четвртак, 30. август 2012.

Zdravstveno upozorenje – otrovi na policama supermarketaSvatko ko uzima vitamin C (a većina bi ljudi trebala) trebao bi izbegavati sledeća ‘meka’ pića: Sunkist, Fanta, Diet Coke, Sprite i Pepsi MaX. Ova pića sadrže natrij benzoat, 211 na nalepnici. Hemijska reakcija između vitamina C i natrij benzoata stvara benzin koji je vrlo karcinogena hemikalija.

уторак, 28. август 2012.

Mesečni horoskop za septembar 2012.


Period od 23. avgusta do 22.sptembra pod vladavinom je Device * Ovnovi, dobra pozicija Venere, planete koja vlada vašim poljem ljubavi i braka tokom, ovog perioda čini vas spremnim za nove ljubavne avanture i izazove * Predstavnicima Bika odgovara tranzit Sunca preko Device i tranzit Marsa preko Škorpije, jer je tada moguće krenuti u akciju svake vrste, što ćete vi svakako poželeti...
 

понедељак, 27. август 2012.

ZDRAVLJE - RAVNOTEZA IZMEDJU DUSE I TELA

ORGANI NAM GOVORE 

Kao sto u Makrokosmosu postoji tacan i logican red, nista nije slucajno, tako i covekovo telo - mikrokosmos - podleze istim zakonima. "Kako je gore, tako je i dole", rekao je jedan mudrac. Za sada cemo ostaviti na stranu sve ono sto se odnosi na Kosmos (mada i to vredi poznavati) i obraticemo paznju samo na coveka koji je najsavrsenije bice u materiji i na njegove bolesti i zdravlje. On zivi zahvaljujuci zivotnoj energiji koja prozima sva bica i cirkulise tamo gde su joj vrata otvorena. U suprotnom dolazi do blokada i sasvim je razumljivo da ta mesta postaju kriticna, energija stagnira, cak se pozitivna pretvara u negativnu, organi pate i oboljevaju. To je poznato u kineskoj medeciji. Sve se to odvija po odredjenim zakonima i gdegod su zakoni postovani , vrata su otvorena. U svakoj religiji postoji kodeks ponasanja i to je najbolji recept kako da se sacuva zdravlje (voli bliznjega svoga).
Kad posmatramo Kosmos, u njemu vlada ocigledno savrsen RED. Sve je izgleda na svom mestu i svaki deo ima svoju funkciju (npr. Mesec utice na tecnosti, itd). Iako nam to nije poznato, ipak se sve normalno odvija po zakonima REDA. Narod kaze: "Red je da danas uradim to i to" kad nam savest nalaze da nesto ucinimo. Kako smo i mi deo te celine, nase telo je takodje podredjeno tim zakonima koje treba da poznajemo i postujemo ako ne zelimo da nam sudi "zakon od uzroka i posledica" (sta sejes to ces i poznjeti). To u stvari nije nikakva kazna, vec samo nacin da naucimo lekcije da bi smo postali savrseni, kao skola gde se pocne od pocetka pa dok se sve ne nauci.

Izgladnjivanjem do zdravlja i dugovečnostiIzgladnjivanjem do zdravlja i dugovečnostiBrojni naucnici su svojim istraživanjima potvrdili da tajna dugovečnosti leži u povremenom izgladnjivanju, kojim se uz gubitak prekomernih kilograma organizam čisti od štetnih tvari. Ipak, stručnjaci izbjegavaju glasno se založiti za tako drastičan način reguliranja telesne težine zbog bojazni da bi to moglo izazvati poremećaje u prehrani poput anoreksije ili bulimije. U svakom slučaju, ne propuštaju istaknuti da izgladnjivanje koristi ako se provodi povremeno.

субота, 25. август 2012.

Snaga molitveKVANTNA FIZIKA POTVRĐUJE SNAGU MOLITVE

Molitva u suštini menja stanje kolektivne svesti. Ona može da promeni i menja evoluciju  u prostoru i vremenu čak i kvantno-holografskog univerzuma kao izolovane celine.

Intervju objavljen u januarskom broju Geopolitike na temu fundamentalnog kvantno-informacionog holistickog pogleda na slobodnu volju i molitvu, uz osvrt na duboku kvantno-informacionu holisticku prirodu Tesline kreativnosti…
Fenomen svesti još uvek je otvoreno pitanje. Prilazimo joj sa svih strana, hiljadama godina, ali nikada do kraja. Prvo je bila centralna tema filozofske i religijske prakse, a onda je u taj zabran zakoračila nauka. Ali ni ovom novom “mernom” okruženju se ne da. Medicina i psihologija ne mogu da joj nađu mesto, ni biologija je ne razume mnogo bolje.
Ipak, najčudesnija nauka, kvantna fizika, čini se da pravi obrise oko misterije svesti. Taj gotovo nepojamni kvantni svet izgleda krije tajnu, pa zato naš sagovornik, profesor Dejan Raković, postavlja pitanje - može li se svest objasniti kao fizički fenomen? Može li se opisati zakonima mikrosveta koji u sebi uključuju mogućnost nemogućeg!? On to istražuje dvadeset godina. Traži gde je to svest u našem telu, koji to sistem u nama, baš kao svest, ima kvantnu prirodu?

MOĆ IMAGINACIJE… U ovom tekstu želimo ukazati na ogromnu moć ljudskog uma i nužnosti naše svesnosti o tome…
…svaka naša misao, dobra ili loša, konkretizuje se i, u granicama realnih mogućnosti, postaje stvarnost…
…”što više dobra činite drugima, tim više dobra činite sebi”…
Uprošteno rečeno, sugestija je aktivnost kojom se jedna misao usađuje u svest neke osobe, a autosugestija je usađivanje jedne misli u sopstvenu svest. Sugestija u stvari ne postoji sama po sebi, jer naš trud da nekome sugerišemo bilo šta, uvek ostaje bez bilo kakvog efekta, ako nesvesno biće osobe kojoj nešto sugerišemo ne primi, i ne prihvati, tu našu sugestiju, da bi ju, ona sama, pretvorila u autosugestiju. Prema tome sugestija je moguća ukoliko je ispunjen samo jedan nužan i dovoljan uslov, da je osoba kojoj sugerišemo, pretvori u autosugestiju.

Terlusologija
Međuigra sunca i meseca


…U terlusologiji su razvijene vrlo dobre mogućnosti tretmana i individualni koncept prevencije…
Terlusologija je učenje o suprotnim uticajima sunca i meseca  na živu prirodu i iz toga rezultirajuće  delovanje na mozak odnosno disanje.  Dva uticaja na živu prirodu zemlje (Tera) grade osnovu za ovaj polaritet, kroz položaj meseca (Luna) i sunca (Sol) u odnosu na zemlju. Kako na zemlju tako i na nas ljude utiče taj polaritet koji se ogleda u mnogim oblastima života.
Osnova ovog opažanja je polaritet disanja. Neposredno posle rođenja centar disanja u mozgu započinje svoju delatnost. Preovladavajuća energija bilo sunčeva ili mesečeva se utiskuje na naš mozak doživotno. Sunce ima sužavajući vertikalni efekat dok mesec ima razvlačeći horizontalni efekat. Ako je prevaga na sunčevim impulsima tako dominiraju sužavajući impulsi i obrnuto. Koja energija preteže se može lako ustanoviti i iz toga odrediti disajni tip.

петак, 24. август 2012.

Mamografija i rakOvaj popularni postupak je prošle godine utrostručio rizik od raka za 1,65 miliona ljudi

"Korist je neznačajna, uzrokovana šteta je znatna, a nastali troškovi su ogromni...” - The Lancet (poznati medicinski časopis)

mamografijaGomilaju se dokazi protiv rutinskog korišcenja mnogih uobičajenih skrining metoda kao što su mamografija i CT skeniranje.
      
Nedavni izveštaji otkrivaju da se na odraslima provodi prevelik broj takvih ispitivanja.

Njih u stopu prate nova koja upozoravaju da neke od tih pretraga, ne samo da mogu uzrokovati rak, nego mogu izazvati i nove karcinome kod osoba koje su već lečene od raka.

среда, 22. август 2012.

Brzo gubljenje kilograma
Do vitkije linije za samo jedan dan


Objavljeno: 21.08.2012.Autor: Žena.hr


Mi ne preporučujemo dugotrajna izgladnjivanja kao način postizanja linije iz snova i svesni smo da nema te čarobne dijete koja će u kratkom roku osigurati brzinsko i zdravo mršavljenje bez povratka kilograma. Međutim, ponekada nam se u životu zalomi situacija kada zaista u kratkom roku želimo izgledati što je najbolje moguće (bilo da je reč o važnom poslovnom sastanku, dejtu ili nečem trećem). Jednodnevni post način je na koji to možemo postići.

Da biste izgledali vitkije već u samo jedan dan, za početak ćete morati drastično smanjti unos soli. Nema efektnog načina u 24 sata izgubiti prave masne naslage, no smanjivanje unosa soli pomoći će vam da se riješite viška vode u tijelu. Sol ili natrij – veže se za vodu uzrokujući naticanje i zadržavanje vode, a ako nema soli, nema ni zadržavanja vode.

уторак, 07. август 2012.

TamjanTamjan stiti od mnogih  bolesti. Danas se smatra da udisanje tamjana umiruje i opusta, jaca zivce i pomaze kod razdrazljivosti i depresije.

Uklanja bore: Tamjan je oduvek bio kozmeticko sredstvo. Jos je legendarna "kraljica od Sabe" negovala svoju kozu kupkama i uljima koja su sadrzavala etericno ulje tamjana.. Koristila ga je i egipatska kraljica Kleopatra. Ona je tamjanom negovala lice i crtala linije oko ociju, sto i danas cine mnoge zene sa Istoka.