недеља, 03. март 2013.

Sinastrija - uporedni horoskopi kako se tumače?


By on 11:25

Kada se posmatraju uporedni horoskopi, govorim o ljubavnim uporednim horoskopima, ne uzima se sve i svasta. Najvaznije je uzeti u razmatranje, gde pada prvo Ascendent u partnerovom horoskopu, a zatim i ostale uglovne kuce (7, 10 i 4). Zatim obratite paznju gde pada vladar Ascendenta u pratnerovom horoskopu. Nije srecno (uz dodatne elemente), kada vladar Ascendenta pada u 6, 12 ili 8. kucu partnera, jer ovo su nesrecne kuce, pa nije pozeljno tamo naci vladara Ascendenta partnera. Ako vladar Ascendenta vaseg partnera pada u vasu 12. kucu, onda postoji potencijal da vam partner radi iza ledja, da postane vas neprijatelj ili da za vas vecno ostane jedna ne otvorena "knjiga", ovo je posebno prisutno, ako je vladar Ascendenta Mars ili Saturn. U slucaju da je to Venera ili Mesec, onda partner moze da krije od vas neka osecanja ili emocije ili nece moci u vasoj vezi da lako ispolji svoja osecanja ili ljubav. Ako se radi o Merkuru, onda moze doci do problema u komunikaciji ili partner moze imati neke tajne planove i zamisli, a sto krije od vas. U slucaju da partnerov Ascendent pada u vasu 8. kucu, onda postoji potencijal da vas odnos udje u velike krize ili lomove. Da li ce te ih prebroditi ili necete, to zavisi od ostatka uporednog horoskopa. Takodje, sa ovom pozicijom vas partner moze biti i pretnja ili opasnost za vas, posebno ako se radi o Marsu ili Saturnu, jer te dve planete i ukazuju na opasnosti i teskoce. Ako se partnerov Ascendent nadje u vasoj 6. kuci, onda vas partner, odnosno odnos sa njim moze uticati na vase zdravlje ili se partner moze osecati na neki nacin "ispod" vas, nesto poput sluge. U principu vladar Ascendenta jedne osobe u 6. kuci druge osobe, moze biti dobar kod poslovnih partnerstava u slucaju da su aspekti povoljni. Nakon toga obratite paznju i na dispozitora vladara Ascendenta vaseg partnera i primenite opet ovo pravilo.

Za emotivni odnos su vazni Venera i Mesec, pa je potrebno obratiti paznju na ove planete u uporednom horoskopu. Povoljni aspekti ce ukazati na lakocu u postizanju bliskosti, privrezenosti i intimnosti, dok ce nepovoljni aspekti ukazavati na nemogucnost ili poteskoce da bi se ostvario blizak i prisan odnos. Dve osobe mogu biti u vezi, ali mogu na neki nacin stalno osecati neku vrstu udaljenosti. Na primer, ako postoji nepovoljan aspekt izmedju Meseca u Ovnu i Venere u Raku, onda je teze postici osecanje bliskosti, jer osoba sa Mesecom u Ovnu tezi dominaciji i slobodi, dok osoba sa Venerom u Raku neprijateljski posmatra partnerovu potrebu za slobodom i na svaki nacin pokusava da ga ubedi kako se lepota nalazi u porodicnom, privatnom i intimnom okruzenju. Nije povoljno ako partnerov Mars ili Saturn povredjuju nepovoljnim aspektom Mesec ili Veneru druge osobe, jer ovakvi aspekti ukazuju na svadje, agresivnost, teret, ljubomoru i sl. U slucaju da je partnerova Venera u Biku u trigonu sa Saturnom u Jarcu, onda postoji potencijal da veza bude stabilna, jer Venera u Biku ima zelju za stabilnoscu posebno zbog pitanja prakticne sigurnosti, sto Saturn u Jarcu lako moze da podrzi, jer osoba koja je predstavljena ovim Saturnom unosi ozbiljnost, odgovornost i disciplinu u vezu i na taj nacin je stabilzuje. Venera u povoljnom aspektu sa Marsom ukazuje da se ljubav podstice strascu, posebno od partnera koji je predstavljen Marsom.

Obratite paznju i na aspekte koje prima vas vladar Ascendenta od partnerovih planeta. Ne bih sada tumacila ove aspekte, ali vec pretpostavljate da je pozeljno da su ti aspekti povoljni, posebno ako dolaze od Meseca, Venere, Sunca ili Jupitera. Takodje, pogledajte gde se u vasem horoskopu nalazi vladar partnerove 7. kuce i u kakvoj su vezi medjusobno vasi vladari 5. i 7. kuce. Pogledajte da li postoji partnerova planeta na vasem Ascendentu, pa ako je to Venera, onda vas partner unosi radost i vedrinu u vasu licnost. Ili, ako je to Sunce, onda vam partner daje samopouzdanje, ali ako je to na primer Saturn, onda partner moze pritiskati vasu licnost i vremenom ce biti za vas teret. Isto tako, ako postoji partnerova planeta na vasem MC, onda partner utice na vasu buducnost, a u zavisnosti od planete i njenih aspekata, nije tesko zakljuciti kako ce uticati na vasu buducnost. Naravno, vazni su i aspekti izmedju Sunca i Meseca. Tri poslednje planete, Uran, Neptun i Pluton mozete slobodno iskljuciti iz tumacenja, jer one nemaju neki znacajniji uticaj u uporednim horoskopima. Ovo su samo one najvaznije smernice za tumacenje uporednih horoskopa, ima tu jos toga sto bi trebalo da se isprati u tumacenju, ali o tome neki drugi put.

Astrologija Astro-house