петак, 30. август 2013.

MOĆ, SLOBODA I MILOST Dipak Čopra


Nemojte zameniti instrument sa onim, ko instrument koristi. Instrument je mozak, a  njega koristi beskrajno Biće, koje nalazi svoj izraz kroz različita prerušavanja.


Vaše suštinsko biće je izvor svega što postoji - ono je polje čiste svesti, koje se manifestuje kao ceo univerzum. Baš ovoga trena, čista svest - moćna, nepobediva, bezgranična i slobodna, osvetljava vam i oživotvoruje um i telo. Kada jasno spoznate da vi jeste to polje svesti, tada stičete moć da ispoljite želje, oslobođate se strahova i ograničenja i živite u milosti - stanju svesti u kojem sve teče nesmetano, a želje se ispunjavaju glatko.
Radost i tuga, sreća i patnja, predstavljaju ples suprotnosti, prolaznu pojavu, vezanu za faktor vremena.Duh, vaša suština, ne učestvuje u plesu suprotnosti - on boravi u tihom blaženstvu večnog. 

Eto zašto ključ za sreću leži u spoznaji nepromenljive suštine sopstvenog unutrašnjeg bića - u tome da se živi i pleše izvan polariteta pozitivnog i negativnog. To polje je vaš izvor, ono je magično, sveto, ispunjeno radošću i slobodom.
Sreća i tuga predstavljaju različita ''lica'' beskrajne svesti. I jedno i drugo su prolazni, a vi niste ni jedno od njih, zato što vi niste stanje svesti. Vi ste sama svest, koja izražava sva ta stanja. Zašto biste želeli da se identifikujete sa talasom okeana ili pojedinačnom kapljicom vode kada ste okean sam? Vi niste dešavanje na okeanu, koje se neprestano menja. Vi ste vodeno jastvo okeana, a to vodeno jastvo se ne menja.SPONTANO ISPUNJENJE ŽELJA Dipak Čopra
Čuda se dešavaju svakoga dana. Ne samo u zabačenim zaseocima ili na svetim mestima, na drugom kraju zemaljske kugle, već ovde, u našim životima. Stvore se niotkuda, kada ih najmanje očekujemo, nudeći nam nove mogućnosti, a onda nestanu. Čuda su zvezde padalice na nebu naše svakodnevice. Kada spazimo zvezdu padalicu, to je kao da se u naš život na tren useli nešto magično, jer znamo da nam se takav prizor ukazuje veoma retko. Zvezde, međutim, uvek preleću nebom. Zaslepljeni suncem, ne primećujemo ih danju, a noću ih opazimo samo ako se pogodi da pogledamo u nebo upravo tada, kada one preleću vidljivim kutkom ogromnog, noćnog svoda.

Važno! Svetski poznati kardio hirurg progovara: Šta zaista uzrokuje srčane bolesti?


Od 2010. na ovom blogu tvrdim da je strah od masnoće i kolesterola jedan veliki i neutemeljeni mit i zabluda, i da je kampanja protiv holesterola najveća prevara 20-tog veka. Šta kažete vi, poštovani lekari, koji ste slučajno nabasali na ove stranice?

четвртак, 29. август 2013.

CASTOR OIL FOR BEAUTY


CASTOR OIL FOR BEAUTYCastor oil for female beauty
Castor oil should be in the medicine cabinet every woman-healthy qualities of castor oil helps us save not only health but also beauty hair, eyelashes, skin.

OUR BODY’S INSTINCTIVE ORGAN SYSTEMS

Did you know that there are a total of 11 organ systems that make up our bodies? Each of these organ systems have very specific roles in the body, but they also work together in a fascinating way in order to keep us going. In this article, we will identify these 11 systems, as well as highlight the main organs involved in each and what their roles are.

среда, 28. август 2013.

Najlepše plaže sveta


1-zelkan-plac5bea-na-havajima


Priroda nas svojim ljepotama često može ostaviti bez daha. Predstavljamo vam neke od najljepših šarenih plaža na planeti s pijeskom zelene, roze, ljubičaste, narančaste čak i crne boje koje su nastale od različitih stijena i poludragog kamenja.
Zelena:
Papakōlea beach je poznata i pod nazivom Zelena pješčana plaža ili Manaha, nalazi se na južnom kraju okruga Kau na Havajima. Druga takva plaža se nalazi na Guamu. Razlog nastanka zelenog pijeksa je u olivinu, poludragom kamenu iskričave zelene maslinaste boje koji se nalazi u okolnim stijenama.

Izbacite toksine!


Izbacite toksine!


Prof. Dr Staniša Stojiljković u svojoj metodi detoksikacije organizma „Balkanoterapija“ primenjuje svoja dugogodišnja znanja o lekovitim svojstvima gline i ostalih prirodnih resursa koje nam nude naše podneblje i tradicijaSavremeni način života, loša ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti, stres, aerozagađenje... Brojni su činioci koji su odgovorni za nakupljanje opasnih toksina u našem telu. Zato je važno, s vremena na vreme, da se podvrgnemo nekoj od detoks metoda, kako bi pročistili telo, um i duh. 

GMO - genetski modifikovana budućnost


Genetski modifikovana budućnost


Sve više se govori o tome da se u Srbiji u toku leta planira donošenje izmena i dopuna Zakona o genetski modofikovanim organizmima (GMO). Prethodni zakon, iz prošle godine, izričito je zabranjivao gajenje i prodaju genetski modifikovane (GM) hrane u našoj zemlji.  
GM hrana nosi u sebi mnoge rizike, a kako tvrdi prof. dr Miladin Ševarlić, šef Katedre ekonomike poljoprivrede i tržišta na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu i predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije, opasnost nije samo zdravstvene prirode, već i ekonomsko-političke. Politički su i razlozi za izmenu zakona, jer ne postoji ni jedno zdravorazumsko obrazloženje zašto bi naša zemlja, sa poljoprivrednim kapacitetima koje ima, svoje građane izlagala opasnostima gajenja GMO.

Nažalost, čini se da naša “uspavana” javnost malo zna koliko su zapravo GMO štetni.

Krompir - pametan izbor!


Krompir - pametan izbor!Sezona mladih krompirića je pred nama, pa je zato pravo vreme da kažemo nešto o povrću koje je nepravedno, iz neznanja, ili zbog raznih trendova u ishrani, često optuživano da goji i nije zdravo. 

Krompir(ići) pržen(i) u suncokretovom ulju ili čips pržen u margarinu sa dodatim pojačivačem ukusa (MSG), svakako nisu zdrava i dijetalna hrana. Ali ne treba optuživati krompir zato što najčešće ne znamo pravilno da ga pripremamo!

Ako pogledamo sastav krompira, shvatićemo da je reč o jednoj od najzdravijih vrsta povrća!

уторак, 27. август 2013.

Probudite seksualnu energiju


Probudite seksualnu energiju i sve će vam u životu potećiAko se osećate bez ideja, novca i prilika i krećete se stalno u istom (nezanimljivom) krugu ljudi, seksualna energija vam je ustajala i treba je pokrenuti. Osim života samoga, iz nje se rađaju i sve naše ideje, a i novac. Probudite je, kaže Sensina suradnica, duhovni životni vodič Egli Ilić

Toplo-hladno, dobro-loše

Zakonitost naše dimenzije postojanja jesu polarizirane pojave i iskustva (dan-noć, toplo-hladno, dobro-loše). Cijeli naš život kreće se u polarnostima. One nam daju dinamiku i život, i u ovoj dimenziji postojanja nemoguće ih je izbjeći. 

среда, 21. август 2013.

Vaše najveće oružje protiv raka dojke nisu mamografi!


Vaše najveće oružje protiv raka dojke nisu mamografi!


Medicinski institut SAD-a je konačno priznao toksične efekte zračenja mamografa, kao značajnog faktora koji utječu na razvoj raka dojke; samo jedan pregled na mamografu izlaže vas radijaciji ekvivalentnoj 1000 rentgenskih pregleda prsiju
Mamografija također ima neprihvatljivo visoku stopu lažno pozitivnih rezultata –više od 6%- što vodi ponavljanju procesa koji vas dodatno izlažu još većem zračenju, kao i nepotrebnim procedurama, uključujući biopsiju, kirurške zahvate i kemoterapiju.
Nova studija u  Britanskom medicinskom časopisu (British Medical Journal) baca novo svjetlo na gubitak kvalitete života povezanih sa visokom stopom lažno “pozitivnih” dijagnoza i nepotrebnih tretmana povezanih sa snimanjima raka dojke.
Mamografi nisu izmišljeni da bi spašavali živote žena i ne povećavaju stopu rasta  preživljavanja kod raka dojke  više od uobičajenih fizikalnih promjena
Vaš imunološki sustav je vaše najjače oružje protiv raka dojke; istraživanja pokazuju da je 30%  tumora prsiju nestalo samo od sebe jer je zdrav imunološki sistem sposoban  riješiti se raka.
Tipičan prikaz anomalije u ženskim grudima snimljene mamografom.
Članak dr. Mercole
Prema Nacionalnoj fondaciji za rak dojke, predviđa se  da će godišnje  biti dijagnosticirano 200 000 novih slučajeva  u SAD-u, čineći tako tu vrstu raka 3 puta uobičajenijom  od raka ginekoloških organa. Rak dojke odnio  je 4000 života ove godine. U biti, jedina vrsta raka koja koja odnosi više ženskih života jest rak pluća. Još više zabrinjava brzina kojom raste stopa zastupljenosti  raka dojke tijekom zadnjih 5 desetljeća. 1960. rak dojke je dijagnosticiran  jednoj od 20 žena, a danas –jednoj od 7. Slijede neke važne činjenice o ovoj vrsti raka:
- rak dojke vodeći je uzrok smrti kod žena od 40-55 godina
-  15% svih slučajeva raka dojke  javlja se kod žena ispod 45 ; u tim godinama rak je agresivniji i manja je stopa oporavka
-  80% svih kvržica u psima NIJE kancerogeno
- 70%  žena otkrilo je rak dojke samopregledom
- kod 80% žena kod kojih je dijagnosticiran rak dojke nema  registriranih slučajeva u obitelji
Toksični efekti mamografske radiografije  konačno su priznati kao značajni činioci u razvoju raka dojke.Nekoliko nedavnih studija jasno pokazuje da postavljanje dijagnoze na taj način može ženama prouzročiti više  štete nego koristi.
Lažno predočavanje kancerogene izrasline u grudima, napravljene mamografom.
Nova studija objavljena  u prosincu 2011. u Britanskom medicinskom časopisu (British Medical Journal), potvrđuje da skeniranje dojki može naštetiti ženama, naročito ako pristupaju mamografiji prerano.Šteta se očituje  u  operacijama  poput lumpektomije  (otklanjanja kvržice op.prev) i mastektomije (uklanjanje čitave dojke op.prev), kao i ostalim, često nepotrebnim tretmanima.
Srećom, vidimo da se  stvari počinju mijenjati, kao što nam to pokazuje i posljednji izvještaj Medicinskog instituta  (Institute of Medicine)  koji preispituje  kakvu ulogu  okruženje kom su žene izložene ima u razvoju raka dojke. Zahtjev Medicinskog instituta  za dodatnim istraživanjima rizika koje nosi  izlaganje štetnom zračenju iz okoline apsolutno je korektan. Nije li ironično da je mamograf-u načelu zamišljen kao dijagnostički test  koji ženama treba pomagati da otkriju i preveniraju rak dojke –zapravo odgovoran  za povećanje rizika od razvoja raka kod žena.
Radijacija od mamografa je mnogo štetnija od snimanja prsiju rentgenom
Mamografi se koriste ionizirajućim zračenjem u poprilično visokim dozama koje mogu pridonijeti mutacijama koje pak vode  do nastanka raka dojke. Jedan mamografski  pregled  izložit će vas radijaciji koju primite pri 1000 rentgenskih snimki prsiju.
Pri mamografiji dolazi do jake kompresije dojke što, ako već postoje kancerozne stanice, može dovesti do njihovog opasnog širenja. Dr Samuel Epstein  jedan  od vodećih  eksperata na području raka, izjavio je:
„Dojke kod žena u predmenopauzi (oko 45. god. op.prev) su izrazito osjetljive na radijaciju. Svaki 1 Rad  ( Radiation Absorbed Dose – mjerna jedinica  izvan SI sustava za apsorbiranu dozu ionizirajućeg zračenja op.prev)  primljenog zračenja   povećava rizik od raka dojke za oko 1 % ,zajedno sa zbirnih 10% povećanog rizika  za svaku dojku kod  desetogodišnjeg praćenja ovom metodom
Skeniranje raka dojke može voditi nepotrebnim tretmanima i operacijama koje zapravo mogu SKRATITI vaš životni vijek.
Digitalizacijom se problematika snimaka mamografa još više dodatno komplicira.
Još je jedna stvar zabrinjavajuća u vezi mamografije-neočekivano visoka stopa  lažno pozitivnih nalaza –više od 6%. Lažni pozitivni rezultati mogu voditi ka skupom ponavljanju skeniranja, izlažući vas time još većoj dozi zračenja, a katkad rezultira  nepotrebnim  agresivnim  postupcima kao što su biopsije, operativni zahvati, zračenja i kemoterapije. U stvari, ako se podvrgnete skeniranju prsiju  to povećava rizik od operacije na 35%, jer ako mamograf otkrije  neke nepravilnosti, slijedeći korak je obično je biopsija.
Taj postupak uključuje uzimanje male količine tkiva dojke koje zatim patolozi analiziraju  pod miskoskopom u potrazi za stanicama raka.Ove biopsije su na lošem glasu kao vrlo neprecizne, često vode pogrešnim dijagnozama i nepotrebnim tretmanima, a da ne spominjemo prekomjeran  emotivni stres.
Sama pomisao da  možda imate rak dojke  kad ga ustvari nemate , fokusira vaš um  na strah i bolest , a stres je zapravo dovoljan okidač  koji može prouzročiti bolest.Vrlo dobro je poznato da je stres štetan za zdravlje. Dakle , lažno pozitivni rezultati  mogu djelovati štetno po vaše zdravlje na različite načine .2009. godine Cochrane Database Systematic Review  (baza podataka iz područja medicine op.prev)) u vezi  snimanja i mamografije prsiju , autori pišu :
„Snimanje vodi ka 30% većem broju dijagnoza i tretmana ili povećava ukupni  rizik za 0,5%. To znači da na svakih 2000 žena snimanih  tijekom 10. godina, jednoj je život produžen, a 10 zdravih žena  koje ne bi dobilo dijagnozu da nisu podvrgnute snimanju, bit će podvrgnuto nepotrebnim tretmanima.“
Na žalost , uznemirujuća znanstvena saznanja  ne završavaju ovdje. Ovo znači da snimanje  dojki na ovakav način  može   s k r a t i t i  v a š   ž i v o t   prije nego  li ga produžiti. Referirajući se na otkrića  British Medical  Journal-a  iz 2011. Sayer Ji iz Green Med Info piše:
„Ono što najviše uznemirava u vezi ovih otkrića je da iako jasno  pozivaju na preispitivanje sigurnosti i učinkovitosti   ovakvog načina snimanja prsiju,  ta se otkrića temelje na studijama koje koriste zastarjele modele mjerenja rizika od radijacije koje umanjuju faktor kancerogenosti  na  4-5(…). Ovo prije svega znači da ovakvo snimanje prsiju, ne samo da ‘ čini više štete nego koristi ‘, nego i sije sjeme zračenja  koje kod milijuna žena uzrokuje rak dojke.“
Istraživanja govore, mamografija  ustvari ne spašava  živote
U rujnu 2010. Medicinski časopis New England  (The New England Journal of Medicine), jedan od  najprestižnijih medicinskih časopisa, objavio je studiju, prvu u nizu godina, kojom se preispituje učinkovitost mamografa.Ono što su otkrili je daleko od onog što bi većina javnih zdravstvenih dužnosnika  htjela da vjerujemo.Poanta je u tome  da je stopa smanjenja smrtnosti od raka  korištenjem mamografa smanjena za samo 0,4 smrti na 1000 žena –broj koji je tako mali da bi mogao biti i jednak nuli.Drugim riječima, 2500 žena treba biti snimano 10. godina da bi se izbjegla jedna jedina smrt od raka dojke.
Dakle, mamografi, ne samo da su nesigurni i da ne spašavaju živote žena, kao što se mislilo.Protekla istraživanja su također pokazala da pregled mamografom jednom godišnje,kao dodatak detaljnom fizičkom pregledu, ne povećava stopu preživljavanja od raka dojke  više od redovitog samopregledavanja žena.Što će vam onda pomoći ako mamografija neće?
Tipičan mamograf.

Najveći neprijatelj raka-vaš imunološki sistem

Posljednja istraživanja pokazuju da je vaš imunološki sistem dizajniran da eliminira rak.U svakom slučaju, uvođenjem  agresivnih medicinskih intervencija  ( kao što su  zračenja i kemoterapije) koji oštećuju vaš imunološki sustav  tako da on ne može reagirati na odgovarajući način ,uništavate ono što vam daje najveće šanse za ozdravljenje vašeg tijela .Na  žalost , mamografija povećava vjerojatnost da će kod žena kod kojih je ovaj medicinski postupak proveden, biti poremećena ova sposobnost tijela da  se prirodno zaliječi. Evidentno je da danas veliki dio znanstvenika podupire teoriju da je vlastiti imunološki  sustav  vaše najbolje oružje  protiv raka:
-          Osobe  sa rakom jetre ili jajnika mogu preživjeti duže vrijeme ako njihove ubojite T-stanice  napadnu tumor
-          Studija iz 2005. pokazuje da kod raka debelog crijeva T-stanice imaju najjači utjecaj , ali nakon agresivnih tretmana , vjerojatnost da će se te stanice obnoviti je vrlo mala
-          Druga studija otkriva da se 60% prekanceroznih cervikalnih stanica ( pronađenih PAPA-testom) vraćaju u normalu tijekom godine dana , a 90% u roku 3 godine
-          Neke vrste raka bubrega znaju se povući čak i kad su u već uznapredovalom stadiju.
-          Prisutnost bijelih krvnih stanica u i oko tumora , često je indikacija da rak ide u remisiju ili čak da će se povući, tvrdi se u ovom članku New York Timesa.A rak dojke nije izuzetak.
30% tumora dojke nestaje samo od sebe
Prema kirurginji za prsa Susan Love sa UCLA, najmanje 30% tumora nađeno pomoću mamografa, nestalo bi samo od sebe iako ne bi bilo napravljeno apsolutno ništa. Ovi tumori prestanu rasti, smanjuju se i čak u potpunosti nestaju. Ovo tjera na pitanje koliki je broj izliječenja raka pripisan primjeni modernih sredstava liječenja (zračenje, kemoterapija), ustvari rezultat funkcioniranja individualnog imunološkog sistema koji  se svojim vlastitim snagama uspio riješiti tumora? Koliki je broj ljudi  prebolio rak USPRKOS šteti koju su ovi moderni tretmani nanijeli tijelu , a ne ZBOG primjene istih? Nemoguće je dati  konačan odgovor na to pitanje.
Ali možemo sa sigurnošću ustvrditi da je  snaga našeg imunološkog sistema, najvažniji faktor u tom hoćemo li  nadvladati rak, jednom kad ga već imamo. Skoro svak u svom tijelu, u svojim srednjim godinama, nosi kancerozne i prekancerozne stanice, ali ne razvija se kod svakog rak. Razlika leži u otpornosti imunološkog sistema svakog ponaosob.
Dr. Barnett Kramer sa Nacionalnog instituta za zdravlje (National Institutes of Health), kaže da postaje sve jasnije  da je za razvoj raka potrebno mnogo više od same mutacije stanice. Potrebna je suradnja s okolnim stanicama, određena imunološka reakcija , te hormoni kao gorivo.Kramer opisuje rak kao dinamički proces  uspoređujući ga sa „ strelicom koja  se kreće  u jednom smjeru“ (od lošeg ka gorem ).
Što bi to trebalo značiti za vas?
Što se bolje brinete o vašem imunološkom sustavu, to će se on  bolje pobrinuti za vas.
3D model kemijske strukture vitamina D.
Jedan od načina da ojačate vaš imunološki sustav je da se minimalno izlažete mamografiji i ostalim izvorima ionizirajućeg zračenja.Ali  možete na dnevnoj bazi izgrađivati svoj imunološki sustav s dobrom prehranom i dobrim životnim izborima. Jedan od najboljih načina da to i napravite je da optimizirate unos vitamina D.
Vitamin D: izvanredan  u borbi protiv raka
Vitamin D, steroidni hormon koji utječe na gotovo sve procese u vašem tijelu, jedan je od najjačih prirodnih sredstava u borbi protiv raka. Receptori koji reagiraju na vitamin D pronađeni su u gotovo svim vrstama ljudskih stanica – od kostiju, do mozga. Vaša jetra , bubrezi i drugi organi mogu pretvoriti vitamin D iz vaše krvi u kalcitriol koji je aktivna verzija vitamina D. Vaši organi ga onda koriste da poprave štetu i iskorijenjuju stanice raka.
Vitamin D zapravo može ući u kanceroznu stanicu i postati okidač apoptoze odn. smrti stanice raka.
Kad je Jo Ellen Welsh, istraživačica na Državnom sveučilištu u Newk, Albany, injektirala aktivnu formu vitamina D u kanceroznu stanicu dojke,  polovica stanica  skvrčila se i nestala u roku od nekoliko dana. Vitamin D ubijao je stanice raka jednako dobro kao i  toksični lijek za liječenje raka dojke – Tamixifen, samo bez ikakvih štetnih nuspojava  i s vrlo malim troškovima .
Snažno zagovaram  ideju, da ako vam je već dijagnosticiran rak dojke , da osigurate svoj dnevni unos vitamina D na razinu od 70 do 100 ng/ml. To možete postići kroz izravno , ali sigurno izlaganje ultraljubičastom svjetlu, ili, ako to nije moguće –oralnim uzimanjem vitamina D3. Vitamin D djeluje  u sinergiji  sa svakim tretmanom protiv raka  koje poznam, bez ikakvih štetnih djelovanja.  Molim vas da pogledate moja besplatna  jednosatna predavanja  o vitaminu D , za više informacija. Ako želite iscrpan vodič za prevenciju  i liječenje raka dojke, pogledajte prethodne članke. Neki od  načina borbe protiv raka utemeljenih na istraživanjima  uključuju slijedeće:
-          Konzumiranje velike količine svježeg, cjelovitog, organskog povrća, posebno fermentiranog
-          Izbjegavanje sve prerađene hrane , minimalan unos šećera, žitarica i hrane bogate škrobom
-          Vitamin A igra važnu ulogu u sprečavanju raka dojke, najbolji izvori su žumanjak, sirovo mlijeko i maslac, govedina, pileće jetra ( od organski uzgojenih životinja koje idu na ispašu)
-          Kurkumin (aktivna ljekovita tvar  u kurkumi)  je jedna od najmoćnijih tvari koje zaustavljaju rak : crni Cohosh  (biljka Actaea racemosa op.prev) ,artemizinin ( djelatna tvar biljke Artemisia annua  op.prev) , zeleni čaj , kelp  (morska trava  op.prev) , biljke iz porodice kupusnjača,ulje  večernjeg  jaglaca, sve to pomaže u  sprečavanju raka dojke
-          Puno dnevne tjelesne aktivnosti
Ako vam je dijagnosticiran rani stadij raka dojke
U slučaju da vam je dijagnosticiran rani stadij raka dojke uvijek potražite drugo mišljenje, ako je moguće  – i treće i četvrto. Ne mogu dovoljno naglasiti  koliko je  previsoka  stopa lažno pozitivnih rezultata, kao i to da  su dijagnostički kriteriji presubjektivni. Prije nego  li donesete bilo kakvu odluku  o tretmanu, a svakako  prije nego se odlučite na operaciju ili kemoterapiju , morate  biti sigurni  da su rezultati biopsije  pregledani od strane  specijaliste koji ima znanje i iskustvo na ovom području.
Većina  slučajeva raka dojke može se spriječiti. Ali ako ste već suočeni s dijagnozom, ne gubite nadu! Može se učiniti mnogo kako bi iskoristili ljekovite moći vašeg vlastitog tijela.
Prevela i uredila: Ivana Kali
Matrix World

понедељак, 05. август 2013.

GIMNASTIKA LICA


Održavanjem čvrstoće i volumena mišića sprečavamo nastanak bora jer koža preko njih ostaje napeta. Vežbe poboljšavaju cirkulaciju, koja onda dodatno povećava vitalnost kože. Osobe srednjih godina obično već imaju bore oko očiju i usana, a mogu se koncentrisati na vežbe za te delove lica. Starije osobe imaju puno bora po celom licu, trebale bi vežbe raditi svaki drugi dan po 15 minuta kako bi poboljšale stanje.


Autor je mr.ph. Seka Zebić koja je diplomirala na Farmaceutskom fakultetu u Zagrebu 1973.godine. Kozmetički salon otvara 1977.godine. Svoju aktivnost u kozmetici i kozmetologiji širi na proizvodnju kozmetičkih proizvoda, a osim u praktičnom radu istovremeno svoje znanje koristi za edukaciju kozmetičarki. Cijela njena djelatnost bila je usmjerena prirodi, istraživanju djelovanja prirodnih supstanci i metoda.