уторак, 29. април 2014.

Gej parade svojim povorkama skrnave hriscanske zemlje


ХОМОСЕКСУАЛИЗАМ И ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА: Нова Содома и содомити

Homoseksualizam-i-pravoslavna-Crkva-nova-Sodoma-i-sodomiti-grafika-Sodoa-i-Gomora
Зашто хомосексуализам и православна Црква не могу заједно. Содома и Јерусалим, тама и светло, полни разврат и морал. Када содомити без савести и морала марширају грех побеђује.
Параде содомита само су локални сукоби, борбена извидница, епизоде и фрагменти свеобухватног напада демонских сила, како бестелесних тако и телесних, на веру и морал, на оно што човека чини образом и подобијем Божијим, на саму човечност у човеку.
Постоји посебан облик психичке болести – манијакална потреба за прљавштином, када психички болесник прождире сопствене фекалије. У таквом стању свој живот је завршио и познати писац Мопасан, циник и развратник у књижевности. Прождирање прљавштине неке силе данас желе да представе као норму човековог понашања и као право које се штити законом и пендрецима.
Чему тежи необуздана пропаганда разврата? Свакако уништењу или изопачавању хришћанске вере, и то пре свега Православља. Сједињење Содоме с Јерусалимом није могуће. У древна времена пала је Содома, а сада се припрема реванш – напад на Јерусалим. Да би се оправдао култ прљавштине и наказности, треба хришћанство представити као фанатичну, човекомрзачку секту, као што су то својевремено покушавали да учине развратни римски императори, или пак на место хришћанства подметнути некакав религијски сурогат, уништити моралне и духовне темеље хришћанства, претворити га у позоришну представу, заменити хришћанство псеудохришћанством, а Христов Хитон кловновском одећом.

Arhimandrit Rafailo Karelin
О АУТОРУ

 Архимандрит Рафаило Карелин један је од најпознатијих духовника у Грузијској православној цркви, аутор неколико запажених књига (Слава Грузијске православне цркве, Солун 1994; Проповеди, Москва 1997; Изазов постмодернизма, Москва, 1999; Пут хришћанина, Москва, 1999; Црква и свет на прагу Апокалипсе, Москва, 1999; Хришћанство и модернизам, Москва, 1999) и мноштва чланака објављених у грузијским и руским часописима.
Српској читалачкој публици његово стваралаштво предстваљено је књигом Са Христом ка висотама обожења: о подвижничком животу у Цркви, Цетиње, 2001.
Разврат је оружје у борби против Цркве. Непокајани грешник воли таму и крије се у њој од светлости сопствене савести. Душа погођена развратом постаје слепа и глува за духовне импулсе. И као што слепац, који стоји под зрацима сунца, не види светлост, тако и непокајани грешник у цркви не осећа оно најважније – благодат. У стара времена содомитима не само да је било забрањено да се причешћују, него их дуго након покајања нису пуштали у цркву.
Морали су да се моле стојећи на вратима, као пред затвореним вратима Царства небеског. Ако свет буде живео у разврату, градња цркава више неће бити страшна за зле силе, а цркве ће стајати попут надгробних споменика прошле, већ изгубљене духовности. Духовна тама није само одсуство светлости. То је агресивна стихија која обузима човека, то је метафизички мрак самога пакла.
Разврат је уништавање породице. Породица се заснива на узајамном поштовању и љубави. Разврат отуђује људе зато што прљавштина не може да сједињује. Ма како човек ниско пао, његова душа осећа смрад греха, смрад сопственог тела, смрад партнера. Породица се замењује слободним сексом, који је сличан псећем парењу, с том разликом што се пси не баве развратом.
Разврат спречава рађање деце и зато води физичкој деградацији нација и човечанства. Цео човеков живот одражава се на његове гене, оставља свој код и зато се потомци развратних људи рађају с менталним дефектима, већ су подвргнути деградацији. Разврат брише разлике међу половима тако да мушкарац престаје да буде мушакарац с психичким комплексом мушкарца, а жена престаје да буде жена.
У средњевековној књизи «Чекић вештица», коју су написали инквизитори, веома прецизно се разматрају ритуали тајних секти, описује се сексуални однос демона с људима, при чему демон мења своје обличје тако да је час жена, а час мушкарац, и зато транссексуалци постају слични демону. Ту су мушка мушкост и женска лепота претворени у прах и прљавштину. За древне философе код човека је био најважнији разум, за хришћане је то срце, а за хедонисте су то гениталије. У потрази за новим задовољствима транссексуализам дозвољава сексуално општење човека са животињама и притом не види разлику међу њима.
Данас су развратници објавили слободу сексуалних односа са животињама и уколико се не прекине то лудило, за претпоставити је да ће се појавити питање регистрације «бракова» између људи и четвороножних житеља земље.
Кажу да су очи огледало душе. Погледајте у очи развратника и видећете прљавштину, која плива дубоко у њима, као одраз прљавштине која се накупила у души. Лепота има мистичан смисао и управо у том смислу лепота ће спасити свет. Лепота је једна од одлика самога Бога, док је наказност својство демона. Па ипак содомити нису зли дуси, него су људи, генетски наша браћа и сестре. И зато уз сву одвратност коју осећамо према њиховом греху, треба и да их жалимо, да нам буде жао што су сами себе лишили духовне радости и душевне лепоте. Због душе тих несрећних људи, који су слични самоубицама, треба да се боримо не само против разврата, него и против демонских сила.

krstenje9813_n

Шта треба да чинимо?


Хришћанин је дужан да својим животом покаже пример чистоте и целомудрености. Мора се борити против греха, почев од сопственог срца, треба да се труди да задобије благодат, која све више напушта земљу. Доказ тога су невидљива сила благодати и очигледан пример јер и међу содомитима многи осећају своју духовну катастрофу, мучи их стање у којем се налазе, али се потчињавају греху, као нека бића погледу змије. Неокајани грех често се претвара у очај; човек престаје да верује да је за њега могуће спасење, да може да се промени и зато се још жешће баца у понор тог греха. Само добронамеран разговор може грешника дирнути у срце и пробудити његово срце, док прекори и увреде у већини случајева само изазивају још већу огорченост код човека.
Треба имати на уму да осим земаљског плана постоји и духовни, метафизички план, на којем се сумирају добро и зло које се догодило на земљи, а затим се то добро и зло поново враћају назад, на неки начин се персонифицирају у догађаје овоземне историје, сличне час благослову, час проклетству. Зато треба да се молимо Исусовом молитвом која ствара невидљив фон и духовну атмосферу за деловање благодати.
Апокалипса се мора испунити. Историја се не може променити, али се зло може зауставити. У свим ситуацијама хришћанин пре свега треба да остане хришћанин и да се потруди да његово срце буде она тачка у којој се небо спаја са земљом. Само хришћанин који је подвижник може да ослаби демонску силу и да разагна метафизичку таму којом је обавијена Земљина кугла.
Хришћанин је дужан да се свим средствима и на сваки могући начин бори против разврата. Мора се супротставити масовном изопачавању људи, између осталог и парадама содомита који својим поворкама у хришћанским земљама скрнаве земљу орошену крвљу мученика. Хришћанин има и религијску и грагађнску дужност да и своју породицу и народ штити од неморала. Посебно децу морамо чувати од содомита, као од некакве духовне заразе, зато што се разврату учи још од малих ногу. Треба се бунити у законским оквирима, треба разоткривати демонску суштину разврата, посебно содомског греха. Морамо бити проповедници хришћанства, с тим да наше речи буду потврђене примерним животом, јер ће само тако имати духовну снагу. Али ако човек говори против содомије, а након тога мирно седне испред телевизора или компјутера и почне да ужива у сценама разврата, његове речи биће сличне грому без кише који није у стању да напоји жедну земљу друге душе.
Грех није само човекова лична ствар, као што покушавају да нас убеде, него се шири на невидљив начин и погоршава душевно стање људи који су у контакту са грешником. Примећено је да чак и биљке реагују на оно што човек преживљава, као и то да сатанистички звуци рок музике и хеви метала погубно делују на жива бића, и то тако као да шире смртоносну радијацију. Насупрот томе, воће које расте у близини цркава и манастира има посебан укус, а вода из извора који се налазе на светим местима постаје лековита. Кад комуницирамо с неким човеком, ми улазимо у невидљиво поље његове енергије. Зато нам дружење с неким људима даје још више снаге, као да нам обнавља и душу и тело, док нас други људи угњетавају и просто уништавају током дружења. Човекови поступци и стање његове душе остављају трага на околину.
Неки станови делују умирујуће на душу и човек се у њима осећа тако добро да не жели да оде из њих, док у неким просторијама човека обузима таква узнемиреност да жели што пре да напусти то место, да просто побегне јер му се чини као да се ту налазе некакве авети или као да је то место уклето. Зато параде содомита, које подсећају на поворке победника, с мистичне стране могу се посматрати као ритуално скрнављење улица и градова.
gej-rim-afp6_origh
Хомосексуализам је грубо вређање човековог тела и његовог семена. Зашто је у Старом Завету било толико цењено рађање деце и зашто је неплодност сматрана несрећом за породицу? Зато што је рађање деце било повезано са очекивањем Месије. Шта је означавао обред обрезања? Означавао је посвећивање својих потомака Богу. Ако се човек закуне у своје потомке, та заклетва није се смела нарушити јер је то била најстрашнија заклетва. Човеково семе је концентрат живота, чудо које људски ум нити је могао нити може да схвати, тајна коју до краја неће открити ниједна наука. Зле силе свете се човечанству због Христовог доласка на земљу и демон од својих присталица захтева да му предају своје семе. У сатанистичким сектама постоји обред давања свог будућег детета самом сатани. На баханалијама вештица разврат је био обавезан ритуал, а људски ембриони приношени су на жртву ђаволу и од њих су припремана јела за чаробњаке и вештице. Зато је разврат на метафизичком плану ритуално скрнављење семена и демонизација човека.
У жељи да оправдају разврат, неки људи говоре да је хомосексуализам повезан са хормоналним поремећајем и да зато на содомита треба гледати као на болесног човека. Али то није тачно. У већини случајева не делују хормони на психу, него психичко стање делује на ослобађање хормона; например при некој опасности или током стања гњева у крви се мења хормонална слика, али не може се због тога оправдавати насиље или убиство.
Људи се не рађају као хомосексуалци, него то постају. Тај грех је неприродан и туђ човековој природи. То је побуна против воље Божије и промисла Божијег, избор вечне смрти, тајни савез који је душа потписала са сатаном. Зато параде содомита уопште нису декларисање за људска права и слободу, него пропаганда разврата и насиље над моралом и савешћу народа.

понедељак, 28. април 2014.

RECEPT PROTIV UMORA DR. MALAHOVA: U PEPELJARU STAVITE LIST LOVORA, ZAPALITE I UDIŠITE!
Malahov savetuje da se oslobodimo umora na sljedeći način:

Uzmite osušeni lovorov list ( koji se prodaje kao začin), i stavite ga u pepeljaru. Zapalite ga. Zatim izadjite iz sobe na desetak minuta. Kad se vratite, lovorov list je izgorio, a soba je puna mirisnog dima, koji stvara posebnu atmosferu. Lovorov list sagorjevanjem oslobadja specifične isparljive materije, koje nam pomažu da ublažimo umor i da se opustimo.

Lagano ih udišite i osjetićete kako se opuštate.

aura.ba

U MOĆNOJ BIBLIJI SU RECEPTI ZA IZLEČENJE SVIH BOLESTI


Lek u Bibliji
Dr Ričаrd Šulc postаo je svetski poznаt lekаr primenom drevnih i jednostаvnih tehnikа lečenjа koji su još pre 3.500 godinа zаpisаni u Bibliji.

Dobijаm pismа iz celog svetа i ljudi su veomа zаdovoljni sа primenom jednostаvnih tehnikа izlečenjа koje opisujem u mojoj knjizi i nа video mаterijаlimа. Jа ne želim dа krijem svoje znаnje. U knjizi sаm sve detаljno objаsnio tаko dа svаko može dа ozdrаvi vrlo brzo u kućnim uslovimа, а dа mu jа nisаm ni potrebаn.

U pitаnju su jednostаvne tehnike čišćenjа orgаnizmа, а oni koji su mаlo vredni, mogu sаmi dа prаve biljne prepаrаte  – tinkture, umetke i obloge, i dа ih primenjuju. Dаo sаm sve recepte i objаšnjenjа.
Intervju vodio: dr Nikolа Marković

Postoji lekаr koji tvrdi dа „ne postoje neizlečive bolesti“. Ovаj lekаr tаkođe tvrdi dа jedini ljudi koji ne ozdrаve od svojih bolesti jesu oni koji ne žele dа menjаju svoje loše životne nаvike. Verovаli ili ne, ovаj lekаr kаo osnovu u svom medicinskom rаdu koristi drevne principe higijene i izlečenjа koji su zаpisаni pre više hiljаdа godinа u Bibliji.Lek u Bibliji

Doktore Šulc, ljudi su jedini bolesni orgаnizmi u prirodi. Zаšto je to tаko?

- Isprаviću vаs. Nisu ljudi jedini bolesni, već su bolesne i biljke i životinje koje su pod uticаjem bolesnog čovekа. Glаvni uzroci bolesti su neаdekvаtno stаnište, nezdrаvа ishrаnа i promаšen cilj u životu. Čovek je stvoren dа živi u prirodi, dа se bаvi fizičkim rаdom, dа se kаo biljojed hrаni svežim biljkаmа i dа uživа u аmbijentu svoje mnogočlаne porodice.

Sаvremeni čovek je izаbrаo dа živi vаn prirode, u prljаvim grаdovimа, bez fizičke аktivnosti, dа se hrаni prerаđenom i otrovnom hrаnom, kojа je u velikoj meri životinjskog poreklа, а glаvni cilj mu je trčаnje zа novcem kojim će kupiti otrov koji uništаvа njegovo zdrаvlje i njegov život.

U tаkvom životu čovek nemа prijаtelje i pošto živi potpuno neprirodno logično je dа oboljevа od depresije, kojа ustvаri predstаvljа upozorenje telа, kojim se bolesno telo obrаćа čovekovoj sаvesti i kаže: „Jel ti hoćeš dа me ubiješ?“


Očistite i podmladite organizam pomoću mlade pšenice!
Očistite i pomladite organizam pomoću mlade pšenice!

Dolaskom lepih sunčanih dana nastupa idealno vreme za čišćenje organizma od toksina.
Među najboljim načinima za to je kura s jednim od najsnažnijih sredstava za detoksifikaciju – pšeničnom travom, odnosno mladom pšenicom.
Pšenična trava deluje poput čiste sunčeve energije, a 7,5 grama ima jednaku nutritivnu vrednost kao i 175 grama sargarepe, salate ili celera.
Njene sposobnosti čišćenja organizma bile su poznate još od doba faraona.
Danas, kada se svakodnevno suočavamo sa stresom, zagađenim okolišom, štetnim zračenjima i nezdravom hranom, njeno detoksikacijsko delovanje je aktualnije nego ikad.
Ako se osećate umorno, teško i dekoncentrirano, čišćenje organizma pšeničnom travom vam može pomoći ponovno vratiti energiju i poboljšati zdravlje.

субота, 26. април 2014.

Цитати Др Слађане Велков о млеку…


Цитати Др Слађане Велков о млеку…
Др Слађана Велков (17:12):
“… Исто тако можемо рецимо поменути дијабетис код деце, значи онај дијабетис тип 1. Данас је у медицини, значи, чак има толико написаних књига, значи то је факт, који су професори на факултетима писали о том дијабетису типа 1, који је узрокован крављим млеком!
То је врло једноставна болест за схватити. Значи, зашто, какав је процес за настајање дијабетиса?
Тако што протеини крављег млека имају сличну молекуларну структуру као молекули у панкреасу. Тако да када ви, односно када дете узме кравље млеко, пошто је то страно тело за наш организам, јел тако, то није хумано млеко, то су страни протеини и тело ће лучити антитела да би се борило против тих антигена, значи против страних протеина, и у исто време када уништава те стране протеине, уништаваће и ћелије панкреаса!
Тако да дијабетис мелис типа 1 је уствари ауто-имуна болест и врло једноставно се лечи тако што се дете углавном храни сировом биљном храном, сунча и… пар животних навика, значи не једе индустријску храну, животињску храну, и за пар месеци, негде више, негде мање, зависи колико је времена потребно за регенерацију панкреаса, доћи ће до потпуне нормализације”!
……….
Др Слађана Велков (38:44):
“Поменула би ту такође и млеко, као један од изазивача болести у низу, а то кажем због тога што ни једна животиња не пије млеко после периода дојења, осим човека! А зашто је то битно, па зато што наша деца између 3 и 5 године лагано губе ензиме за варење млека. ТАКО ДА МИ ОДРАСЛИ ЉУДИ НЕМАМО НИКАКВЕ ПОТРЕБЕ ЗА МЛЕКОМ, млеко је створено за бебе, животиње бебе , ми немамо никакве потребе за млеком. Ми немамо ензиме за варење млека, неко више неко мање, због тога имамо и све те такве проблеме са варењем када узимамо млеко и млечне производе. Такође, ни једна животиња не пије млеко друге животиње, осим човека….”
………..
Др Слађана Велков (45:50):
“Млеко изазива слабе кости, то је факт. Многи научници, многи лекари су написали читаве студије о томе, значи то је факт, непобитан факт! Јер, истраживања су рађена на ту тему. Значи, због чега то кажем, зато што наше тело може примити само 30 грама протеина дневно. Када ми једемо класичну једну да кажем западњачку дијету, значи млечну дијету, онда узимамо некада негде око 130 до 150 грама дневно протеина. Али наш организам може само 30 грама примити, тако да ће сав вишак тог протеина отићи у јетру да се разгради. Продукт те разградње је сумпорна киселина која је веома агресивна и мораће да се избаци из тела.
Али не као таква, значи, мора се наћи неутрализатор. И неутрализатор који тело користи да би неутралисало ту сумпорну киселину и избацило је, је уствари калцијум. Извличи калцијум из костију и зуба, и ми то у медицини зовемо “Протеином индукована хиперкалцијурија”, значи појачано избацивање калцијума мокраћом због превеликог уношења протеина. И то постоји као синдром, као факт у књигама, међутим, мало се о томе говори

петак, 25. април 2014.

Најлуђе изјаве пацијената


lekari

Доктори са Уролошког одељења болнице у Земуну скупили на десетине смешних питања и коментара пацијената који су имали “смешну мокраћу”, “боли их дупна кост” или имају “прашину у бубрегу”
Веровали или не, ово су “бисери” пацијената, са којима се свакодневно суочавају лекари Уролошког одељења болнице у Земуну. Др Александар Ревишин и петорица његових колега редовно су бележили све занимљивости и на крају их објавили.
Телеграф преноси најзанимљивије изјаве.
- Снимали ме на ниском нивоу.
- Мушка жила ми све мања и мања.
- Осећам несебично мокрење.
- Лоше стојим са простатутом (простатом).
- Тако ме ту лецке жицне, а синовац ми ради у статуту (Институту).
- Не могу да мокрим у дубећем ставу.
- Побацила сам камен из бубрега.
- Доктор: “Немојте седети на хладном”. Пацијент: “Ми политичари имамо Политику и ја увек седим на њој”.
- Болови су прилично ужасни.
- Имао сам запаљење бубрежног мишића.
- Јаја ми се угрудвала.
- Докторе, много сам разочаран. Овај мој вршњак ни главу да дигне.
- Имала сам профилактички шок.
- Да то није можда спонтани рад бубрега?
- Имала сам смешну мокраћу.
- Имам апострофију тестиса.
- Доктор: “Спремите се за преглед” (ректални). Пацијент: “Хоћу, хоћу, али само да буде братски”.
- Имам ведрији тестис.
- ОН: “Имам ванматерично ронично запаљење”.
- ОН: (после ректалног прегледа): “А ви тако мене на брзину…”
- Ја сам паничар и бојим се да ми се простата не нагомила у канале.
- Доктор: “Увече да одседите 10-15 минута у топлој води”. Пацијент:”Је л’ на пенису?”
- Доктор: “Јесте ли видели оком крв у мокраћи?” Пацијент: “Да, пре неки дан су ми биле крваве очи”.
- Био сам на прегледу простате и гледао ме неки доктор, али ја право да вам речем, не знам чиме ме је прегледао.
- Добио сам плазму (клизму).
- Имам ладан бол ту од доле.
- Имам текст оптерећења срца.
- Код вас ради др Будимилаја? (Будимлија).
- Боле ме бубрези. Можда је од кајша од панталона.
- Излази ми сок из чмара.
- У сперми имам неке грудве које су тврде. Ма не да су тврде него ТВРДЕ.
- Пацијент: Да ли ради др Нивелин? (Ревишин).
- Пацијент: Хоћу код др Шкоро? (Коштро).
- Пацијенткиња: “Молим Вас, где је овде интимна нега?”
- Имам пластични срчани зализак.
- Кад свршавам, леви тестис оће да ми изађе кроз пенис.
- Албанац који је био на много прегледа: “Био сам иди ми – дођи ми”.
- Понекада ми мокраћа просмуди.
- Доктор: “Јесте ли имали столицу” Пацијент: “Па тако мало прднем, мало литнем”.
- Боли ме простака.
- Ма пустите ме код мушког гинеколога, само да питам нешто.
- Штуца ми главић.
- Имам киселе болове ту доле.
- Ухвати ме малаксија.
- Знате, не пресвлачи ми се кожурица.
- Само једном сам имао растур.
- Доктор: “Је ли вам то од рођења?” Пацијент: “Не, то је још од пре.”
- Рекао ми је др Николић да болујем од простоте.
- Имам тужне болове изнад левог јајета.
- Лечим се код др Ниџе (др Николић).
- У стомаку ми грми, пуца и лупа.
- На мом имам бело прање.
- Имам грозне пекове.
- Није дошао до изражаја.
- При мокрењу попустим и уназад.
- У чмару ми кључа вода, а око уда као да су мрави.
- Нешто ми је доле сврабљиво.
- Имам печење на врху удета.
- Кад извршим ерупцију (ерекцију).
- Пре сам пиш’о по два фата (фат = 2 метра).
- Ја се базир’о на ишијас, а оно испали бубрези.
- Повредио сам штаницлу (скротум).
- Отичем испод очију, а ништа ми није влажан стан.
- Имам обешеност јајета.
- Лично га пече кад мокри.
- Ја вас скромно поштујем.
- Била је код гастриолога.
- Немамо пропуст мокраће.
- Што мали ми више, а он ми ладан и обрнуто.
- Енергичан је на лекове.
- Пече је ангина (вагина).
- Имам огорчене болове.
- Дошао сам да скинемо тикету (катетер).
- К’о коња кад понудиш да пије воде, тако и ја њега понудим и он увек пиша.
- Пече ме мушка полна цев од пола па напред.
- Болови нису јаки, али су зато тупи.
- Уфати је овдан (слабине), а онда уфати у стомак па састави се са главом и падне у несвест.
- Имам мучнину у пенису.
- Ординирана је дубока клизма која је уродила плодом (хирург).
- Био је лепота 16 цм. Сада је покварен и ја сам поражен (импотентан).
- У маленкости (младости) ми је јаје било веће.
- Имао сам неку прашину у бубрегу.
- Вршњак ми се искривио.
- На мишицу (пенис) ми се нешто бело фата.
- Боли ме тањиште (слабине).
- Пече ме органски пол.
- Боли ме десна моштаница.
- Имам болове у гузној дупљи.
- Змицка ми кад идем.
- Боли ме десни ротар (уретер).
- Повраћао сам и напред и назад.
- Има скренозу (склерозу).
- Прво ми кврцало, а онда сам имао два препада бубрега са севањем у тестис.
- Боли ме лева дупна кост.
- Налетео сам на неку хонорарно, па ми кеса нема пад, а рупа од мокраће се проширује.
- Лично ме кичма боли.
- Треба ми рецепт и лек за природни покрет.
- “Шта пијеш?” “Пет на око” (5-НОК).
- На сваки месец дана имам плод са женом.
- Ујутро осетим замор левог бубрега (правник)
- Зуји ми у јајима.
- Био сам код др Дервиша (Ревишина).
- Добио сам мало мутне воде…
- Доктор: “Због чега сте дошли?” Пацијент: “Због одоздо”.
- Пре два месеца смо извадили тикет, па сада опет тешко мокримо.
- Циганин: “Имао сам собу 3X3 па смо се ******, да извинеш ко мршаве свиње. Како год се окренем ноћом, она ствар ми пред носом”.
- Боли ме десни тенис.
- Простата ми влажи и швицује, нарочито с десне стране.
- Иначе, ја сам болесник на левом бубрегу.
- Пијем фанфуле и так’е лекове.
- На врху природе, да извинете, хладно ми је као лед, а онда ми је хладно и око срца.
- Заболе ме кичма тртаница.
- У уротракту нису нађене бронхиексазије (рентгенолог).
- Иде ми врућа пара из задњице.
- Па шта да радим, морам да једем, мокраћа тражи своје.
- Пацијенткиња: “У мокраћи имам ешин коли и болујем од цисто – бешике.”
Иначе, једна од докторки из београдске Хитне помоћи Душанка Стевовић Гојгић такође је саставила књигу од занимљивих и смешних изјава пацијената, попут оне: “Докторе, овде гори неко ђубре од човека”.

(Телеграф)

среда, 16. април 2014.

Biodinamički vrt
Biodinamički vrt: Uzgojite raznolike biljke na istom nekultiviranom tlu za dobrobit okoliša

Dvadesetih godina prošloga stoljeća skupina poljoprivrednika zabrinutih zbog ugroženog zdravlja tla, biljki i životinja potražila je savjete Rudolfa Steinera, poznatog antropozofa i čovjeka koji je čitav život posvetio istraživanju sila prirode.
Tako su začeti glavni principi biodinamičkog uzgoja i vrtlarstva - jedinstvenog pristupa agrikulturi koji povezuje ekologiju poljoprivrednih organizama s čitavim svemirom.
Otada se taj pristup stalno razvija, a najviše su ga razradili Marija i Matthias K. Thun.
Cilj biodinamike je od poljoprivrednoga gospodarstva stvoriti samoodrživi organizam.

уторак, 15. април 2014.

Prirodni antibiotici


Zemlja koja unistava svoje skolstvo


четвртак, 10. април 2014.

RUZMARIN POBOLJŠAVA PAMĆENJE


И стари травари и Шекспир тврдили су да мирис рузмарина побољшава памћење, а научници су доказали да су били у праву.
RUZMARIN17
Стручњаци указују да, ако се удахне мирис те лековите биљке, памћење се може повећати за 75 одсто.
Портал Магазин преноси да је истраживање психолога на британском Универзитету Нортумбриа показало да етерично уље рузмарина помаже у јачању дугорочног памћења и концентрације.
Према речима лекара, то откриће би могло да помогне онима који заборављају да узму лек или онима који заборављају важне годишњице.
Низ тестова показао је да етерично уље рузмарина повећава шансе за чак 75 одсто да се присете неког задатка у поређењу с људима који нису били изложени том мирису.
Вођа истраживања др Марк Мош је рекао да су претходна истраживања показала да арома рузмарина побољшава дугорочно памћење и психичке способности.
Мош каже да се тим током истраживања фокусирао на способност мозга да се у тачно одређено време сети неких заказаних обавеза, што је кључно за свакодневно функционисање.
Пар капи етеричног уља рузмарина распршено је у соби за тестирање само пет минута пре него су волонтери ушли у просторију и док су се они који су били изложени мирису рузмарина присетили да обаве седам задатака, остали су се сетили тек четири и то много спорије.
У савременој биљној медицини рузмарин се користи и као благи аналгетик и то против мигрене и пробавних проблема.
 
(Танјуг)

понедељак, 07. април 2014.

Nedeljni horoskop od 07. do 14. aprila 2014
I ove će se sedmice još jednom Sunce oglasiti, ali ovog puta će u jednom trenutku biti glasnije i intenzivnije. Sada se ego i strasti prepliću – emocije su jake, ali ponos je još jači. Sunce će iz Ovna napraviti opoziciju sa retrogradnim Marsom iz Vage, pa se konflikti u emotivnim odnosima mogu javiti. Tvrdoglavost i uporno nametanje svojih stavova biće potpuno pogrešan put za rešenje bilo kakvog nesporazuma. Ove sedmice nema Merkura sa Saturnom da vas „uzemlji“, jer će već prvog dana Merkur ući u znak Ovna i napraviti još veću pometnju u odnosima.
Ali, ko je uspeo da prošle nedelje nađe načina i usmerio vatru u sebi, sada će samo dobiti podršku neba, jasan i konkretan cilj i put kojim treba ići, bez prepreka i ograničenja (Merkur u Ovnu).

ALOE VERA eliksir mladosti
Upravo se u Beogradu održava sajam cveća u parku Manjež. Sin mi je kupio prelepu biljku Aloe veru... Potražila sam kako se uzgaja i našla divan tekst o ovoj lekovitoj biljci.. Iako postoji više od 400 vrsta, samo četiri od njih imaju lekovita svojstva - Aloe ferro, Aloe saponaria, Aloe arborenses i Aloe perrvi. Aloja vera je polupustinjska kaktus biljka iz porodice ljiljana. Ima jedinstvenu biohemijsku strukturu i jedinstven način spajanja vitamina (A, C, E, B1, B2, B3, B6 i B12), minerala (kalcijum, fosfor, kalijum, natrijum, gvožđe, hrom, bakar, cink i selen), enzima (peroksidaza, amilaza, katalaza, lipaza, celulaza, karboksipeptidaza, amilaza i alkalna fosfataza) i aminokiselina. Aloe veru ne treba posebno predstavljati, čak ni u našoj kulturi koja ne favorizira prirodne lijekove i preparate, svi znaju koliko ekstrakt ovog jednostavnog sukulenta pozitivno utječe na obnavljanje i zaštitu kože, no zapravo to je gotovo sve što javnost zna o biljci koja osim nevjerojatnih nutricionističkih svojstava ima toliko ljekovitog utjecaja na ljude da s pravom zaslužuje prastari naziv „biljka lijek za sve.“
Osnovne odlike Aloe vere

среда, 02. април 2014.

Prirodni lekovi za hipotireozu


RECEPT Dr KNJAZKINA : KAKO DA PODSTAKNETE RAD ŠTITNE ŽLEZDE


Ovaj recept nam je dao Igor Knjazkin, čuveni lekar iz Sankt Peterburga,  u emisiji o zdravlju na Prvom programu ruske televizije. Treba ga koristiti kod snižene funkcije štitne žlezde.
Uveče, pre  odlaska u krevet uzmite glavicu crnog luka i presecite je na dve polovine, tako da sok curi iz nje.
Štitna žlezda se sastoji iz dva režnja, levog i desnog, koji su povezani suženjem-istmus (latinski naziv: isthmus). Laganim, kružnim pokretima, izmasirajte ovim polovinama crnog luka prvo jedan režanj štitne žlezde, pa onda drugi. Zatim, bez ispiranja vrata, lezite u krevet, da ovaj sok deluje preko noći. Ovo je jednostavan način, kojim se  potpuno  bezazleno, bez štete za zdravlje, podstiču funkcije štitne žlezde.

kniazkin
Doktor medicinskih nauka Igor Knjazkin
foto; onfit.ru


ŠTITNA ŽLEZDA I EMOCIJE -savet dr. Torsunova za poboljšanje stanja


Doktor Oleg Torsunov savetuje svima, koji imaju problema sa štitnom žlezdom, a posebno pacijentima sa smanjenom funkcijom štitne žlezde, da pomognu svom obolelom organu tako što će da – pevaju.
On kaže da  su štitna (štitasta) žlezda i uopšte, ceo endokrini sistem, tesno povezani sa ljudskim emocijama, posebno sa emocijom ljubavi. Štitna žlezda boluje kod osoba koje  snažno  preživljavaju sve što im se dogadja, koje  na loše postupke  drugih odgovaraju se osećanjem duboke povredjenosti i ogorčenja.  Negativne emocije  ostaju kao zaledjene u organizmu,  sakupljaju  se u štitnoj žlezdi i ona počinje da boluje.
Emocije moraju da budu pokretne. Oslobodite se nagomilanih negativnih emocija – pevanjem. Zvuk  ih vrlo lako iznosi iz organizma.  Doktor Torsunov kaže:
„Pevajte. Pevanje će učiniti da popuste emocionalne stege u štitnoj žlezdi.Čvorići u štitnoj žlezdi nestaće sami od sebe. Pevajte  vesele pesme, bez obzira kakve probleme imate i kako ste raspoloženi. Pevajte  sa radošću i  ljubavlju. Stalno pevajte, plešite, radujte se drugima, usrećujte druge i ozdravićete!“

LEČENJE ŠTITNE ŽLEZDE LEKOVITIM TEKSTOM AKADEMIKA SYTINA


Georgij Sytin je čuveni ruski naučnik, autor efikasnih lekovitih tekstova za samoprogramiranje iscelenja organizma. Njegova  tehnika SOEVS, razradjena je u oko 50 obimnih naučnih radova, sa oko  20 000 lekovitih tekstova. Odbranio je doktorske disertacije iz oblasti medicine, psihologije, pedagogije i filozofije.
Za vreme Drugog svetskog rata bio je veoma  teško ranjen, lekari su tvrdili da je potpuni  invalid i da  mu nema spasa. Tada je počeo da radi na kreiranju lekovitih tekstova, kojima se u potpunosti  izlečio. Nadalje, pomoću njegovih lekovitih tekstova izlečile su se hiljade ljudi.
To je tehnika, zasnovana na sposobnosti čoveka da rečima pomogne svom obolelom organizmu. Lekoviti tekstovi angažuju naša osećanja, jačaju snagu misli,  mobilišu našu volju, stvaraju visoku koncentraciju snage volje i  usmeravaju našu volju da usvoji tekst i da na taj način pomognemo sami sebi.
TEKST ZA OPORAVAK ŠTITNE ŽLEZDE
,,U moju štitnu žlezdu Bog uliva novi, mlad, energičan, veseo i radostan život. Novi, mlad, radostan život ispunio je moju štitnu žlezdu. Nov, mlad život radja novu, mladu, Bogom danu, zdravu strukturu štitne žlezde. Bog uliva u moju štitnu žlezdu  sveto, Božansko isceljenje, koje radja Bogom stvorenu, Božanstveno zdravu strukturu moje štitne žlezde.
Cela moja štitna žlezda se ponovo radja, mlada, 18-godišnja,  Bogom stvorena, sa Božanstveno zdravom gradjom. A moj imuni sistem sa gigantskom, Božanstvenom energijom, rastvara sve čvoriće u mojoj štitnoj žlezdi. Svi čvorići u mojoj štitnoj žlezdi se smanjuju, iščezavaju, zauvek nestaju bez traga.
Sve strukture moje štitne žlezde Božanstveno regenerišu Bogom stvorenu mladu, 18-godišnju, zdravu gradju.  Moja štitna žlezda oživljava, fizički ojačava, cveta. Moja štitna žlezda Božanstveno pravilno, energično izvršava u mom organizmu sve svoje mnogobrojne funkcije. Kao bljesak munje osećam da sam apsolutno zdrava, potpuno zdrava, idealno zdrava, vesela, lepa, puna zdravlja i snage.,,
…..
Najbolje je ako ovaj  lekoviti tekst akademika Sytina pročitate – snimite u mobilni telefon (ili kompjuter) i onda ga slušate mnogo puta tokom dana, dok se krećete ili radite po kući, ili po ulici,  ili  ste u gradskom prevozu…
Dok slušate tekst i ponavljate ga u sebi, zamišljajući to što čujete,  programirate sami sebe na izlečenje. Da bi organizam usvojio tekst, potrebno je 500-1000 slušanja. Kada vaš organizam u potpunosti  usvoji  tekst i reči akademika Sytina postaju u svakom momentu sastavni deo vaših misli, te misli će eliminisati poremećaje u vašem organizmu i vratiće vam zdravlje.

SYTIN

Akademik Dr.G. Sytin

TEST: IMATE LI DOVOLJNO JODA U ORGANIZMU?


Ovaj test je koristan za sve, a posebno za osobe koje imaju problema sa štitnom žlezdom.
Uveče, pred spavanje uzmite povidon jod, koji se kupuje u apoteci. Umočite u jod štapić za čišćenje ušiju i nacrtajte jodom na mišici leve ruke tri linije: tanku, srednju i debelu. Sačekajte da se linije osuše na vašoj koži i lezite da spavate.
Ujutru pogledajte vašu ruku. Ako je nestala samo najtanja linija, znači da je kod vas sa jodom sve u redu. Organizam je kroz kožu uzeo onoliko joda kojiko mu je bilo potrebno.
Ako je osim najtanje, nestala i srednje debela linija znači da nemate dovoljno joda u organizmu i da treba da obratite pažnju na stanje vašeg zdravlja.
Ako su nestale sve tri linije, znači da imate veliki manjak joda u organizmu i da vam je posebno ugrožena štitna žlezda.
Ovaj metod je potpuno bezopasan jer organizam preko kože uzima samo onoliko joda koliko mu je potrebno.  To savetuje G.Malahov u svojim emisijama na ruskoj televiziji.


 http://www.prirodna-medicina-recepti.com/