субота, 14. јун 2014.

KAKO DA "UZGAJAMO" SVEŽ VAZDUHKAKO DA "UZGAJAMO" SVEŽ VAZDUH

Postoji neverovatno jednostavan način da obezbedimo čist i zdrav vazduh u prostorijama u kojima živimo.

Ne, ovo nije reklama za neki novi skupi uređaj!

Kamal Mitl iz Nju Delhija ispitao je i dokazao da tri sobne biljke doslovno stvaraju čist vazduh i značajno unapređuju zdravlje.

Iznenadiće vas Kamalovo zanimljivo i efektno izlaganje: reč o biljkama koje dobro poznajete!


недеља, 01. јун 2014.

Monsanto proizvodi - ne kupujte ih
SPISAK GMO MONSANTO PROIZVODA

Za sve koji jos uvek ne znaju ne sta je monsanto;

izvor vikipedija
Monsanto (eng. Monsanto, The Monsanto Company) je multinacionalna kompanija, koja se u prošlosti bavila proizvodnjom hemijskog oružja, čija je sadašnja osnovna delatnost biotehnologija. Monsanto je najveći proizvođačherbicida glifosata, poznatog kao Raundap (eng.Roundup). Monsanto je i najveći proizvođač genetički modifikovanog semena sa tržišnim učešćem od 70% do čak 100% kod nekih kultura. Među najpoznatijim proizvodima je Roundup Ready seme soje, modifikovano da soja može da podnese herbicid Roundup dok sve ostale biljke venu što omogućava proizvodnju bez korova.
Protesti protiv Monsanto GM proizvoda
Kao glavni eksponent genetički modifikovane hrane Monsanto je fokus mnogihantiglobalsitičkih i ekoloških kampanja posebno zbog semena soje i hormona rasta za govedinu. Jer po nekim istraživanjima koji su vršeni u Engleskoj, dokazano je da proizvodi ove kompanije truju i izazivaju razne bolesti kod ljudi, i to se vešto prikriva. Još jedan od problema sa GMO semenom koje proizvodi ova kompanija je i to što kada se jednom zaseje genetički modifikovano seme, na tom zemljištu više ništa drugo ne može da raste, dok je vlasnik semena kompanija Monsanto, koja na taj način postaje "gospodar života".
Po rečima potpredsednika Monsanta iz 1998. godine "kompanija neće garantovati sigurnost hrane koju proizvodi., jer naš cilj je što veća prodaja, a zadatak ministarstva (FDA) je da kontroliše sigurnost."