od morskih algi i kupke s morskom soli.

Ako patite od alergija ili dišnih tegoba, posjetite slanu sobu u vašem gradu i uživajte u dobrobitima zraka s mikro-česticama morske soli.

Naravno, za potpun užitak i rehabilitaciju nastojte ipak posjetiti more ili centar za talasoterapiju.

http://alternativa-za-vas.com/