понедељак, 04. март 2013.

Laneno seme


By on 12:19
Laneno seme je odličan izvor omega-3-masnih kiselina, vitamina i oligo elemenata (fosfora, kalcijuma, kalijuma, cinka, selena, mangana…).

Poslednjih godina, objavljeno je mnogo informacija o lekovitom dejstvu mlevenog lanenog semena. Istraživači Naučnog instituta Kanade i Sjedinjenih Država za ispitivanje lanenog semena su svu svoju pažnju usmerili na ulogu ovog semena u prevenciji i lečenju brojnih degenerativnih oboljenja.

Ispitivanje i klinička iskustva pokazala su da redovno konzumiranje lanenog semena preventira i leči sledeća oboljenja: rak dojke, prostate, debelog creva, pluća..

Laneno seme sadrži 27 raznih anti-kancerogenih komponenti od kojih je jedna LIGNIN . Ono sadrži 100 puta više lignina i od najboljeg integralnog zrna. Nijedna do sada poznata biljka nema ova ista svojstva. Ono štiti organizam tako što sprečava razvoj tumora. Samo u slučaju raka se preporučuje kombinacija mlevenog lanenog semena i švapskog sira sa malo kalorija.

Smanjuje telesnu težinu:
Mleveno laneno seme je odlično za smanjenje osećaja telesne težine jer snižava nivo holesterola. Pomaže u kontroli telesne težine i smanjuje osećaj gladi zato što sadrži velike količine dijetetskih vlakana- ima 5 puta više valkana od raži. Ako želite da oslabite uzmite jednu kašiku više, i to u popodnevnim časovima.

Organi za varenje:
Preventira ili leči kancer debelog creva. Idealno je kod zatvora stolice, želudačne kiseline. Vlaži i obnavlja crevnu floru. Pomaže u oslobađanju gastritičnih gasova.
Izvanredan je laksativ. Eliminiše toksine i zagađivače. U velikim količinama sadrži obe vrste dijetetskih vlakana , i rastvorljive i nerastvorljive. Sadrži više vlakana od većine žitarica.
Osobe koje konzumiraju laneno seme nisu nervno napete nego smirene.

Idealno je za ljude pod stresom.
Idealno je za lečenje ateroskleroze jer eliminiše holesterol.
Jedna od jedinstvenih osobina lanennog semena je što sadrži jednu supstancu pod nazivom TAGLANDIN koja reguliše krvni pritisak i funkciju arterija.
Konzumiranje lanenog semena utiče na smanjenje zapaljenja bilo kog porekla.
Redovno korišćenje lanenog semena pomaže bubrezima da izluči tečnost (vodu) i natrijum.
Pomaže u otklanjanju peruti, akni i opadanju kose. Koristi se kao gel za učvršćivanje i ishranu kose.
Utiče na povećanje snage i vitalnost.
Redovno konzumiranje lanenog semena pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi.

Način upotebe:
Dve supene kašike lanenog semena dnevno, samlevenog i dodatog u sok, jogurt, belu kafu ili supu.(SVI GA MOGU KORISTITI!)


http://www.telo.rs

Najbolja kombinacija je da se jede sa kefirom.